Klemen Kos   18. oktober 2017
Najhujši poraz Maribora v eri Zlatka Zahovića

Fantje proti možem

KOMENTAR: Maribor je včeraj za devetdeset minut pozabil igrati nogomet. Bolj kot pričakovan poraz proti močnemu nasprotniku skrbi način, kako je Maribor razpadel po vseh šivih.
SORODNE NOVICE
Požeruhi, imate dovolj?
23.11.2017 | Evropski pokali
Neymar: Za božjo voljo...
23.11.2017 | Evropski pokali
Ferdinand igralcem Uniteda oči...
23.11.2017 | Evropski pokali
Bas Dost: Zabil 37 golov, a ga...
23.11.2017 | Evropski pokali
Torino se je z ovacijami poklo...
23.11.2017 | Evropski pokali
Valverde: Lionel Messi na klop...
23.11.2017 | Evropski pokali
(foto: pigac.si)
Mrk se lahko zgodi vsakomur. V prejšnji sezoni se je PSG na Nou Campu, včeraj se je denimo Sevilli, ki se je z gostovanja v Moskvi vrnila z neverjetnih 1:5. Seveda pa obstajajo razlike in to pomembne. Včasih je razpad sistema plod nesrečnih okoliščin, izrednih dogodkov na tekmi in podobnih reči, bolj kritičen pa je tip mrka, ki se je včeraj zgodil Mariboru.

To je bil z eno besedo - polom. Popolna nemoč, popoln kaos in bojazen ob tako rekoč vsakem duelu ter slehernem poskusu oddaje žoge. Mariboru katastrofalne predstave proti Liverpoolu ne gre preveč zameriti, vendar pa jo je istočasno težko klasificirati zgolj kot naključni mrk. Brez borbenosti, maksimalne discipline, popolne angažiranosti in motivacije ostane le še gola kakovost, s katero Maribor, žal, v ligi velikih fantov ni konkurenčen in najbrž tudi nikoli ne bo.  Brez "napaljenosti", ki je vodilo Maribora skozi vsa leta uvrščanja v evropska tekmovanja, pride na plan razgaljeni Maribor, ki je včeraj proti Liverpoolu deloval kot ekipa, ki je iz nič kar padla na igrišče in kot skupina impresioniranih šolarjev učitelje in mojstre od blizu spremljala na delu.

Kakor je nemogoče kar odmisliti šokantno slabo predstavo Maribora, je tudi nemogoče odmisliti miselne igrice športnega direktorja Maribora, ki se je pred tekmo opekel kolikor je dolg in širok. Predrzne izjave na račun trenerja Liverpoola Jurgena Kloppa so se vrnile kot bumerang in Zahovića zelo surovo odstrelile na mesto, ki mu gre v evropskem nogometu. Tako pač to je v ligi velikih fantov.

Le od Maribora je odvisno, kako bo absorbiral včerajšnjo apokalipso. Najboljši način je najbolj logičen in hkrati najtežji – z zmagami. Ob tem je zanimiva misel, ki jo je v kolumni v Delu zapisal nekdanji igralec Maribora Suad Fileković: "Maribor bi moral igrati v slovenski ligi tako, kot je odigral Liverpool proti Mariboru v LP. Čas je, da se vsaj doma nekaj spremeni. "

Maribor ima v slovenskem prvenstvu v primerjavi s svojimi tekmeci podobno kakovostno in ekonomsko prednost, kot jo je imel včeraj v primerjavi z njim Liverpool. A tega v slovenskem prvenstvu ni videti, saj se klub takšnega kova ne bi smel zadovoljiti oziroma celo ponašati z zmagami po plesanju na tankem ledu, dramatičnih preobratih in spektakularnimi zadetki v sodnikovih podaljških.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 37
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Stand ur ground 19.10.2017, 10:03 Prijavi komentar
Fantje so v sredo zgledali že ob raznih Coutinhjih in Firminjih, ki po TVju zgledata kot da imata 45 kg, kot mladinci, torej že to veliko pove, da se fizično ne morejo spuščati v duele s takšnimi igralci. Ko sem gledal Vilerja, proti kateremu je Salah dobil žogo, če se je samo malo naslonil nanj, sem se spomnil na komentarje nekaterih tukaj gor, da bi v reprezentanci moral dobivati priložnosti pred Jokičem. Dokler ne bo pridobil na mišični masi, v evropskem nogometu nima šanse, prav tako pa tudi v reprezentanci.
borči 18.10.2017, 21:10 Prijavi komentar
večkrat sem že pisal o tem,da je to pač realnost slo.nogometa. kje se zatika vedo ;strokovnjaki;.nekaj je pa vseeno jasno.koliko slovenskih igralcev,ki so bili v medijih predstavljenih kot izjemni talenti,je v tujini naredila dobro kariero.vsi vemo koliko,da imen ne naštevamo.potem pa se vrnejo v slo.ligo po nek dvig forme in še zadnji transfer da si zagotovi.....kvaliteta pa takšna,da te.....toliko o kvaliteti naših igralcev,ki so čim dajo 5 golov vsi že veliki zvezdniki.
MC 18.10.2017, 20:17 Prijavi komentar
Tocno tak!! Najvecji minus Slo lige je, da je izjemno pocasna, igralci se res vecinoma sprehajajo gor in dol... Poglejte samo kolko faulov se piska, 15 na polcas pogosto... Piska se za vsak dotik, igralci pa to s pridom izkoriscajo, ko se vrzejo na tla, vsakic, ko si malo predolgo zogo dajo, al pa se zapletejo... Pol pa pride to vceraj, pa te tudi taki drobizeki ala Coutinho, Moreno, Firmino odbijejo stran pri vsakem dvoboju... Prav gledal sem, v teh 50/50 duelih, jih je nasprotnik dobil vsaj ene 90%... To je bil po moje glavni razlog za razpad sistema in tako visok poraz, ne pa napacna taktika oz prevec ofenzivna postavitev...
thorstainer 18.10.2017, 19:57 Prijavi komentar
baul MB je že nekoč v 90-tih z Ajaxom izgubil z 9:1.
zmaj05 18.10.2017, 19:53 Prijavi komentar
Razbili so nas kaj češ! Razlika je očitna!
garfild 18.10.2017, 19:08 Prijavi komentar
legenda 123, za slabo fizično pripravljenost so krivi predvsem strokovni štabi in vodstva klubov. Prvi ker namesto da bi od igralcev zahtavali fizični maksimum na vsaki tekmi prilagajajo taktiko tako da ni potrebno veliko teka in moči, klubska vodsta pa vse te rabote tolerirajo in zaradi tega dejstva je večina tekem slo lige negledljive ker se igalci namesto da bi tekli in se borili sprehajajo po igrišču.
miha12 18.10.2017, 19:05 Prijavi komentar
Ja seveda ni, ker nobeden razen nas še sploh ni igral v grupi :DDDDD
Baul 18.10.2017, 19:00 Prijavi komentar
ŠE NOBEDEN SLO KLUB NI IZGUBIL TOLKO KU VI V EUROPI
Baul 18.10.2017, 18:51 Prijavi komentar
MA KAJ GOVORIŠ TI FLEKOVIĆ KAJ BI MORAU IMET MARIBOR V SLO LIGI ŠE TRIGLAVA NE MORE PREMAGAT IN TA VAŠ TRENER MAJKO MOJU ŠE GAŽONA NE MORE TRENIRAT IN IGRAUCI PRENAPIHNJENI DA NE NAŠTEVAM POIMENSKO KER......
legenda 123 18.10.2017, 18:49 Prijavi komentar
Na fiziki bo treba načrtno začeti delat. Pričakujem od NZSja potezo v to smer. Glede na to kakšni loleki so tam, vem da ne bo nič. Naši igralci imajo temelje fizike na slabem nivoju, zato ker ni denarja za trenerje. Lani naprimer je imela Gorica atletskega trenerja in se je takoj poznalo. So spomladi igrali izvrstno.
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE