Uredništvo    21. oktober 2017
1. SNL, 13. krog

Po dolgem času velika zmaga Domžal

Domžalčani so po koncu odmora ujeli dober ritem. Po šestici Ankaranu so v gosteh s 3:1 premagali še Gorico, pri kateri je po skoraj dveh letih v prvenstvu prvič zaigral Amel Džuzdanović. Zaigral tudi Andraž Kirm.
SORODNE NOVICE
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park v Novi Gorici, Gledalcev: 450, Sodnik: Roberto Ponis
Gorica: Gregor Sorčan, Miha Gregorič, Uroš Celcer (od 69. Matija Škarabot), Jani Curk, Žiga Lipušček, Rok Grudina (od 65. Amel Džuzdanović), Jaka Kolenc, Dejan Žigon, Rifat Kapić, Bede Amarachi Osuji, Kyrian Nwabueze.
Trener: Miran Srebrnič
Domžale: Dejan Milić, Tilen Klemenčič, Matija Širok, Gaber Dobrovoljc, Dario Melnjak, Jure Balkovec, Senijad Ibričić, Zeni Husmani (od 46. Amedej Vetrih), Andraž Kirm (od 74. Lovro Bizjak), Marko Alvir, Nermin Hodžić (od 88. Žan Žužek).
Trener: Simon Rožman
(foto: nkdomzale.si)
Nogometaši Domžal so po reprezentančnem premoru opazno dvignili svojo formo in se po drugi zaporedni zmagi začasno celo zavihteli na tretje mesto na lestvici. V Novi Gorici je prvič po povratku v Domžale zaigral dolgoletni reprezentant Andraž Kirm, v domačih vrstah pa se je v drugem delu predstavil Amel Džuzdanović, ki je sicer zaigral že med tednom v pokalu, danes pa je po skoraj dveh letih nastopil še v državnem prvenstvu.

Gorica je srečanje začela odlično, saj je že v šesti minuti lepo zadel Nigerijec Kyrian Nwabueze, ki se je po prihodu iz armenskega Shiraka izkazal za odlično okrepitev. Nwabueze je namreč zadel že na tretji tekmi zapovrstjo, tudi danes pa je pokazal veliko  znanja, saj se je najprej otresel Zenija Husmanija, nato pa zadel z dobrih 20 metrov. Domžalčani so v nadaljevanju poizkusili preko Kirma in Nermina Hodžića, izenačenje pa je sledilo v 36. minuti, ko je po predložku Jureta Balkovca z glavo zadel Marko Alvir.

V drugem polčasu so Domžalčani premoč okronali še z dvema zadetkoma. Po strelu reprezentanta Amedeja Vetriha mimo vrat se je mreža drugič zatresla v 55. minuti, ko je po novem predložku Balkovca z glavo zadel Senijad Ibrićić in se veselil svojega četrtega zadetka v letošnji sezoni. V 68. minuti je Gregor Sorčan lepo obranil nov nevaren strel Vetriha, že v naslednjem napadu pa je padla odločitev o zmagovalcu. Zadetek je bil znova dosežen na podoben način kot prva dva - tokrat je z leve strani podal Ibrićić, z glavo pa je bil še drugič nocoj uspešen Alvir, ki se je po povratku iz praške Slavije prav tako izkazal za veliko domžalsko okrepitev.

Goričani bodo v naslednjem krogu gostovali v Kidričevem, Domžalčani pa se bodo na najbolj zanimivem obračunu kroga doma pomerili z Mariborom.

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE