Uredništvo    16. april 2018
Odzivi iz tabora Maribora po sijajni zmagi

Milanič: Naša podoba se je zelo spremenila

Trener Maribora Darko Milanič prerojeni Maribor vidi kot razigrano ekipo, ki na igrišču deluje zelo prepričljivo. Posebno pohvalo je prihranil za dvakratnega asistenta v Gorici Amirja Derviševića.
SORODNE NOVICE
V Krškem odslovili kar pet tuj...
15.12.2018 | Slovenski nogomet
Odhod Barišića je signal Manda...
13.12.2018 | Slovenski nogomet
URADNO: Barišić ni več trener ...
12.12.2018 | Slovenski nogomet
Barišić: Pri tem ne bom sodelo...
11.12.2018 | Slovenski nogomet
1. SNL: Jesen je končana, na v...
9.12.2018 | Slovenski nogomet
Šumarji na krilih Tahiraja jes...
9.12.2018 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Maribor je v Gorici odigral tako rekoč popolno tekmo, saj je gostitelje nadigral v vseh elementih nogometne igre. Trener moštva Darko Milanič po tekmi ni mogel skriti zadovoljstva.

"Razumljivo, da takšna predstava veseli. Zabili smo 6 golov, igrali dobro, imeli še kar nekaj priložnosti in gledano v celoti je težko kaj dodati. Ocena prikazanega je zelo, zelo dobra. Lepo je videti fante tako razigrane,
" je povedal Milanič, ki je spregovoril tudi o vse konkretnejši napadalni navezi Luka Zahović - Jan Mlakar.

"Z njima in s Kramaričem, Hotićem ter Derviševićem smo dobili v tem trenutku želeno podobo. Smo bolj neposredni med napadanjem nasprotnih vrat in to nam res dobro uspeva."

Dervišević je v mojih mislih že dalj časa

Milanič je v zadnjih mesecih povsem nogometno reaktiviral pozabljenega Amirja Derviševića, ki se je v Gorici izkazal z dvema asistencama.

"On je v mojih mislih že kar nekaj časa. Takšne tekme, ko gradiš strategijo na določen način, oddela zelo dobro. To pa ne pomeni, da bo zagotovo igral tudi naslednjič. Ko je tekma, na kateri predvidevaš, da bo treba igrati tako, je on top izbor. Obakrat je odigral zelo dobro in zdaj je na njemu, da se še naprej bori zase, s tem pa za celotno moštvo."

Maribor je po zelo slabem  začetku drugega dela sezone zdaj našel pravo formo, saj je na zadnjih treh tekmah osvojil vseh devet točk in pri tem zabil kar 14 golov.

"Res je, podoba moštva se je zelo spremenila. Zmage te naredijo drugačne, na igrišču delujemo razigrano, prepričljivo. Že trening dan prej je pomenil dobro napoved, ko so fantje kratke faze igre na 2 gola opravili zelo dobro, učinkovito."

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 24
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
samo z glavico naprej! 18.4.2018, 17:19 Prijavi komentar
kapetan je eden in edini. ob njem še vršič pa je že preveč za snl
miha12 18.4.2018, 08:29 Prijavi komentar
tut tavares je počasn. ampak to sta klasi od igralcev, ki to kompenzirata z glavo. lej pirla recimo, jebenih 7km je preteko na zadnjih tekmah v juvetu pa je bil vseeno glavni dirigent. zraven tega bomo oba rabli v evropi poleti. nemoreš it samo z mladiči v to, bo treba tut koga dat not ko lahko odigra na rutino. meni trenutno sestava ekipe ni sporna. mertlja po koncu sezone v pisarno, zahvalit se cotmanu in pripeljat menjave za morebitne odhode pa je to to. je pa res, da bo treba igralce kot sta vršič, tava, viler, šuler (ki mislim da bo po sezoni itak zaključil) počasi začet dajat v igro vedno manj, ampak to darko zadnje tekme itak že dela.
samo z glavico naprej! 17.4.2018, 21:33 Prijavi komentar
dare je prepočasen. neglede na podajo. najbolje bi ga blo menjat v muro. tud bohara, če pri njegovih letih in igranju v LP ni ponudbe. to vse pove.treba se rešit kamnov okoli vrata in na račun teh, bajdeta, obeh rezervnih golmanov sprostit protačun za koga drugega
pejo2310 17.4.2018, 19:38 Prijavi komentar
miha12 + 1 Za Dareta...
miha12 17.4.2018, 19:27 Prijavi komentar
Ja, ampak v LP je igral napadalca, ker je edini sposoben ponavljanja pressinga visoko. Drugače pa ni nič kaj izstopal. Dare pa je recimo proti Gorici prišel not pa "takoj" tavi zicer na glavo.
samo z glavico naprej! 17.4.2018, 19:10 Prijavi komentar
namesto, da pošlje v igro vršiča, ki pošteno ni več za naš klub. leta se mu poznajo v “hitrosti” naj da ahmedija na bok ali v sredino. nepozabi, da smo z njim igrali LP. lp
miha12 17.4.2018, 18:16 Prijavi komentar
Pa dobro ljudje, 11 jih lahko igra. Kam boš dal ahmedija? Namesto koga?
samo z glavico naprej! 17.4.2018, 17:34 Prijavi komentar
mlakar je igral na tisti prvi porazni spomladanski tekmi, ko so igro “vodili” bohar, vršič, pihler in bajde. “preporod se je začel, ko smo končno vrnili kramariča in ahmedija, ki je spet izginil? hotića in mlakara. nepozabit na vrhovca, ki je najkvalitetnejsi def vezni
šikimiki 17.4.2018, 10:16 Prijavi komentar
korektor, zakaj prepozno?
korektor 17.4.2018, 09:51 Prijavi komentar
Tako slabe Gorice, kot je igrala proti Mariboru že nekaj let ni bilo. Zato o popolnosti Maribora nima smisla govoriti.Sicer pa je za Maribor ne glede na vse žal prepozno.
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE