Klemen Kos   4. avgust 2017
Izjave iz domžalskega tabora po veliki zmagi

Uživajmo v tej izjemni zmagi

"Domžalski Ibra," Senijad Ibričić, je na tekmi proti Freiburgu vnovič demonstriral svoje izjemno znanje in odigral eno ključnih vlog ob zmagi. "Bog nas je nagradil za trud," je po tekmi povedal 31-letni vezist.
SORODNE NOVICE
Prva liga: Črna jesen za slove...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Benjamin Verbič v ekipi redneg...
11.12.2017 | Evropski pokali
Liga Europa: Benjamin Verbič p...
11.12.2017 | Evropski pokali
Astana noče podaljšati s trene...
8.12.2017 | Evropski pokali
Matjaž Kek s skalpom Milana za...
8.12.2017 | Evropski pokali
Ni denarja, ki bi kupil atmosf...
8.12.2017 | Evropski pokali
(foto: uradna spletna stran kluba)
"Senijadu Ibričiću sem v najinem prvem pogovoru povedal, da ga vidim ravno za takšne tekme, kakršno smo odigrali danes," je po tekmi v Stožicah dejal domžalski trener Simon Rožman. S tem je na dober način ponazoril, kaj vse mlademu domžalskemu moštvu lahko ponudi nogometaš kova 31-letnega Ibričića, ki morda nikoli ne bo več nogometaš, kakršen je bil v svojih udarnih letih pri Hajduku, a je še vedno velemojster okroglega usnja.

Bosanski vezist je uspešno realiziral enajstmetrovko, mojstrsko izvedel prosti strel in z več mojstrskimi potezami nogometaše Freiburga ves čas držal v negotovosti. Čeprav je za njim dolga in bogata kariera, tudi sam ni ravno sodeloval v prav veliko tako izjemnih zmagah kot je včeraj uspela mladi domžalski ekipi.

"Želeli smo narediti senzacijo, saj smo po prvi tekmi začutili, da lahko naredimo kaj več. Vedeli smo, da moramo dati vse od sebe in če bo tako, da nas bo bog nagradil. Povsem zasluženo smo napredovali," je uvodoma povedal Ibričić.

"Naredili smo nekaj, kar so pričakovali le redki. Majhen klub kot so Domžale mora uživati v takšnih zmagah. Zagotovo so nas Nemci malo podcenjevali, a zdaj ni čas za to, da se ukvarjamo z njihovimi težavami. Zelo sem vesel za klub, za soigralce in za vse otroke v klubu. Pred nami sta dve veliki tekmi in ponuja se nova priložnost, da se pokažemo. Osebno bi si želel velikega tekmeca kot je npr. Milan," je povedal Ibričić.

"Dali smo zadnje atome moči!"
Po tekmi je spregovoril tudi drugi domžalski mojster prostih strelov Jure Balkovec.

"Potihem smo že pričakovali senzacijo, a nič več kot to. Mislim, da se še ne zavedamo, kaj nam je uspelo. Ven smo vrgli klub iz Bundeslige! Pohvaliti moram vse soigralce, ki so dali zadnje atome moči. Resnično smo živeli za to zmago. Igralci, ki so tekom tekme prejeli udarce, niso želeli zapustiti igrišča in so zdržali do konca,"
je povedal Belokranjec, in spregovoril o razlogih za domžalsko napredovanje.

"Strokovni štab je zelo dobro analiziral nasprotnika. Sistem smo spremenili v 3-5-2 in jaz ter Širok sva zato igrala nekoliko višje. V kazenskem prostoru sta bila po dva napadalca, mislim pa, da smo igrali zelo zrelo in tekmo zelo mirno privedli do konca. Moja naslednja želja? Kdorkoli bo, bomo dali vse od sebe in se potrudili, da te zgodbe še ne bo konec."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE