Uredništvo    24. september 2016
1. SNL, 11. krog

Volašev prosti strel odločil v Gorici

Dalibor Volaš je s svojim tretjim zadetkom Celjanom priigral zmago v Gorici, ki je tako prvič v letošnji sezoni klonila na svojem igrišču. Goričani na zadnjih treh tekmah osvojili le točko.
SORODNE NOVICE
Štraus se je vrnil v Celje
12.12.2017 | Slovenski nogomet
1. SNL: Najboljša enajsterica ...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Prva liga: Črna jesen za slove...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Zrinjski ga potiska v Maribor,...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Čavarjev agent odlaša z Maribo...
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Potrjeno: Pirić gre v Maribor
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park v Novi Gorici, Gledalcev: 700, Sodnik: Roberto Ponis
0 : 1
Gorica: Gregor Sorčan, Miha Gregorič, Alen Jogan, Matija Škarabot, Tine Kavčič, Dejan Žigon (od 63. Miran Burgič), Andrej Kotnik (od 76. Tilen Nagode), Jan Humar (od 87. Gianluca Franciosi), Rok Grudina, Rifat Kapić, Sandi Arčon.
Trener: Miran Srebrnič
Celje: Matjaž Rozman, Tadej Vidmajer (od 19. Anej Lovrečič), Damir Hadžič, Elvedin Džinić, Jure Travner, Janez Pišek, Nino Pungaršek, Lovre Čirjak (od 73. Marin Glavaš), Irfan Hadžić (od 60. Rudi Vancaš Požeg), Dalibor Volaš, Matej Podlogar.
Trener: Dušan Kosić
(foto: nkcelje.si)
Nogometaši Gorice so na prvih štirih domačih tekmah osvojili vseh dvanajst možnih točk, serijo zmag pa so prekinili Celjani, ki so kot prvi z Gorice odnesli poln plen. Celjani so tako s peto zmago v letošnji sezoni skočili na peto mesto prvenstvene lestvice, Goričani pa so v zadnjih tednih zapadli v manjšo krizo, saj so na zadnjih treh prvenstvenih tekmah proti Olimpiji, Aluminiju in Celju osvojili le eno točko.

Goričani so po bolj zadržanem začetku tekme prvi zapretili preko Matije Škarabota, a je njegov strel gostujoči vratar Matjaž Rozman izbil čez gol. V 24. minuti so Celjani po prvi nevarnejši akciji že zadeli v polno. Dalibor Volaš je s prostega strela s 25 metrov žogo poslal čez živi zid in premagal še enega najboljših vratarjev v ligi Gregorja Sorčana. Primorec je tako na svojem petem prvenstvenem nastopu v majci Celja dosegel že tretji zadetek in dokazal, da bo velika okrepitev grofov v nadaljevanju sezone. Pet minut kasneje so imeli Goričani veliko priložnost za izenačenje, saj je najboljši goriški strelec Sandi Arčon že preigral Rozmana, nato pa je njegov strel z golove črte izbil Janez Pišek.

V drugem polčasu je Gorica lovila izenačenje, še posebej nevarna pa je bila v uvodnih minutah ko sta Rozmana ogrozila Dejan Žigon in Andrej Kotnik. V 77. minuti je Volaš z glavo meril previsoko, do izteka srečanja pa je celjska obramba zdržala pritisk in domov odnesla pomembne tri točke.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE