Uredništvo    30. oktober 2016
1. SNL, 15. krog

Koprčani le končali črno serijo

Koper je po šestih zaporednih tekmah brez zmage vendarle prekinil črno serijo in sicer proti daleč najslabši ekipi v ligi Radomljam, ki v petnajstih krogih še niso okusile slasti zmage.
SORODNE NOVICE
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Balkovec Domžale vrnil na tret...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park v Domžalah, Gledalcev: 200, Sodnik: Slavko Vinčič
1 : 3
Radomlje: Aljaž Ivačič, Milan Anđelkovič (od 72. Josip Balić), Rok Jazbec, Žan Kumer, Domen Jugovar (od 62. Filip Janković), Marko Kovjenič, Igor Barukčič, Luka Gajić (od 61. Marko Nunič), Dušan Stoiljković, Luka Cerar, Kristijan Šipek.
Trener: Adnan Zildžović
Koper: Marijan Antolović, Gregor Sikošek, Danijel Pranjić, Jan Andrejašič, Senijad Ibričić, Haris Dedić, Leandro Nicolas Teijo, Courage Pekuson (od 91. Patrik Posavac), Marin Jurina (od 87. Kevin Kokorović), Matej Pučko, Zlatan Muslimović (od 70. Jaka Štromajer).
Trener: Igor Pamić
(foto: FC Luka Koper)
Radomlje so v petnajstem poskusu lovljenja prve zmage v prvi ligi gostile primernega tekmeca in sicer moštvo Kopra, ki je na zmago čakalo vse od osmega prvenstvenega kroga naprej. Še enkrat več se je izkazalo, da so Radomlje v 1. SNL povsem nekonkurenčne ter da služijo zgolj za izboljševanje statistik njihovih tekmecev, kar je v tem primeru uspelo tudi Koprčanom.

Gostje so prevladovali že v prvem delu igre, prvo veliko priložnost pa so si priigrali v 20. minuti, ko se je pred domačim vratarjem Aljažem Ivačičem sam znašel Haris Dedić. Domači vratar je mlademu koprskemu branilcu preprečil prvenec v prvoligaški kategoriji, v drugem nevarnejšem koprskem poskusu pa je bil domači vratar brez moči. Po podaji nekdanjega hrvaškega reprezentanta Danijela Pranjića je bil natančen Courage Pekuson, ki je z glavo postavil končni izid prvega polčasa.

Tri minute po začetku drugega dela igre je nekdanji up Interblocka Luka Gajić zapravil veliko priložnost za izenačenje, ko je žogo namesto v prazno mrežo poslal mimo vrat. Kmalu zatem se je v lepi priložnosti znašel še en nekdanji član Interblocka Domen Jugovar, ki je slabo zadel žogo. Koprčani so vodstvo podvojili v 56. minuti, ko je po drugi asistenci Pranjića v polno zadel Jan Andrejašić, gostitlelji pa so imeli novo priložnost za gol v 72. minuti, ko je Luka Cerar zadel prečko. Tri minute kasneje so Radomlje le zadel in sicer je po podaji Filipa Jankovića v polno zadel Marko Nunić, končni izid tekme pa je štiri minute kasneje postavil Senijad Ibričić, ki je po enajstmetrovki, ki jo je priigral Pekuson, postavil končni izid tekme.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE