Uredništvo    14. maj 2018
1. SNL, 33. krog

Triglav na krilih Poplatnika do velike zmage

Triglav je na zadnji tekmi 33. kroga v gosteh presenetil Gorico in se z zmago znova zavihtel na deveto mesto. Dvakrat je bil uspešen Matej Poplatnik, ki je na čelu lestvice strelcev ujel Marcosa Tavaresa.
SORODNE NOVICE
Darko Zec se vrača v Slovenijo
18.9.2018 | Slovenski nogomet
Zahovič: Vezi s Pavlinom ni mo...
18.9.2018 | Slovenski nogomet
Pokal Slovenije: Jutri na delu...
18.9.2018 | Slovenski nogomet
Verdenik: Slovenski nogomet je...
17.9.2018 | Slovenski nogomet
Burgić in Kolman krepita strok...
17.9.2018 | Slovenski nogomet
Putinčanin: V sredini se počut...
17.9.2018 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park v Novi Gorici, Gledalcev: 300, Sodnik: Mitja Žganec
0 : 2
Gorica: Gregor Sorčan, Matteo Tomiček, Miha Gregorič, Uroš Celcer, Jani Curk, Jaka Kolenc, Leon Marinić (od 73. Amel Džuzdanović), Marko Tešija, Mark Gulić (od 63. Bede Amarachi Osuji), Semir Smajlagić (od 66. Miran Burgič), Tilen Nagode.
Trener: Miran Srebrnič
Triglav: Elvis Džafič, Momir Bojić, Drilon Kryeziu, David Tijanić, Igor Bukara, Rok Elsner, Vlado Šmit, Gašper Udovič, Matej Poplatnik (od 82. Tom Žurga), Luka Majcen (od 67. Nejc Pušnik), Egzon Kryeziu (od 56. Dejan Vokić).
Trener: Siniša Brkić
(foto: uradna spletna stran kluba)
Zapleta se pri vrhu in zapleta se pri prvenstvene lestvice. Ankaran in Triglav v zadnjem času vse pogosteje zbirata krvavo potrebne točke, še posebej opazno pa so svojo formo dvignili Gorenjci, ki so zaporedoma premagali Celjane in Goričane. Triglav je že v prvem polčasu nakazal jasne namere in si ustvaril več priložnosti od gostiteljev, prvič pa je resneje ogrozil vratar Gregorja Sorčana v 15. minuti, ko je z razdalje meril Gašper Udovič. Slabih petnajst minut kasneje je Sorčan posredoval po strelu Mateja Poplatnika, v 34. minuti pa je poizkusil še Igor Bukara.

V drugem polčasu so se nekoliko prebudili Goričani, ki so danes kazali obraz povsem drugačne ekipe od tiste, ki je nedavno tako bravurozno s 4:1 premagala Domžale. Vratar Triglava Elvis Džafić je prvič posredoval po strelu Semirja Smajlagića, Triglav pa je povedel v 59. minuti, ko je po kotu z glavo zadel Poplatnik.

Dvajset minut kasneje je Triglav zadel še enkrat, vnovič pa je zablestel vroči Poplatnik, ki je mojstrsko izvedel prosti strel z 20 metrov in se s šestnajstim zadetkom v sezoni na čelu lestvice strelcev izenačil z Marcosom Tavaresom.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE