Uredništvo    10. oktober 2017
Kako se bo odločil mariborski mestni svet?

Četrtek je dan D za Ljudski vrt!

Mariboru v prihodnjih letih preti prepoved igranja evropskih tekem najvišjega ranga, če Ljudski vrt ne bo adaptiran. V kolikor MO Maribor ne bi zagotovila sredstev in stadion adaptirala, bi moral Maribor igrati v Ljubljani.
SORODNE NOVICE
Gorica remizirala z Rijeko
21.1.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija začela z zmago proti ...
21.1.2018 | Slovenski nogomet
Nafta nudila dober odpor Marib...
21.1.2018 | Slovenski nogomet
Ivković: Maribor ima odlične p...
20.1.2018 | Slovenski nogomet
Francoz Da Silva okrepil Krško
20.1.2018 | Slovenski nogomet
Mandarić prodaja tudi Abassa I...
19.1.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Pri aktualnem prvaku Mariboru so se danes oglasili javnosti preko svoje uradne spletne strani in jo obvestili glede problematike stadiona Ljudski vrt. Poročali smo že in tudi znano dejstvo je, da Ljudski vrt praktično ne izpolnjuje pogojev za elitno ligo prvakov, precej problematične pa so tudi že reprezentančne tekme, liga Europa in sploh evropske kvalifikacijske tekme. Evropska nogometna zveza (UEFA) je Mariboru letos znova le pogojno dovolila gostiti tekme skupinskega dela lige prvakov na domačem stadionu, v bodoče pa je možnosti, da bo UEFA še naprej pristajala na takšen objekt med evropsko nogometno elito izjemno malo oziroma jih sploh več ni. 

Mariborčani sporočajo, da so prejeli novice, da bo MO Maribor v predvidenem rebalansu proračuna skušala zagotoviti sredstva za obnovo t.i. stare tribune, ki je seveda najbolj problematičen del stadiona. Kot so v klubu še zapisali, pa gre le za sredstva polovične vrednosti del, čemur pa klub nasprotuje, saj to za UEFA licenco ne bo dovolj, ogrožena pa bo tudi nogometna šola.

Edini stadion v Sloveniji, ki dosega standarde UEFA za denimo ligo prvakov so Stožice, na katerem pa Maribor seveda ne želi igrati. "Za NK Maribor je to nesprejemljivo," so zapisali.

"Pri zgodbi o stadionu moramo izpostaviti, da je projekt, ki bi izpolnjeval vse zahtevane kriterije, v celoti izdelan že nekaj časa. Ko je nastal prvi predlog, je projekt v prvotni obliki stal 9 milijonov EUR, a ni ustrezal vsem kriterijem Uefe. NK Maribor je nato predstavil svoje zamisli in pripravil projekt, ki je znižal predvidene stroške investicije z 9 na 4 milijone EUR, kar zadostuje za igranje tekem na najvišji klubski in reprezentančni ravni, omogoča nogometni šoli nemoteno delovanje na višjih standardih z ureditvijo celotne spremljajoče infrastrukture. Objekt bi bil s tem zneskom v celoti dokončan, tako zahodna tribuna, kot prostori pod severno in južno tribuno," dodajajo v Mariboru. Župan MO Maribor je ideji naklonjen, zadnjo besedo pa bodo v četrtek imeli mestni svetniki. V klubu poudarjajo, da si obnove po fazah ne želijo, začetek del pa naj bi stekel že spomladi prihodnje leto. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 31
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Snatch 12.10.2017, 21:12 Prijavi komentar
Par miljonov za beton v rovtah? Stran vržen dnar
miha12 11.10.2017, 10:28 Prijavi komentar
čakaj čakaj malo.. glede stožic in LV imaš dejstva pred sabo. ni to nobena teorija zarote, da se je v Ljubljani šlo preko trupel, ker pač ljubljana MORE IMET (zakaj že?) stadion. medtem ko je LV prepuščen samemu sebi. to ni nobena teorija zarote, to je dejstvo. pa se dobro ve, kje je stadion bolj uporabljen in bolj potreben.
jankoslav 11.10.2017, 10:12 Prijavi komentar
jaz sem za obnovo, separatisti ste pa vi največji ker v nas vidite problem in zarote, naši trolli vam pa nazaj mečejo socialno kar je ravno tako bolno kot vaše zarote
MB_Bojan 11.10.2017, 10:10 Prijavi komentar
kje smo Slovenci, da lahko takšen članek zaneti toliko nestrpnosti ? Namesto, da bi bili tako v LJ kot v MB zadovoljni ob vsakem izboljšanju nogometne infrastrukture kjer koli v Sloveniji, pa je to vzvod za nedopustne žalitve sodržavljanov. Res neverjetno.
MB_Bojan 11.10.2017, 10:01 Prijavi komentar
Nogomanija, kaj še mora napisati ta psihopat EdUardo, da ga boste izločili iz javnega foruma ?
miha12 11.10.2017, 09:28 Prijavi komentar
oz. pardon, res je. država je primaknila minimalni delež, da so se lahko črpala evropska sredstva.
miha12 11.10.2017, 09:25 Prijavi komentar
jankoslav da si neboš kaj naredil. idi prebirat dokumentacijo kako se je obnova LV financirala... niti približno nisi ti nič kaj plačal, medtem ko stožice sva obadva, pa pol podizvajalcev nikoli ni videlo niti 50% plačila.
legenda 123 11.10.2017, 09:03 Prijavi komentar
Nič ne zavajam, obnovo je sofinancirala država in občina ter Evropa, res je. Medtem ko je Stožice v celotni zgradila država + plačevali smo slabe kredite. Torej v Ljubljani niste dal praktično nič, uporabljate pa zgolj vi. Grozljiv centralizem.
jankoslav 11.10.2017, 08:06 Prijavi komentar
legenda123 seveda si se grdo zlagal, obnova Ljudskega vrta pred leti se je zgodila kako? Podpiram da se razumemo tudi tole da se obnovi ampak ne trosi laži ker zavajaš še tiste ki tega ne vedo pa vem da štajerci vedo kako je prišlo do tiste obnove
legenda 123 11.10.2017, 01:26 Prijavi komentar
V Ljubljani smo vsi Slovenci plačevali za stadion. V Mariboru pa bodo morali lepo sami. In sedaj se usirajo Ljubljančani. Grozljivo.
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE