Uredništvo    16. april 2017
Darko Milanič po zmagi v Velenju

Ena ključnih zmag za naslov

Trener Maribora Darko Milanič meni, da so njegovi varovanci v Velenju zabeležili eno najpomembnejših zmag v boju za naslov državnega prvaka.
SORODNE NOVICE
Prva liga: Črna jesen za slove...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Zrinjski ga potiska v Maribor,...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Čavarjev agent odlaša z Maribo...
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Potrjeno: Pirić gre v Maribor
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Dvojec iz Zrinjskega zanimiv M...
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Darko Milanič: Leto 2017 izjem...
10.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Maribor je v Velenju z zadetkom Luke Zahovića slavil z 1:0 in pred ponedeljkovimi tekmami prednost na vrhu lestvice povečal na gigantskih 16 točk. Glede na to, da je do izteka sezone le še sedem prvenstvenih krogov, so v Mariboru misli na veliko slavje prvaka vse bolj prisotne.

"Fantje so odigrali zrelo, dobro tekmo. Tudi rezultatsko nam je uspelo, kar je bilo v tem trenutku izrednega pomena. To je ena izmed ključnih zmag v tem boju za prvaka," je povedal trener Maribora Darko Milanič.

"Še zjutraj smo imeli nekaj dvomov, kako sestaviti ekipo zaradi poškodb. Potem sem se moral na hitro odločiti, kako se odzvati. Odločitev je bila odlična, tudi izvedba fantov. Ob značilnostih igralcev, ki so nastopili v Velenju, lahko tako igramo. Spomnili smo se prehodov, podvajanj po bokih, zlahka smo prihajali naprej in je izgledalo dobro. Če upoštevamo, da imamo na razpolago popoln kader, je nekoliko težje igrati v tej postavitvi. Če kdo manjka, pa bistveno lažje,"
je dodal Milanič, in se dotaknil tudi zadetka Luke Zahovića.

"Gol mu veliko pomeni in prinaša zaupanje v to, kar počne. Napadalci živijo od zadetkov. Zabil jih je 15, kar je odličen izkupiček. Vsem je žal, da se je vmes ustavilo. Zdaj bi z njegovimi goli imeli še več točk in bi razlika bila še večja. V našem načrtu je, da bi Luka postal najboljši strelec prvenstva. Njemu in klubu bi to veliko pomenilo. Prihajal je v priložnosti tudi prej, a se ni izšlo. Dejstvo je, da zaradi vmesne bolezni nima toliko energije, kot jo je imel prej. Če bi jo imel, bi bilo lažje zanj in za nas. Vendar je igralcem treba dajati podporo. Ker pa je v njegovem primeru prisotna kvaliteta, prav tako resnost, se podpora obrestuje in potem imaš korist od njega."

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE