Uredništvo    6. oktober 2018
1. SNL, 12. krog

Domžalskih devet ni zdržalo

Domžale so bile z devetimi igralci dolgo na pragu velikih treh točk proti Muri, nakar jim je načrte pokvaril rezervist Rok Sirk, ki je z dvema goloma v izdihljajih tekme poskrbel za delitev točk (2:2).
SORODNE NOVICE
1. SNL: Mura prihaja v Ljudski...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Navijači so podprli nogometaše...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Vombergar mukoma čez zdravnišk...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Domžale pripeljale Partizanove...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Šele zdaj je uradno: Vombergar...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija se podaja na zelo neg...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park v Domžalah, Gledalcev: 1000, Sodnik: Alen Borošak
2 : 2
Domžale: Ajdin Mulalić, Tilen Klemenčič, Gaber Dobrovoljc, Dario Melnjak, Darick Kobie Morris, Senijad Ibričić, Andraž Kirm, Tonči Mujan (od 46. Nermin Hodžić), Adam Gnezda Čerin, Agim Ibraimi (od 84. Žan Žužek), Slobodan Vuk (od 65. Matej Podlogar).
Trener: Simon Rožman
Mura: Matko Obradović, Žiga Kous, Klemen Šturm, Žan Karničnik (od 80. Tomi Horvat), Aleksandar Bošković (od 73. Amadej Maroša), Nik Lorbek, Luka Šušnjara (od 67. Rok Sirk), Alen Kozar, Nino Kouter, Matic Maruško, Luka Bobičanec.
Trener: Ante Šimundža
(foto: SPS)
Remi v Domžalah se je razpletel na način, po katerem so lahko nezadovoljni v obeh taborih. Domžalčani so v sodnikovem dodatku ostali brez zmage, Mura pa ni izkoristila številčne premoči, saj je debelo uro igrala z igralcem več, pol ure pa celo z dvema igralcema več. Z dvema igralcema več na igrišču je celo prejela zadetek, zato tudi pozna gola rezervista Roka Sirka ne moreta biti popolna tolažba.

Prvi zadetek na tekmi je padel v 24. minuti, ko je po akciji s prekinitve Slobodan Vuk podal Agimu Ibraimiju, ki je tako prekinil strelski post, ki je trajal nekaj manj kot dva meseca. Le nekaj minut kasneje je Senijad Ibričić zadel zunanji del mreže, v 32. minuti pa je igrišče zapustil ameriški Hrvat Kobbie Morris, ki je nad Luko Šušnjaro, nekdanjim članom Domžal, storil dva prekrška in predčasno končal tekmo. V zadnjih minutah prvega dela je imela Mura dve lepi priložnosti za izenačenje, a se je po strelih Šušnjare in kapetana Mure Alena Kozarja dvakrat izkazal povratnik v domžalsko enajsterico Ajdin Mulalić.

Muri se je velika priložnost na obzorju zarisala v 59. minuti, ko je Ibričić po grobem prekršku nad Nikom Lorbekom prejel neposredni rdeči karton. Z dvema igralcema več je Mura v 85. minuti celo prejela zadetek in sicer po nenavadni akciji, v kateri sta v protinapad stekla branilca Gaber Dobrovoljc in Tilen Klemenčič, pri čemer je slednji žogo pospravil v prazno mrežo.

Mura se kljub temu ni predala. Vajeti je v svoje roke vzel najboljši strelec murašev Rok Sirk, ki je po kotu v 87. minuti dosegel prvi zadetek, pet minut kasneje pa je izkoristil še asistenco Matica Maruška in postavil končni izid tekme. Sirk še naprej kaže izjemno strelsko formo, saj se je z novima zadetkoma na čelu lestvice strelcev izenačil z nogometašem Maribora Dinom Hotićem.
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE