Uredništvo    27. november 2018
Domžale so minuli konec tedna dobile pomembno okrepitev

Vetrih prebrodil eno najtežjih obdobij v karieri

Domžale so minuli konec tedna v Kranju dobili pomembno "okrepitev" in sicer se je po izteku dolgega suspenza zaradi pozitivnega dopinškega testa vrnil eden kljućnih členov zasedbe.
SORODNE NOVICE
1. SNL: Mura prihaja v Ljudski...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Navijači so podprli nogometaše...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Vombergar mukoma čez zdravnišk...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Domžale pripeljale Partizanove...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Šele zdaj je uradno: Vombergar...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija se podaja na zelo neg...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Domžale so minuli konec tedna v gosteh visoko s 4:1 premagale Triglav, to pa ni bila edina pozitivna novica s tekme na Gorenjskem. V moštvo se je namreč po kar šestmesečnem suspenzu vrnil vezist Amedej Vetrih, ki je bil pred kaznijo eden najbolj nepogrešljivih členov domžalskega moštva in celo priložnostni slovenski reprezentant.

Vetrih je bil suspendiran, ker je dopinški test v njegovem vzorcu odkril prepovedano snov higenamin, ki ga je zaužil z uporabno prehranskega dopolnila. Kazen je bila huda, Vetrih pa je ob povratku priznal, da je bilo to zanj izjemno negativno obdobje.

"Za mano je eno najtežjih obdobij v življenju. Zaradi nedolžne napake, neprevidnosti, sem bil primoran sprejeti resne posledice in bil praktično čez noč prisiljen prenehati igrati nogomet. A sem dokaj hitro prevzel nadzor nad negativnimi čustvi in se skušal osredotočiti predvsem na pozitivne stvari. Tako sem ta čas izkoristili za svojo družino, brez katere bi bilo v tem obdobju precej težje. Tudi pozitivni odzivi prijateljev, soigralcev, klubskih delavcev in nasploh ljudi, ki me poznajo, so mi v tem težkem obdobju resnično pomagali, za kar sem jim iskreno hvaležen. Sem pa celoten ta čas izkoristil tudi za osebni napredek, tako da me je ta izkušnja vsaj v neki meri tudi pozitivno izoblikovala," je za klubsko spletno stran povedal Vetrih.

Vetrih v zadnjih štirih mesecih ni smel trenirati z moštvom in pod vodstvom klubskih trenerjev, kljub temu pa je sam ohranjal kondicijo, zato ga je trener Simon Rožman ob povratku uvrstil kar v začetno enajsterico.

"Priznam, nekoliko me je presenetilo, da sem nemudoma dobil priložnost od prve minute. A sem hkrati izredno vesel priložnosti in sem hvaležen trenerju, ki me je na ta način nagradil za vloženi trud v zadnjih šestih mesecih. Glede na to, da pol leta nisem odigral nobene tekme, sem svojo predstavo nekoliko prilagodil in skušal odigrati čim bolj enostavno, hkrati pa z organiziranostjo in borbenostjo nadoknaditi to odsotnost tekem v zadnjih šestih mesecih. Vem, da bom postopoma pridobival na samozavesti in konstantnosti, tako da se že veselim nadaljevanja prvenstva."
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE