Uredništvo    7. februar 2019
Etien Velikonja v tujini ni našel kluba, zato se je vrnil v Gorico

Velikonja v tujini ni našel kluba, odslej doma

Za Etienom Velikonjo sta dve leti in pol, ko nogometa praktično ni igral. Z vsega 11 odigranimi prvenstvenimi tekmami v tem obdobju se zdaj po mesecih brez kluba vrača domov.
SORODNE NOVICE
Domžalski podmladek odpihnil C...
21.2.2019 | Slovenski nogomet
Za Gorico zaigral 15-letnik
21.2.2019 | Slovenski nogomet
Zahović: Hotić je dobil, kar s...
20.2.2019 | Slovenski nogomet
Maribor podaljšal pogodbo s kl...
20.2.2019 | Slovenski nogomet
Pevnik: Pokazali da smo zelo d...
20.2.2019 | Slovenski nogomet
Črnigojev soigralec pristal v ...
20.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: Nogomania)
Etien Velikonja je pri tridesetih spet doma. Napadalec, ki je bil pred več kot desetletjem prvi strelec 1. SNL, je bil več mesecev brez kluba, potem ko so se mu na Nizozemskem zahvalili za sodelovanje pri klubu Willen II. Velikonja je čakal na klub, želel je nazaj v tujino, a pogodbe ni dobil. Že nekaj časa je treniral z Gorico, naposled pa z njo tudi sklenil dogovor, tako da bo v drugem delu sezone spet igral za svoj matični klub. Podpisal je pogodbo za leto in pol. 

Velikonja je leta 2012 iz Maribora za milijonsko odškodnino prestopil v Cardiff City, pri katerem pa nikoli niso zares računali nanj. Z njim so želeli prekiniti pogodbo, a jim ni preostalo drugega kot da so ga pošiljali na posoje. Nazadnje, pri Lierseju v drugi belgijski ligi, se je Velikonji spet odprlo, a se je izkazalo, da je bil to le preblisk. Velikonja je namreč leta 2016 okrepil Olimpijo, a razočaral, kratka in neuspešna pa je bila tudi njegova epizoda pri turškem Genclerbirligiju

V zadnjih dveh sezonah in pol je Velikonja, ki je bil vmes tudi poškodovan, odigral le 11 ligaških tekem (v Turčiji in na Nizozemskem), dosegel pa je tri gole. Pri Olimpiji je na 21 ligaških tekmah dosegel štiri gole. 
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
MB_Bojan 7.2.2019, 19:48 Prijavi komentar
z otoka sta se že popolnoma brez uspeha vrnila Velikonja in Milanič, tako da Mlakar, raje ostani v Mariboru kjer nekaj veljaš. Izpraznjen talent se boš vrnil, kot Velikonja.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE