Miran Zore   19. junij 2018
Mariborska tiskovna konferenca o ničemer

Neverodostojni

KOMENTAR: Farsična tiskovna konferenca v Mariboru je potrdila, da avtoritete nad Zlatkom Zahovićem ni. Drago Cotar je Zahoviću še enkrat več predal ključe mariborskega kluba, sebe pa vrnil na protokolarno funkcijo.
SORODNE NOVICE
Rudar ponudil drugo priložnost...
15.2.2019 | Slovenski nogomet
Milaniča skrbi pomanjkanje gol...
15.2.2019 | Slovenski nogomet
Po gruzijski zdaj še kazahstan...
14.2.2019 | Slovenski nogomet
Eksodus iz Krškega, šola gre n...
14.2.2019 | Slovenski nogomet
Gorico zapustil še en otrok kl...
13.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija brez zmage tudi proti...
12.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Več tednov se je vlekla negotovost v Mariboru, potem ko je Zlatko Zahović kar preko medijskega obvoda v nekaj ločenih "nastopih" pompozno napovedal svoj odhod iz Maribora. Pri tem je Zahović (zanj značilno) za žrtev tokrat izbral predsednika kluba Draga Cotarja in nanj, ki je bil doslej bolj ali manj le protokolarni akter, obesil večino tega, kar naj bi bilo v Mariboru narobe. Od včerajšnje tiskovne konference, na kateri so v klubu želeli predstaviti smernice delovanja za naprej, je javnost zato pričakovala precej več kot je na koncu dobila. Dobila ni praktično ničesar, le otipljiv dokaz tega, da avtoritete nad Zahovićem v nobenem primeru ni. 

"Vse ostaja nespremenjeno," je dejal Cotar in s tem potrdil, da bo Maribor še naprej poslušno plesal po Zahovićevih notah, spoštoval njegovo nenavadno dolgo pogodbo in ponižno požrl še en (verjetno ne zadnji) njegov eksces. Tiskovna konferenca, kjer "za nazaj" ni bilo zaželeno spraševati, je bila milo rečeno farsična, z glavnim Cotarjevim  sporočilom "gremo novim zmagam naproti" in brez pravih pojasnil, kaj se je pravzaprav dogajalo in kako so več kot očitne težave v klubu sploh rešili. Če so sploh jih.

Prav to ostaja glavno vprašanje po ponedeljkovi tiskovni konferenci, na kateri je predsednik kluba zmedeno in neprepričljivo pometal pod preprogo, glavni akter Zahović pa v navijaškem slogu ponavljal le, kako velika inštitucija je po njegovem mnenju Maribor. Medle izjave in ponavljanje krilatic, ki so v kontekstu problematične tiskovne konference zvenele bolj patetično kot prepričljivo, puščajo občutek, da v Mariboru "plana B" nimajo. 

"Mariborska inštitucija", kakor mariborski klub vseskozi poimenuje Zahović, tudi po najnovejšem ekscesu in celo trikratnem Zahovićevem suspenzu ostaja v rokah enega človeka. Do naslednjega incidenta. A tudi takrat bo verjetno v resnici odločal Zahović sam. Drago Cotar bi sicer lahko, tudi moral bi, a noče ali pa ne more. 
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 76
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
garfild 20.6.2018, 12:19 Prijavi komentar
šikimiki, direktor se nima kaj utikati v to komu se bo podjetje prodalo, o tem odločajo lastniki, lastniki v primeru in ZM in NKBM so bili pa država in paradržavna podjetja ( podjetja v večinski državni lasti), vse skupaj pa pri nas nadzira politika, od dovoljenj za prodajo pa do kadrovskih rešitev za upravljalska mesta v teh podjetjih. Tudi Sava Re, ki je prevzela ZM je v kontrolni lasti države ( 25% plus 1 delnica) in je bila transakcija narejena samo zato da preko nakupa ZM kot druge največje zavarovalnice v državi na tržišče ne bi v sektor osebnih zavarovanj vstopil Alianz, ki je bil resen kandidat za nakup deleža ZM od bankrotirane NKBM. Ampak politika tega ni dovolila in zgodila se ej ta kravja kupčija z Savo Re ( prekladanje lastništva iz enega v drugi žep hlač imenovanih država).
šikimiki 20.6.2018, 01:51 Prijavi komentar
Garfild, to kar govoriš ne drži. Bilo je ravno obratno ZM je bila 24% lastnik NKBM ! Drago Cotar pa predsednik uprave ZM, in ja , on in njegovi ljudje so prodali ZM pozavarovalnici SAVA...
rokeec 19.6.2018, 22:59 Prijavi komentar
hahaha ko pa taki clanek preberes pa ti slabo postane, pol pa se spodi vidis komentare objokanih zabarckov :D dobesedno so vas nategnili na suho haha vec se je pisalo o zahovicu kot pa o vasi dvojni kroni haha... saj se je pa skoz vedlo da bo zahovic ostal, kaj te zaj jocete :D ZAHO LEGENDA
MB_Bojan 19.6.2018, 22:18 Prijavi komentar
NK Maribor je športno tekmovalno najmočnejši z Zlatkom Zahovičem. Definitivno. Ustvaril je prepoznaven Maribor v evropskem pomenu. Nobeden temu ne more oporekati. Lahko je zato tudi avtokratski, absoluten vladar Ljudskega vrta, a osebnostno je sebe vrgel iz normalnih tirnic. Nedopustnih je kar nekaj zadnjih ekscesov, kot robat neolikanec podira svoj imidž. Razen tiste skupine tudi na tem portalu, ki ga postavlja za idola, pa karkoli bo naredil. In ki mislijo, da lahko skupaj z njim še dodatno grozijo in žalijo vse povprek. Želel bi si v dobro Maribora preudarnega, skuliranega Zlatka Zahoviča in da kot takšen vodi ta nam tako drag NK Maribor. Upam, da bo tako, da osebnostno ni zabredel predaleč. Bomo videli , čas bo edini dal odgovor na to.
pejo2310 19.6.2018, 21:41 Prijavi komentar
retep in njegove teorije zarote ;)) sam še reddevils manka ;))
borči 19.6.2018, 21:41 Prijavi komentar
farsa,ki ji v evropi sigurno ni para. farsaaaaaa,da je ta farsa postala sramota za nk mb. verjamem,da se veliko mb. navijačev tega zaveda,večina pa verjetno ne. sedaj se verjetno še ne zavedajo,a se v prihodnosti vsekakor bojo. žalostno,kaj neki prepotentni,nevzgojeni,nestrpni,šerifovski posameznik,lahko dela nekemu klubu,nekim predsednikom,nekim direktorjem,nekim sponzorjem,ki stojijo za klubom. noro. to se ne bo končalo dobro.žalllllll
Werder Lunik 19.6.2018, 21:30 Prijavi komentar
retep, ti si bolan. Ti je Who? lepo napisal kdo komu želi propad in kdo se s kom vsakodnevno obremenjuje. Enim nam dol visi kje se kdo medsebojno daje, sploh ko imamo pred svojim pragom dovolj za pometat. No, tega slednjega eni pač nikoli niste (in verjetno ne boste) dojeli, zato pa padajo komentarji na nivoju tvojega.. Pa uživaj še naprej v vseh možnih paranoičnih bedarijah. Verjetno bo kmalu še risanka po TV kriva, da hoče rušit sveto institucijo, kajneda? :D
Who? 19.6.2018, 20:18 Prijavi komentar
retep - si malo zamešal, kateri navijači želijo propad katerega kluba. Sej si dobro začel, samo akterjem zamenjaj vloge, pa bo tvoj komentar verodostojen.
retep 19.6.2018, 19:19 Prijavi komentar
Iz zgornjega članaka veje ena sama nevoščljivost, da so v Nk Mb zakopali bojno sekiro, v koliko je boj sploh bil, v želji, da bi klub razpadel ali padel na povprečje no name kluba iz Lj. Pa se je ljubljanska Nogomanija uštela. Nk Mb je že z današnjo tekmo pokazal kaj je in kaj želi.in, da je izšel še bolj motiviran in še močnejši. In če je Z.Z. v MB ištitucija, pa naj kar bo, kaj je potlej v Lj otata iz silicijeve doline...pa ko bi bil vsaj domačin ?
retep 19.6.2018, 19:09 Prijavi komentar
Farsa je, da stari ljubljansko/srbski opapa nikoli ni bil prijet za besede, ko je zmerjal početje Nk Mb in NZS za kriminalno dejanje.....Kje je ljubljanska NZS ? potegnila rit v med medenico...? Farsa je prepotentni novinar Slak, ki si drzne pogovarjati z nekim psihologom ob dejstvu, da slednji nima pojma od pojma, kašna je vsebina suspenza Z.Z s strani ljubljanske NZS. Enako velja za novinarčka. Med ostalim je klobasal, da je izzvenel, kakor, da je NZS prepovedala in suspendirala Zahovićča z mesta šp. dir. kluba..?? Od kdaj lahko NZS kadruje, odnosno suspendira ljudi s funkcij in delovnih mest v klubih. Predlagam, da si še enkrat preberete, kaj je zapisano o suspenzu. Predvsem pa Slak in tisti psiholog ali kaj je že, ki se menda na fuzbal spozna, ko baba na težave s prostato....
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE