Uredništvo    11. julij 2017
Simon Rožman pred gostovanjem Domžal na Islandiji

Na Islandiji nas čaka specifična tekma

Ta četrtek čaka nogometaše Domžale gostovanje na Islandiji. Nasprotnik bo Valur, trener Domžal Simon Rožman pa opozarja na specifične dejavnike. Zmaga v Talinu je utrdila karakter ekipe.
SORODNE NOVICE
Liga Europa: Partizan v playof...
23.11.2017 | Evropski pokali
Evrogol Benjamina Verbiča prot...
23.11.2017 | Evropski pokali
Prosim, ne vzklikajte Ratko Ml...
22.11.2017 | Evropski pokali
Balkovec Domžale vrnil na tret...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
V Domžalah odprli klubsko akad...
9.11.2017 | Slovenski nogomet
Kirm odločil ob debiju Ibraimi...
4.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: /)
Potem ko so uspešno preskočile prvi kvalifikacijski krog in izločile estonsko Floro iz Talina, bodo Domžale v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa igrale z islandskim Valurjem. Gre za klub iz islandske prestolnice Rekjavika, ki sodeč po analizi domžalskega trenerskega štaba igra nekoliko drugačen nogomet, kakršnega smo vajeni na evropski celini. Na to opozarja tudi glavni trener Domžal Simon Rožman

"Čakajo nas specifična zunanja temperatura, umetna trava, norveški sodnik. To so zunanji dejavniki. Naša vsebina in miselnost ostajata nespremenjeni. Želimo se pokazati v najboljši luči. Treba se bo prilagoditi, Islandci igrajo direktno proti golu, veliko je predložkov, dolgih žog, duel igre. Igralci imajo vse informacije, zanima me, kako bodo odigreairali. Smo v top formi, veliko lahko tečemo. Čaka nas pravi izziv in verjamem v ugoden razplet," pred tekmo na Islandiji razmišlja Rožman.

Prva tekma bo v gosteh, kar je običajno ugodno.

"Nikoli se ne pogovarjamo o kalkulacijah. Zanima me vsebina, ki te nagradi v eno ali drugo smer. V rezultatskem smislu se lahko zgodi marsikaj. Predvidimo vse, tekma gre včasih v drugo smer. Gremo po zmago, igralci to vedo. Vemo pa, kaj pomeni zmaga na Islandiji in tudi kaj pomeni poraz. Nasprotnika smo analizirali. Veseli smo, da je druga tekma v Domžalah, na novem igrišču. Upam, da bomo imeli dober rezultat, da lahko v Domžalah naredimo spektakel ob otvoritvi novega igrišča, da naredimo korak naprej v naših karierah."

Preobrat v Talinu, potem ko so Domžale po dobrih 20 minutah zaostajale že z 0:2, je utrdil karakter ekipe. 

"Igralci so po tekmi dobili, kae jim je šlo. Zgodilo se je v pravem trenutku, pokazali smo karakter. Ni kalkulacij. Spomladi smo se dovolj učili, v Evropi pa se ne moreš, tukaj moraš biti tekmovalen in pravi na vsaki tekmi. Nočem se učiti na Islandiji, gremo odigrati po najboljših močeh."

Na vprašanje, če so Domžale objektivno močnejše od Valurja, Rožman odgovarja v previdnem tonu: "To bo pokazal rezultat. Nismo se še merili s takšnim nasprotnikom, s takšnim načinom igre. Posamično smo verjetno malce boljši, gledano v celoti pa težko rečem. Mislim, da je 50:50. Če nekdo želi, da smo favorit, nas ne moti. Ne bi pa se postavljali v to vlogo. Z remijem bi bil zadovoljen, sploh pa z doseženim golom."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE