Uredništvo    12. junij 2018
Promocijski tekst

Legendarni Ljudski vrt je spregovoril

Oglejte si impresiven film v okviru kampanje #NALEGENDE, v katerem je "spregovoril" kultni mariborski stadion Ljudski vrt. Zgodba okoli imena tega stadiona ima zelo zanimivo zgodovino.
SORODNE NOVICE
Maribor nerazpoložen in brez g...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Nova okrepitev Olimpije s Koml...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Še en odhod iz Olimpije
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Osijek razbil še enega slovens...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Kadrovski vihar zajel tudi Oli...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Oražem: Odškodnina za Melnjaka...
23.1.2019 | Slovenski nogometLegendarni nogometni stadion, dom najuspešnejšega slovenskega nogometnega kluba NK Maribor in težko osvojljiva trdnjava slovenske nogometne reprezentance, ima zanimivo zgodovino povezano s svojim imenom. Na mestu kjer danes stoji nogometni stadion, je namreč Jožef Langer leta 1843 zasadil drevesa in nastal je javni drevesni park Volksgarden. Kasneje so park prodali Občini Maribor pod pogojem, da se ohrani ime. Ljudski vrt je torej že od samih začetkov namenjen - ljudem.

Ljudski vrt, kateremu je glas posodil legendarni Tone Partljič, je o svojem poslanstvu spregovoril v kratkem filmu: "Moje ime je Ljudski vrt. Rodil sem se kot javni drevesni park, leta 1952 pa sem postal nogometna trdnjava, ki jo je težko osvojiti. Moj klub osvaja številne lovorike in se uspešno bori z velikani v Ligi prvakov. Moje srce je 105 metrov dolga in 68 metrov široka zelenica. Imam 12.700 pokritih sedežev rezerviranih za naše strastne navijače. Ko se združimo, se bitje naših src sliši daleč. Skupaj smo v dobrem in v slabem. Sem ljudski vrt, ker sem namenjen ljudem. Skupaj ustvarjamo legende."

Ljudski vrt Laško
(foto: /)


Gre za enega izmed filmov v okviru kampanje #NALEGENDE, ki temelji na osebni izpovedi legend in njihovi navdihujoči življenjski zgodbi, ki jo sicer izpoveduje tudi legendarna znamka Zlatorog. Laško je legendarno pivo in vsak kratki film predstavlja poklon izjemnim osebnostim, ki so zaradi s svojih dosežkov, v očeh ljudi postali legende.

V letošnji sezoni je tako v sodelovanju z legendami nastalo sedem kratkih filmov. Ivo Daneu je v legendarnem Tivoliju odigral 1:1 z Luko Dončičem in mu predal nasvet: “Luka, košarka je igra in ti jo še naprej igraj igrivo.” Veselin Vujović je pred letošnjim rokometnim evropskim prvenstvom z Zagrebu delil svoje razmišljanje: “ Garati je potrebno do svojih skrajnih sposobnosti, tako v fizičnem kot tudi v psihološkem smislu. Kdor preživi postane legenda.” Petra Majdič je pred začetkom Olimpijskih iger v Pyong Čangu sporočila: “Ne bo lahko. Ampak legende se borijo.” Dušan Mravlje, ki je v življenju pretekel preko 300.000 kilometrov je sporočil: “Prava legenda tisti, ki vstane iz kavča in začne tečt.” Janez Gorišek, ki je konstruiral tri največje letalnice na svetu, je delil svojo življenjsko filozofijo: “ Nenehno je potrebno ustvarjati. To ti daje moč, da premikaš meje. In ko premikaš meje, lahko postaneš legenda.” Tomo Česen, legenda slovenskega plezanja je razkril: “ Po vseh naporih in bitkah, slej ko prej prideš do zavedanja, da si lahko enostavno vesel, da sploh si. Biti prisoten tukaj in zdaj. To je legendarno.”
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 10
Starejši naprej | Novejši naprej
fanta 9.6.2018, 13:56 Prijavi komentar
snatch...ti si pa tak "lep"
b1 9.6.2018, 13:40 Prijavi komentar
Snatch ti zahojen šiptar , primi se rajši kaj drugega, ker nogomet je za tvojo butasto glavo preveč naporen.
Snatch 9.6.2018, 11:54 Prijavi komentar
Šumadija
Ibrakadabra 8.6.2018, 23:39 Prijavi komentar
res škoda da ni povezan ljudski vrt, bi bil res prekrasen stadion, najlepši mali stadion na svetu in še z dušo, tukaj je res prava energija, to vsi občutijo, nogometaši maribora, repke, tudi zvezdniki iz evropskih velikanov hvalijo vzdušje na stadionu, čudijo se da je lahko na tako malem stadionu tako dobro vzdušje.
MB_Bojan 8.6.2018, 22:15 Prijavi komentar
Takšna mora ostati, ker je spomeniško zaščitena. Naj bo, saj je streha, pa prav nekaj posebnega. Kot Maribor, vsi nekaj kritiziramo, a tako radi ga imamo !
MatRag 8.6.2018, 20:29 Prijavi komentar
Bog daj da še toto staro tribuno v istem stiku zgradijo, ker ne paše stara zraven.
samo z glavico naprej! 8.6.2018, 20:17 Prijavi komentar
MARIBOR! ŠAMPION!
Scarlett Lackey 8.6.2018, 19:26 Prijavi komentar
čje letalnice na svetu, je delil svojo življenjsko filozofijo: “ Nenehno je potrebno ustvarjati. To ti daje moč, da premikaš meje. In ko premikaš meje, lahko postaneš legenda.” Tomo Česen, legenda slovenskega plezanja je razkril: “ Po vseh naporih in bitkah, slej ko prej prideš do zavedanja, da si lahko enost
ivane83 8.6.2018, 17:30 Prijavi komentar
EN KLUB.ENA ČAST!!!
ivane83 8.6.2018, 17:29 Prijavi komentar
RN KLUB.ENA ČAST!!!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE