Uredništvo    30. november 2016
1. SNL, 19. krog

Goričani odpravili Aluminij

Rezultat kaže na prepričljivo zmago Gorice, ki pa se je morala v 19. krogu 1. SNL v resnici kar pošteno potruditi, da je premagala žilavi Aluminij.
SORODNE NOVICE
Štraus se je vrnil v Celje
12.12.2017 | Slovenski nogomet
1. SNL: Najboljša enajsterica ...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Prva liga: Črna jesen za slove...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Zrinjski ga potiska v Maribor,...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Čavarjev agent odlaša z Maribo...
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Potrjeno: Pirić gre v Maribor
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park v Novi Gorici, Gledalcev: 400, Sodnik: Asmir Sagrković
Gorica: Gregor Sorčan, Matija Škarabot, Tine Kavčič, Miha Gregorič, Alen Jogan, Dejan Žigon (od 84. Jaka Kolenc), Andrej Kotnik (od 46. Tilen Nagode), Rok Grudina, Rifat Kapić, Sandi Arčon (od 79. Bede Amarachi Osuji), Miran Burgič.
Trener: Miran Srebrnič
Aluminij: Luka Janžekovič, Nemanja Jakšić, Lovro Cvek, Vedran Turkalj, Josip Zeba, Dejan Krljanovič, Milan Kocić, Žiga Škoflek, Matic Vrbanec (od 72. Dejan Petrović), Francesco Tahiraj (od 85. Alexander Srdić), Blaž Kramer (od 73. Toni Petrović).
Trener: Slobodan Grubor
(foto: SPS)
V Novi Gorici se je srečanje med domačo Gorico in gostujočim Aluminijem začelo v dobrem ritmu in kazalo na odprto srečanje. Pri Gorici je hitro zapretil Škarabot, na drugi strani pa Jakšić. Sledila sta poizkusa Žigona in Kotnika, na drugi strani pa še Kramerja. Žigon in Burgić sta bila v nadaljevanju prav tako nevarna, nato pa se je dogajanje v Športnem parku umirilo. Do odhoda na odmor vratarja obeh ekipa nista imela več pretirano veliko dela.

Drugi polčas je prinesel precej manj vznemirjenja kot prvi. Strelov vsaj na začetku ni bilo veliko. Goričani so prevzeli pobudo, toda Žigon, Jogan in Burgić niso uspeli zadeti. Izkušeni Burgić je zadel celo prečko. Kidričane, ki v drugem polčasu niso bili pretirano nevarni, je naposled le uspel zlomiti Rifet Kapić, ki je nato hitro dobil družbo v Miranu Burgiću, ki je dosegel dva zadetka (enega z enajstih metrov), tako da se je Gorica naposled veselila kar zajetne zmage s 3:0. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
pleskar 30.11.2016, 22:04 Prijavi komentar
Kapić je "po poklicu" zadnji vezni igralec...to je tudi sam povedal...mislim, da ga je eno ali dve tekmi Srebrnič dal tudi bolj naprej, za napadalce, pa se ni najbolj obneslo...res pa je, da ga je prevečkrat dal na desnega veznega kar ni lih njegov položaj...
TB91 30.11.2016, 21:58 Prijavi komentar
Defenzivni vezni je Grudina, Kapić je klasični playmaker nad obrambno vrsto, to pa zato ker se tam rabi nekdo ki je močan na žogi, jo zna prenesti v napad in ima pregled nad igro. Če imaš na polšpici Kotnika, ne more biti Kapić tako visoko, ker bi si bila samo v napoto.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE