Uredništvo    19. november 2016
1. SNL, 17. krog

Olimpija ponuja vodstvo

Olimpija je razočarala na gostovanju v Gorici in z remijem Mariboru omogočila, da v nedeljo v gosteh proti zadnje uvrščenim Radomljam prevzame vodstvo na lestvici. Zmajem načrte pokvaril Miran Burgič.
SORODNE NOVICE
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park v Novi Gorici, Gledalcev: 1000, Sodnik: Roberto Ponis
Gorica: Gregor Sorčan, Matija Škarabot, Matija Boben, Miha Gregorič, Tine Kavčič, Rok Grudina, Dejan Žigon (od 80. Tilen Nagode), Jaka Kolenc (od 69. Andrej Kotnik), Rifat Kapić, Sandi Arčon (od 82. Bede Amarachi Osuji), Miran Burgič.
Trener: Miran Srebrnič
Olimpija: Rok Vodišek, Antonio Delamea Mlinar, Dejan Kelhar, Denis Klinar, Miha Zajc, Danijel Miškić, Rok Kronaveter, Ricardo Alves (od 50. Andraž Kirm), Leon Benko (od 70. Blessing Eleke), Mario Jurčević (od 78. Aljaž Krefl), Etien Velikonja.
Trener: Igor Biščan
(foto: SPS)
Olimpija že dolgo ni izgubila v Novi Gorici in tudi po tokratni tekmi se ta niz Ljubljančanov nadaljuje. Vseeno pa je končni izupiček Zmajev slabši od njihovih pričakovanj. Zgodnji zadetek Leona Benka (zadel je z glavo po podaji Denisa Klinarja) v 12. minuti srečanja v Športnem parku pa je napovedoval pohod na nove tri točke. Goričani so odgovarjali preko Dejana Žigona, ki pa podaje Mihe Gregoriča ni uspel izkoristiti. Olimpija je bila v prvem polčasu boljši nasprotnik, poizkušala je še nekajkrat (Velikonja, Zajc, Benko in Kronaveter), toda ekipi sta na odmor med obema polčasoma odšli ob izidu 1:0 v korist gostov iz Ljubljane. 

Drugi polčas sta moštvi začeli precej zadržano, posebej Olimpija, ki ni bila več nevarna za novogoriški gol. Moštvo trenerja Mirana Srebrniča je to znalo izkoristiti, potem ko je na igrišču raslo iz minute v minuto. Andrej Kotnik je v 73. minuti najprej meril čez gol, sledil je še zgrešen strel Mirana Burgiča, nato pa je izkušeni napadalec v 81. minuti izkoristil napako Antonia Delamee Mlinarja ter zadel za končnih 1:1. Olimpija je v drugem polčasu razočarala, saj sploh ni uspela resneje ogroziti gola, na katerem je stal Grega Sorčan. 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE