Uredništvo    11. julij 2017
Darko Milanič pred prvo tekmo z Zrinjskim

Fantje gorijo od želje, da se izkažejo

Trener Maribora Darko Milanič očitno nima težav z motivacijo ekipe pred prvo tekmo z Zrinjskim. Trdi namreč, da njegovi fantje komaj čakajo, da se izkažejo. Mariborčani Zrinjskega ne podcenjujejo.
SORODNE NOVICE
Tottenham osvojil prvo mesto
21.11.2017 | Evropski pokali
Milanič: Imeli smo več priložn...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
Liverpool zapravil tri gole pr...
21.11.2017 | Evropski pokali
Real Madrid se je znesel nad A...
21.11.2017 | Evropski pokali
Ležerni City komaj premagal Fe...
21.11.2017 | Evropski pokali
Napoli se je oklenil rešilne b...
21.11.2017 | Evropski pokali
(foto: pigac.si)
Maribor čaka v sredo izjemno pomemba in hkrati tudi prva prava tekma v novi sezoni. V Mostarju ga pričakuje prvak BiH Zrinjski, pri katerem so pred tekmo precej optimistični. Blaž Slišković, ki trenira Zrinjski, je celo prepričan, da možnosti njegove ekipe za uspeh proti slovenskemu prvaku rastejo. Darko Milanič ima seveda svoje načrte, ki vključujejo prizadevanje že na prvi tekmi v Mostarju izržiti ugoden izid pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu.

"Mi ne podcenjujemo nikogar. Poniževalnih izjav ne dajemo. Trdo smo delali, priopravljeni smo. Fantje so zelo napljeni, gorijo od želje, da bi se pokazali. Želim jih videti razigrane, hrabre, da pokažejo svoj talent. Naš nasprotnik ima kvaliteto, ne smemo mu pustiti, da se razigra. Treba jih je postaviti pod pritisk, da bodo počeli to, česar ne počnejo radi."

Če bo Maribor igral z enim ali dvema napadalcema, ostaja skrivnost.

"Tudi ob nastopu z dvema napadalcema se zadeve bistveno ne spremenijo. Ne smemo pa pozabiti, da igra Ahmedi igra odlično v zadnjem času in je dejansko v vlogi napadalca. Daje nam ritem v napadu, razigrava ekipo in nas dela dobre. Tako da ne bomo igrali z enim ali dvema, ampak z večimi napadalci."

Postave Milanič ni razkril, prepričan pa je, da ima v ekipi več igralcev, ki bodo jutri nevarni za nasprotnikov gol. 

"Zadovoljen sem, da so fantje pripravljeni. Imamo velik cilj, skupaj z našimi navijači, naredili bomo vse, da se uvrstimo v naslednji krog. V izredno dobri formi je več igralcev. Veliki kandidati za gol so Ahmedi, Hotić, zelo bi bil zadovoljen, da nas kdo preseneti. To bi lahko bil Marko Šuler iz zadnje linije, ki je pri prekinitvah zelo nevaren."

Pomemben faktor jutri bo vročina. Mostar slovi kot izjemno toplo mesto, kar so Mariborčani že občutili, toda jutri bodo morali vročino preprosto odmisliti, pravi Milanič.

"Specifika poletnih kvalifikacij in priprav je, da nam povsod sledi vročina. Ko smo prispeli v Mostar je bil občutek mogoče, da je še bolj vroče kot je doma. Ob uri treninga je že boljše. To moramo odmisliti, moramo biti psihično močni, da na to oviro pozabimo."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
124421 12.7.2017, 12:34 Prijavi komentar
Glavno da bodo boljši, če zmagajo ali zgubijo pri Milaniču ni nikoli vprašanje. Upam, da jim uspe, ampak ta milanič je jaka budala brez dvoma.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE