Uredništvo    25. november 2018
1. SNL, 17. krog

Aluminij je šokiral in prehitel Gorico

Gorica je osmoljenka 17. kroga 1. SNL, saj ga zaključuje na sedmem mestu. Aluminij je slavil minimalno zmago in se z njo povzpel na visoko četrto mesto.
SORODNE NOVICE
Rudar ponudil drugo priložnost...
15.2.2019 | Slovenski nogomet
Milaniča skrbi pomanjkanje gol...
15.2.2019 | Slovenski nogomet
Po gruzijski zdaj še kazahstan...
14.2.2019 | Slovenski nogomet
Eksodus iz Krškega, šola gre n...
14.2.2019 | Slovenski nogomet
Gorico zapustil še en otrok kl...
13.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija brez zmage tudi proti...
12.2.2019 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park Nova Gorica, Gledalcev: , Sodnik: Damir Skomina
 
0 : 1
 
 
 
 
Gorica: Gregor Sorčan, Adis Hodžić, Uroš Celcer, Tine Kavčič, Žiga Lipušček, Nik Jermol (od 58. Mark Gulić), Jaka Kolenc, Jan Humar, Andrija Filipović (od 67. Rok Bužinel), Bede Amarachi Osuji, Semir Smajlagić (od 73. Matija Kavčič).
Trener: Nermin Bašić
Aluminij: Luka Janžekovič, Ilija Martinović, Sanin Muminović, Nemanja Jakšić, Lucas Mario Horvat (od 90. Aljaž Ploj), Erik Gliha, Nikola Leko (od 87. Alen Krajnc), Ivan Kontek, Dejan Petrović, Rok Kidrič (od 88. Tadej Trdina), Francesco Tahiraj.
Trener: Oliver Bogatinov
(foto: SPS)
Vložek Gorice danes je bil velik, v igri je bilo namreč tretje mesto. Vseeno pa Novogoričani prednosti domačega igrišća niso znali izkoristiti. Začelo se je obetavno. Po desetih minutah igre so imeli enajstmetrovko po prekršku Horvata nad Lipuščkom. Streljal je Bede Osuji, toda Janžekovič je ostal nepremagan. Gostje so začutili priložnost, postali so nevarni, a ostali nenatančni. 

Po otipavanju na začetku drugega polčasa je v 57. minuti stekla akcija Aluminija za zadetek. Francesco Tahiraj je bil hitrejši od domače obrambe, Sorčan je prvi poizkus zaustavil, drugega pa mu ni uspelo. Kljub nekaterim poizkusom na obeh straneh je bil Tahirajev zadetek odločilni, Gorica je izgubila pomembno tekmo, Aluminij pa se je s to zmago zavihtel na visoko četrto mesto. 
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 6
Starejši naprej | Novejši naprej
kbm 29.11.2018, 17:54 Prijavi komentar
Aluminij je moj drugi klub. Večkrat sem na tekmi v "šumi", to soboto pa obvezno.
retep 28.11.2018, 12:24 Prijavi komentar
Aluminij lahko ta vikend preseneti še koga ? Tako, da dunajske kovčke še ne pospravljat....
karius 26.11.2018, 07:53 Prijavi komentar
talenta je ogromno, šola je odlična, veliko jih pride v člane....potem pa fantje nazadujejo pod catenacciom srebrniča
pejo2310 25.11.2018, 20:34 Prijavi komentar
Gorica je fenomen ,če pogledaš kaksno ima podporo v domačem okolju ...lokalna podjetja dajejo zelo malo in navijacev razn standardnih 200 jih ni...in pol z ashtevate razultate....krazultate....kad ko bo imeli uspehe če morajo vsakega mladega igralca ,ki se m a lo dokaže takoj prodat...npr.letos pozimi gresta Sorcan(Olimpija ali tujina) in Kavčič (?!)...gradit ekipo v Sloveniji in delat da boš uspel rabs veliko lokalne podpore in denarja...zame osebno je Gorica dobr primer kako naj majhni klubi v SLO delajo...vsako leto novi mladi igralec....
Baksuz 25.11.2018, 20:16 Prijavi komentar
Mislim,da je čas za temeljite pogovore, kaj si sploh vodstvo kluba želi, kajti s tako ekipo in trenerjem, ki nima avtoritete, ne bo šlo. Misliti, da ne potrebuješ bivših domačih igralcev (Gregorič,Žigon,Škarabot,Velikonja,K.Jogan,Martinović,Arčon...) je zelo zmotno, kajti vemo, da domači kljub mogoče malenkost višji plači, stanejo klub manj (stanovanje, hrana, prestop) in da se jim na tak čuden način zahvališ oz.jih niti ne poizkušaš privabiti nazaj.....No comment
karius 25.11.2018, 17:49 Prijavi komentar
hvala bogu. Goričani končno tam kjer spadajo. sramota i bruka od igre celo sezono, bunkerica in pol "šta bude bude" s prekinitvami in dolgimi žogami. To je fuzbal? Ma ja. Na kratek rok gre, ampak pride vse na svoje mesto.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE