Miran Zore   22. avgust 2016
Darko Milanič je z Mariborom izgubil tri tekme zapored

Zgazili le upe navijačev

KOMENTAR: V imaginarni valjar, s katerim je Milanič v retoričnem smislu maja napovedal, da bo Maribor "gazil vse pred seboj", Izolan nikoli ni zares sedel. Zdaj mu grozi, da bo valjar povozil njega.
SORODNE NOVICE
Bravo na gostovanju v Lendavi
25.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor v Celje po plus šest
25.11.2017 | Slovenski nogomet
Stefan Savić: Proti Krškemu pr...
24.11.2017 | Slovenski nogomet
Mešanović: Občutek je fenomena...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor: Junaki bitke v Moskvi
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Konec meseca maja je Darko Milanič, ko je bil naslov prvaka že izgubljen, drzno napovedal, da bo Maribor pod njegovim vodstvom v novi sezoni "gazil vse pred seboj". Milanič si je izjavo privoščil v izrazito kritičnem trenutku, po razvpiti aferi Ibraimi in tedaj, ko so navijači anemične igralce Maribora z igrišča selili na modne piste. Danes, čeprav je bilo to v resnici možno napovedati že takrat, se je Darku Milaniču nepremišljena, zaletava in v veliki meri tudi arogantna izjava vrnila kot bumerang. 

Maribor v tej sezoni v nobenem primeru ne gazi. Maribor igra za svoje standarde slabo, pretežno neprepričljivo, s poudarkom na čakanju na napake nasprotnika in v upanju na individualne prebliske svojih igralcev. Nič drugače, predvsem pa nič bolje kot v lanski neuspešni sezoni, v kateri je po ekspresnem slovesu od Evrope Maribor izgubil prvenstveno krono, Agima Ibraimija in tudi kar nekaj prigaranega ugleda. Mariborski izkupiček po šestih odigranih krogih v 1. SNL sta tako vsega dve prvenstveni zmagi, dva neodločena izida in že dva poraza. Maribor v 1. SNL ni zmagal že na štirih zaporednih tekmah! Vse to ob zaskrbljujoči gol razliki 7:7 zadostuje za trenutno komaj peto mesto na lestvici. 

Maribor je že hitro po začetku sezone padel v negativno serijo, tako iger kot tudi rezultatov. Za vijoličastimi so zdaj že trije zaporedni porazi (zadnja prvenstvena zmaga datira na 24. julij), pred njimi pa zahtevna "tekma sezone", na kateri morajo preseči sami sebe, nadoknaditi kar dva gola zaostanka iz Bakuja in dvoboj z dobro organizirano ter v napadu izjemno potentno Gabalo dobiti. Če je ne bodo, bo to za Maribor že četrti zaporedni neuspeh v manj kot dveh tednih, hkrati pa drugi zaporedni izpad iz kvalifikacij za evropske pokale in seveda hud udarec za svežega kapitala potrebno klubsko blagajno. 

Četrtek bo za Maribor, Darka Milaniča in tudi arhitekta "mariborske zgodbe" Zlatka Zahovića zato ključen. Nov plaz kritik, očitkov o slabem vodenju ekipe, vprašljivem kadrovanju, pomanjkanju stabilnosti ter hierarhije v ekipi je bližje kot se morda zdi. Olimpija velikemu rivalu, kljub vsem svojim težavam, v tem trenutku namreč beži že za pet točk...
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 19
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
satan 26.8.2016, 15:01 Prijavi komentar
Maribor je izpadel od zelo slabe ekipe, to najbolj boli. Celje bo odprlo oči še največjim slepcem, da Maribor ni to, kar bi moral biti, ne vem, kakšen izgovor bo po nedeljski tekmi našel veleumni Milanič? Škoda je storjena, vsake zgodbe je enkrat konec.
franjoz 24.8.2016, 08:09 Prijavi komentar
Milanič je kričal pa ni nič pomagalo.Kako je delal Jurčič proti Celju-nič ni pomagalo ZZ gaje dal na čevelj,zaradi izjave da ne rabi napadalca ampak branilca!Nova -nigol je prišel in zabija gole kot za šalo,trenerji dobri pa morajo PAKATI.Jurčič je izstrelil Bajdeta mariborčani so takrat dosegali 3;4;-5;-7;golov na tekmo,sedaj pa REVŠČINO od revščine.MILANIČ v četrtek je tvoje slovo iz Maribora in to za zmeraj.Pa še pijančka odpelji -saj veš katerega!ZAHO ti pa kar peri denar še naprej.V NK Maribor si BOG I BATINA samo zakonodaja ti ne pusti da bi bil lastnik!KAKŠNA ŠKODA za Maribor ne za ŠPORT
baltazar 22.8.2016, 22:38 Prijavi komentar
Mb, je se vedno merilo za vso SLOVENIJO ! Ne želim soditi MILANIČA - opozoril bi le na nekaj ; celo gospod Milnič je cel drugi polćas skakal , vpil itd itd. Lahko je biti trener dobri ekipi ! in izigravati gospoda --- pa tu ne mislim na DARKA MILANIČA. JAAA TRENERSKA ZNA BITI TEŽKA !!!
Marketking 22.8.2016, 21:23 Prijavi komentar
Slika Milaniča je taprava! Bravo uredništvo =)
Xavisi 22.8.2016, 18:41 Prijavi komentar
Mariboru ni konkurenca Olimpija. to bi morali pozabit saj ni realno. Mariboru so konkurenca klubi iz spodnjega dela lestvice, tisti, v coni za izpad iz prve lige. Če hočete v Mariboru kaj spremenit, takoj odslovite Zahovića, ki je tvorec vsega sranja v klubu.
Tito81 22.8.2016, 18:24 Prijavi komentar
Pa saj ni zgazil upov navijačev, ker smo vedeli, da spet bluzi.... Tako si želim menjave na trenerskem mestu, da je že kar dolgočasno... Ampak kaj, ko vem, da tudi naslednji trener bo moral igrati po Zahovičevih navodilih...
bar123 22.8.2016, 18:02 Prijavi komentar
Tako kot sem zapisal, že enkrat. Čas gre hitro naprej, Milanič je pa ostal v svojem času, ki ga je že zdavnaj povozil. Danes se igra hiter, kombinatoren in moč nogomet. Če tega ne obvladaš si pač tam kjer si, nikjer. Zadnji čas je, da spakira svoje stvari, da ne bomo še v večjem dreku, kot smo. Kdor koli, bo že trener,penziče naj da v B ekipo, z mladimi, se pa naj gradijo boljši uspehi.
mf80 22.8.2016, 14:40 Prijavi komentar
Ne vem, nekaj ne more tu štimat. Nekaj so pretekli uspehi, nekaj je na naši zaletavosti navijačev in nerealna pričakovanja, klub se podpira v dobre in v slabem, samo da pa ta Milanič nima pojma in da ne zna razviti igre za domače prvenstvo je pa jasno vsakemu že! Plus njegove izjave. Pa ajde na začetku je še šlo, samo so ga sedaj vsi trenerji v ligi prebrali in tudi celotno igro Maribora, ne vem no, pa da se ne splača malo več vložit v enga strokovnjaka, ki študira igra pa tudi ne razumem!
toldo1989 22.8.2016, 14:12 Prijavi komentar
A je zahovic ze poslal sms milanicu?
Messiniesta 22.8.2016, 13:33 Prijavi komentar
s cajtam postane zlajnan :)
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE