Klemen Kos   21. september 2017
Domžalska forma je zaskrbljujoča

Evropski kapital je bil kratkega roka

Domžalčani so po blestečih evropskih nastopih hitro preklopili na staro mentaliteto iskanja zunanjih sovražnikov, s katero sami sebe demantirajo kot moštvo, ki bi lahko razbilo ali začinilo duopol Maribora in Olimpije.
SORODNE NOVICE
Olimpija: Bajrić je izsilil od...
23.1.2018 | Slovenski nogomet
Jurina iz Krškega v Zenico
22.1.2018 | Slovenski nogomet
Ankaran odpisal deseterico
22.1.2018 | Slovenski nogomet
Uradno: Bajrić iz Olimpije v S...
22.1.2018 | Slovenski nogomet
Gorica remizirala z Rijeko
21.1.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija začela z zmago proti ...
21.1.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Domžale so v evropskih kvalifikacijah pokazale obraz drzne, pogumne in odločne ekipe, ki se zna prilagajati situaciji in v kritičnih trenutkih pokazati mentalno moč. To je bilo v popolnem nasprotju z njihovo "lokalno" mentaliteto in kot kaže evropski preblisk(i) starih predsodkov niso kaj prida zrahljali. Nadarjeno domžalsko moštvo, ki se ponaša s slovenskimi reprezentanti, nadstandardnimi tujimi igralci in obetavnim mladim valom, po prvi četrtini prvenstva zaseda skromno peto mesto in je denimo zaostalo celo za velenjskim Rudarjem. Če je Evropa nakazala, da so Domžale lahko konkurenčne v bitki za vrh, je prvenstvo pokazalo drugo stran, saj za vodilno Olimpijo zaostajajo že za enajst, za Mariborom pa za devet točk.

Če je nestanovitno formo v prvenstvu vsaj delno moč opravičiti z jesensko osredotočenostjo na evropske nastope, je težko najti pojasnilo za pokalni izpad, v katerem je Domžalam sodila drugoligaška Mura. Z drugimi besedami – če ne bi bilo Evrope, bi bil "nacionalni" domžalski izplen po prvih nekaj mesecih sezone malodane katastrofalen.

Domžalčane pogosto tare mentaliteta stokanja in iskanja zarot, ki je spremljajoč post-dejavnik številnih spopadov z neposrednima tekmecema, na katerih praviloma odpovedo vsakič, ko bi zmaga prinašala veliko več kot odnaša poraz. Na zadnjih desetih derbijih (upoštevajoč prejšnjo in letošnjo sezono) so Domžale zabeležile šest porazov in vsega dve zmagi in tu gre v največji meri iskati razlog, zakaj Domžale tako sopihajo ob ritmu Maribora in Olimpije. Nenehno tarnanje nad sodniki, iskanje njihovim nasprotnikom naklonjenih povezav in pridušanje nad smolo je okoli domžalskega kluba zgradilo mentaliteto osamljenega upornika in kričača oziroma vsega tistega, kar Domžale v Evropi v letošnji sezoni niso bile.

Ambiciozne kadrovske poteze, kar prihod Agima Ibraimija in Marka Alvirja nedvomno je, kažejo na željo po tem, da bi Domžale razširile kandidaturo za vrh lestvice, a mentaliteta, ki jo kažejo v kritičnih trenutkih, ni mentaliteta, ki bi krasila zmagovalce.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 13
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
miha12 22.9.2017, 18:37 Prijavi komentar
AmateurCE +10. Ampak oražmu & co je to jasno.
Milkyway 22.9.2017, 11:18 Prijavi komentar
franjoz+1
AmaterCE 22.9.2017, 07:50 Prijavi komentar
Novinar precej pretirava pri svoji oceni stanja. Vsi dogodki okoli Domžal so bili v neki meri pričakovani. Igralci niso takšna ekstra kvaliteta, da bi bili sposobni dlje časa držati nivo, kot so ga prikazali proti Freiburgu in OM. So pa bili ekstra motivirani in so prikazali všečno igro. Potem prodaš še 2 prvotimca... in misliš, da se boš sprehajal po prvi ligi? Vsi deležniki Domžalske zgodbe so v vsakem intervjuju navdušeno razlagali, da je "edina pot preživetja, da ustvariš in prodajaš". Ja kaj bi sedaj radi? Da si ob tem še prvak? Bodimo realni.
academ 22.9.2017, 00:00 Prijavi komentar
ges: Mura ima ob tekmi manj isto število pik kot Radomlje ter eno več od Drave. In to je zate sprehod.......
Kritik+ 21.9.2017, 23:16 Prijavi komentar
Domžale - eno zmagajo se že razpišejo o nekem troboju in ko zgubijo so sodniki krivi. Rožmanova VSEBINA se topi. Oražem pa še kar sanja, da bodo zaostanek nadoknadili. Joj, joj toplo, hladno. Tudi Ibraimi bo premalo. Rajši se oprite na svoj kader iz mladinskih vrst.
ges 21.9.2017, 23:04 Prijavi komentar
Čudite se kako je lahko Mura izločila Domžale? Mura se dobesedno sprehaja skozi drugoligaško konkurenco in je brez problema kos večini prvoligašev...
Werder Lunik 21.9.2017, 22:49 Prijavi komentar
borči +1 Ampak tako kot so Domžale smešen klub, so določeni navijači/gledalci prav tako smešni. Obojim je pa skupno, da bodo razloge za neuspeh raje iskali v zarotah in sodnikih, samo pri sebi ne. Kdo ti tako logiko vcepi v glavo, pa naj se vsak sam pri sebi vpraša.
borči 21.9.2017, 21:27 Prijavi komentar
ma niso domžale igrale samo z olimpijo za --11 v prvenstvu.igrale so z vsemi prvoligaši,da pokala ne omenjam.zato iskanje krivde za to pri vseh mogočih sodnikih in nzs in ma brez veze.problem je pri njih v samem klubu.samo ,priznali ne bojo.vsaj v javnosti ne.najlažje je za nastalo situacijo kriviti druge.kot je to poče KALIMERO v legendarni risanki.
franjoz 21.9.2017, 19:07 Prijavi komentar
Domžale so se spravile v vojno ki je ne morejo dobiti!Prav imajo da sodniki ČUDNO sodijo,prirejajo tekme,gnila nogometna zveza,sodniška organizacija ,korupcija itd. Ker niso tiho so dali nasprotnikom še večjo moč!ŽAL je tak pri nas.ZZ je tudi dobil po nosu pa se leto in pol ni oglasil ,ker so ga vsi povozli,tudi gobec steguje pa ga je UEFA kaznovala do feb.drugega leta.Domžale tak je slekli ste plenice in mislite da ste boga zgrabli za j***ce.Delajte raje tak naprej kot do sedaj,pa boste imeli igro in rezultate,skorumpirance pa pustite na miru,sedaj imajo veselje da vas je**jo.Proti vetru teško lulaš!Glavo gor pa po nove zmage.Tudi vam bo posijalo sonce!
wisan 21.9.2017, 18:43 Prijavi komentar
Duopol MB - Olimpija ??? Po kakih kriterijih prosim je tu omenjena Lolimpija ?
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE