Uredništvo    4. avgust 2017
Trener Domžal Simon Rožman po veliki zmagi proti Freiburgu

To je prvovrstna senzacija

Trener Domžal Simon Rožman je nekaj mesecev po svoji prvi lovoriki v trenerski karieri znova "vroča roba". Veliko zmago proti Freiburgu pripisuje taktičnim manevrom, ki so šokirali nasprotnika.
SORODNE NOVICE
Prva liga: Črna jesen za slove...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Benjamin Verbič v ekipi redneg...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga Europa: Benjamin Verbič p...
11.12.2017 | Evropski pokali
Astana noče podaljšati s trene...
8.12.2017 | Evropski pokali
Matjaž Kek s skalpom Milana za...
8.12.2017 | Evropski pokali
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropski pokali
(foto: /)
Trener Domžal Simon Rožman pri rosnih 34 letih uživa v plodovih trenerskega dela, ob katerih mu lahko zavidajo tudi številni starejši stanovski kolegi. Pred nekaj meseci je z zmago proti Olimpiji osvojil slovenski pokal, včeraj pa je Domžale preko Freiburga odpeljal do playoffa kvalifikacij za uvrstitev v evropsko ligo, kar nedvomno velja za največji evropski uspeh v zgodovini domžalskega kluba. "Danes je čas za uživanje. Takšni trenutki so v karieri trenerja zelo redki," je včeraj na tiskovni konferenci povedal Rožman, ki je kar sijal od ponosa po veliki zmagi njegovih varovancev.

"Verjeli smo v senzacijo. Že na prvi tekmi se mi je zdelo, da smo blizu. Vedel pa sem, da moramo nekaj narediti drugače. Potrebovali smo večer, ko vse pride na svoje mesto. Odločil sem se za zelo tvegano potezo, saj smo spremenili sistem igre. Mislim, da smo maksimalno zadeli, saj Freiburg na to ni znal reagirati. Imeli so ogromno težav. Tekma je potekala po naših željah, saj smo vseskozi imeli vse pod nadzorom, obenem pa smo tudi brzdali svoja čustva. To je bila prvovrstna senzacija. Mislim, da res dobro promoviramo slovenski nogomet. Treba se je zavedati, o kakšnih številkah govori pri našem tekmecu. Za Domžale je to sijajna zgodba," je uvodoma povedal Rožman, ki je v nadaljevanju razkril, kako so taktične spremembe utrle pot k uspehu.

"Takoj po prvi tekmi se je porodila ideja o spremembi sistema. Tekmec nas je do potankosti analiziral. Nismo želeli imeti uspavane tekme z njihovo posestjo žoge. Z igralcem več na sredini smo pridobili veliko prostora. Morali smo pripraviti neko presenečenje. Na naš utečeni sistem so imeli pripravljeno igro. Tvegali smo, čeprav nisem privrženec tega, ker take postavitve ne treniramo. Fantom sem povedal, zakaj bomo spremenili sistem. Fantje so zgodbo kupili, in to je bila ena ključnih točk te tekme. Dobili smo maksimalen izkupiček," je povedal Rožman.

Ibričić je dodana vrednost in vodja ekipe
Na tekmi proti Freiburgu je svoje mojstrstvo dokazal izkušeni Senijad Ibričić, ki se je v prvih mesecih po selitvi v Domžale že izkazal kot izjemna okrepitev.

"Ko sva se prvič slišala po telefonu, sva govorila točno o tem, kar se je dogajalo na tej tekmi. Senijad je v našo garderobo vnesel karizmo in to smo zelo potrebovali. Imamo srčno ekipo, zavedamo pa se, da nam manjka nekaj kakovosti. Senijad je dodana vrednost in vodja tega moštva," je nekdanjemu ljubljencu splitske Torcide polaskal Rožman.

Gremo ven iz slovenskih okvirjev
Rožman je spregovoril tudi o psihološkem okvirju, ki je v preteklosti slovenske klube že večkrat usodno bremenil pred velikimi dosežki.

"Prvi dan priprav sem fantom očital lansko povratno tekmo proti West Hamu. Očital sem jim, da niso verjeli v preboj v četrti predkrog Evropske lige. Od prvega dne smo se dogovorili, da gremo iz okvirjev nas, Slovencev. Ne smemo misliti, da smo majhni, da ne zmoremo in ne smemo se zadovoljiti prehitro. Na koncu bi morda moral pojesti ves drek, saj sem pred tekmo s Freiburgom napovedoval neko senzacijo. Ni težava, če se stvari ne izidejo. Pomembno je, da fantje verjamejo v uspeh, ne glede na tekmeca. Nobena katastrofa ne bi bila, če bi mi izgubili proti Freiburgu. Razočaranje bi bilo, če fantje v zgodbo ne bi verjeli," je povedal Rožman.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Satko 4.8.2017, 12:46 Prijavi komentar
Čestitke. Vsaka čast. Tako se orje po igrišču.
Peppino Prisco fan 4.8.2017, 10:05 Prijavi komentar
res je. vsaka jim čast in pohvale trenerju ter igralcem
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE