Miran Zore   24. avgust 2017
Maribor je znova odkril svoj DNK

Stari dobri Maribor

KOMENTAR: Letošnja sezona se bo zapisala v anale slovenskega nogometa. Maribor je še enkrat več presegel vsa realna pričakovanja. Rasel je iz tekme v tekmo in v celoti povrnil "DNK starega Maribora". Nagrada je sanjska.
SORODNE NOVICE
Spartak nad Maribor v polni fo...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
Billong: Spartaku se lahko pos...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
Šahtar ne bo napolnil San Paol...
21.11.2017 | Evropski pokali
Liga prvakov: Maribor pri Spar...
21.11.2017 | Evropski pokali
Milanič: Spartak zdaj dobro ig...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Trener Spartaka: Maribor igra ...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Maribor je znova stopil skozi vrata nogometnega raja, kjer ga v naslednjih tednih in mesecih čakajo prvovrstni nogometni glamur in izjemne finančne beneficije, ki bi morale vsaj za dve, tri sezone pred tedni uporabljeno besedo racionalizacija odpeljati iz Ljudskega vrta. Drugi nastop v ligi prvakov v vsega štirih letih je seveda nor uspeh. Je namreč totalen presežek pričakovanj navijačev in tudi celotne nogometne javnosti pri nas, ki je zdaj znova in povsem nenadejano dobila priložnost, da vse bolj odmikajočo se nogometno elito znova spozna tudi od blizu.

Pri celotni mariborski evropski zgodbi to sezono najbolj preseneča oziroma bolje rečeno navdušuje način, na katerega so državni prvaki prišli do lige prvakov. S slabšo ekipo kot v lanski sezoni, z manj denarja in splošnim vtisom, da so do naslova prvaka prišli delno tudi zaradi "avtodestruktivne" Olimpije. Mariborčani so po koncu sezone oklevali pri krepitvi moštva, se nato precej lovili proti Zrinjskemu in hkrati komajda, ob vtisu, da bi jim lahko na praktično vsakem koraku spodrsnilo, zmagovali v domačem prvenstvu. DNK "starega Maribora" je nato, ko je na vrsto prišel islandski prvak FH, oživel in z njim vse odlike, ki so v preteklih letih osrečevale mariborsko in slovensko nogometno občinstvo. Maribor je iz tekme v tekmo rasel, postajal racionalen in učinkovit. Pokazal je taktično zrelost in psihično moč ter proti Hapoelu v torek odigral eno najboljših tekem zadnjih let. Točno je vedel, kaj potrebuje, vedel je, kaj pričakovati od neodločnega nasprotnika in ko se je priložnost ponudila, jo je zgrabil. Nagrada je sanjska.

Evropski uspehi Maribora in tudi Domžal so poskrbeli, da spremljamo eno najbolj zanimivih nogometnih sezon. Lahko bi celo dejali, da spremljamo nerealno uspešno evropsko sezono, v kateri sta Maribor in Domžale dokazala, da je možno s pravim "know-howom" razbiti okove majhne in revne lige ter zarezati svoj del bogate evropske pogače. Zares sanjsko, četudi UEFA iz leta v leto povečuje nagradne sklade, pa bi seveda bilo to, da bi na uspehe obeh (in tudi ostalih) klubov reagirala tudi domača scena (TV, gledalci, sponzorji…).

Ljudski vrt skandiral Darku Milaniču
Darko Milanič se je v obeh svojih obdobjih službovanja v Mariboru le stežka prebijal iz trdne sence športnega direktorja Zlatka Zahovića. Ko Mariboru ni šlo, je bil običajno Milanič tisti, ki je požrl levji del kritik, ko pa je bil Maribor uspešen, je večina pohval njegovo delo zaobšla. Pred nekaj leti, ko je praktično čez noč presenetil Zahovića in "prebegnil" v Sturm, je v Mariboru postal še nekoliko bolj pogrešljiv. Po zmagi nad Hapoelom v Ljudskem vrtu pa očitno nič več ne bo kot je bilo. Tribune so skandirale njegovo ime, kar je Milaniču, kot je priznal po tekmi, godilo. V nogometno jesen bo Milanič tako stopil z močnim vetrom s tribun v svoj hrbet in z zdaj nesporno zacementiranim statusom najbolj uspešnega trenerja v zgodovini slovenske lige.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 24
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
franjoz 25.8.2017, 16:18 Prijavi komentar
Vršič se sploh ne bo več pojavil v Mariboru,ker ve da si je z egoizmom zaprl vrata. Pozabili ste pohvaliti trenerjeve pomočnike Piriha ,Borka,ki sta odgovorna za telesno pripravljenost in vratarsko ekipo z Hando na čelu!Dejstvo pa je Da Miljanič ima dobra ušesa in upogne hrbet pred ZZ alfa in omega NK MARIBOR.Za jesenski del Maribor ne rabi nobenega novega.Sploh pa ne kakšno"ZVEZDO",ki bi prinesla razdor kemije ki vlada v ekipi. Velikokrat se brez zvezdnikov z dobro kemijo dosegajo dobri rezultati!!!!!
Surfer 25.8.2017, 05:43 Prijavi komentar
Vršič ne rabi nazaj.Imel je čist dovolj časa za razmislek in se je odločil kot se je.Pubeci so se trudili in prisli tja kot so si želeli in zdaj bi nekdo,ki se mu je šlo samo za keš nekomu odjemal mesto,ki se je trudil.Že res,da je denar sveta vladar ampak slabe plače sigurno ni imel.Lepo naj gleda zdaj ligo prvakov z nami ostalimi na tribuni
striko 25.8.2017, 05:00 Prijavi komentar
Tako se piše ! Ne pa, kot zadnjič, ko je bil celoten članek orientiran na srečen žreb. Islandčani so skoraj presenetili Brago v play offu za LE. Niso bili pri MB-ju, kar tako igrali z njimi previdno in preudarno.
Rosonero11 25.8.2017, 00:31 Prijavi komentar
V fifi sploh ne vejo kaj je offside zanka. Niti ne moreš držat obrambe tako visoko, ni praktčno (vsaj ni bilo, ko sem še jaz igral)... Velik se maš še za naučit pob
miha12 24.8.2017, 23:29 Prijavi komentar
Mum, na Fifi mogoče....
Rosonero11 24.8.2017, 20:31 Prijavi komentar
tveganje je isto. Če imaš uigrano ekipo lahko držiš linijo tudi 30 metrov od gola, ni treba stati v kazenskem in se branit. Zato so pa offside zanko ustvarili ;)
miha12 24.8.2017, 17:57 Prijavi komentar
Nevem no, meni je bilo to popolnoma normalno. Podzavest tudi naredi svoje, pa tudi tveganje je (kljub zmotnemu mišljenju laikov ponavadi) manjše ko se postaviš nazaj. Meni se ni zdelo da bi komu (pretirano) pošle moči. Če bi mi rabili gol bi pa bilo obratno.
Rosonero11 24.8.2017, 17:10 Prijavi komentar
vsake oči imajo svojega malarja. Po mojem so prevzeli pobudo, ker so jim dovolile, ker so bili že hin. Če bi meli kondicije pol nebi prihajali do takih priložnosti, da se je lord Jasmin moral izkazovati... No ja rezen, če ....
miha12 24.8.2017, 16:30 Prijavi komentar
tito ne seri, kolmanič rabi minute. če bo tak nadaljeval bo še boljši od stojanoviča pred afero hannover. @Rosonero11 nevem kje si ti koga videl mrtvega v 75 minuti. zato ker so izraelci prevzeli pobudo? če česa nemoreš očitat milaniču, je to bazična priprava njegovih moštev.
Tito81 24.8.2017, 16:00 Prijavi komentar
Ce se malo dotaknem vajine teme in kondicije.... Kaj sta videla ststistiko kolko je bilo pretečenega? ne moremo se primerjati z najbolj tekaškimi ekipami, ampak tole vsaj po kilometrih ni bilo slabo.... OK, eno so kilometri, drugo pa so kratki šprinti.... Glede bočnega pa govorite o Kolmaniču? Mislim nekaj bolj sigurnega, udarnega, primernega za evropo... Nekaj takega kot je na desni strani... Milec, Šme.... A je kakšen bivši, ki ne igra v tujini in bi prišel vsaj na posojo? Nevem no, meni se zdi tam največja luknja.... Za sredino pa sem skoraj prepričan, da si bo sedaj Vršič premislil :-)
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE