Uredništvo    2. oktober 2016
1. SNL, 12. krog

Gorica slavila s tremi enajstmetrovkami

Gorica je na zadnji tekmi 12. kroga državnega prvenstva v gosteh s 4:2 premagala Radomlje in se zavihtela na četrto mesto. Gostje so kar tri zadetke dosegli z bele točke.
SORODNE NOVICE
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Balkovec Domžale vrnil na tret...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park v Domžalah, Gledalcev: 400, Sodnik: Andrej Žnidaršič
Radomlje: Aljaž Ivačič, Milan Anđelkovič, Rok Jazbec, Grega Marinšek (od 57. Luka Gajić), Josip Balić (od 72. Miha Vidmar), Igor Barukčič, Marko Kovjenič, Liridon Osmanaj (od 46. Marko Nunič), Luka Cerar, Dušan Stoiljković, Kristijan Šipek.
Trener: Adnan Zildžović
Gorica: Gregor Sorčan, Uroš Celcer, Matija Boben, Jani Curk, Tine Kavčič, Dejan Žigon, Jaka Kolenc, Rok Grudina, Sandi Arčon (od 75. Rifat Kapić), Miran Burgič (od 79. Andrej Kotnik), Tilen Nagode (od 86. Bede Amarachi Osuji).
Trener: Miran Srebrnič
(foto: SPS)
Radomlje so v 12. krogu 1. SNL gostile moštvo Gorice in vknjižile nov poraz. Začetek tekme sicer ni kazal na tako odprto srečanje, saj do 18. minute ni bilo priložnosti. Takrat pa enajstmetrovka za Gorico po prekršku Anđelkovića nad Nagodetom. Najstrožjo kazen je realiziral Miran Burgič. Isti igralec je potem poizkušal še z glavo in bil premalo natančen. Nekaj minut pozneje je z glavo zadel njegov soigralec Nagode. Radomlje so si nato priigrale tri priložnosti, vendar niso uspele zadeti.

V drugem polčasu so gostitelji dvakrat streljali na goli v 59. minuti, toda mreža Goričanov je mirovala. V 62. minuti so gledalci videli drugo enajstmetrovko na srečanju, ki jo je zakrivil Kovjenić, realiziral pa Burgič. Grudina je imel priložnost, da bi Radomljam zabil četrti gol, a ni uspel. Domačini so začutili priložnost in preko Šipka in Nunića znižali zaostanek na 2:3. Radomlje so želel izenačiti, kar pa so Novogoričani, ki so znani po dobri igri na protinapade, izkoristili. Kapić je že premagal Ivačića, toda Anđelković je posredoval in zakrivil novo najstrožjo kazen, ki jo je uspešno realiziral prav Kapić. 

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE