Zoran Milićev   20. april 2011
Darko Milanič v pogovoru za srbski Sport

Milanič ne gre v Beograd

Darko Milanič je vesel povezovanja s Partizanom, vendar ga selitev iz Maribora v tem trenutku ne zanima. "Najprej naslov, nato Evropa. Pogodbo imam še eno leto," pravi strateg vijoličastih.
SORODNE NOVICE
Prosinečki oživil Senijada Ibr...
14.11.2018 | Slovenski nogomet
Tavares: Cilj je 200 golov!
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Brečko: Igralci, ki niso preda...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Zahović: V Mariboru znamo plos...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija: NZS in sodniki, konč...
12.11.2018 | Slovenski nogomet
Vombergar: To, da sem grešil, ...
12.11.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Italijani so ga selili v Palermo, zdaj pa ga še Srbi selijo v Partizan. Toda Darko Milanič je in ostaja trener Maribora, pred njim pa je lepa priložnost, da svojo kratko trenersko kariero obogati s še enim naslovom slovenskega državnega prvaka. Doslej je v treh letih osvojil tri lovorike - prvenstvo, pokal in super pokal. To in nogometaši, ki jih je Maribor dobro prodal v tujino, so za Darka Milaniča odlične reference, ki pa jih trener Maribora očitno še ne bo izkoristil. Stoji namreč trdno na tleh.

"Nikoli ne veš. Tudi kot igralec sem najprej odšel na vzhod, četudi so drugi govorili o zahodu," je pogovor za srbski časnik Sport začel Milanič, sicer nekdanji ljubljenec navijačev Partizana, kluba, pri katerem se je zadržal kar sedem let in kluba, ki si ga zdaj želi za trenerja.

Povezovanje s črno-belimi Milaniča ne vznemirja preveč. Označuje ga kot delo novinarjev, podobno kot v Italiji: "Italijanski novinarji so me pred mesecem dni uvrstili med pet kandidatov za novega trenerja Palerma. Minilo je 30 dni in nihče ni nič rekel, na internetu pa sem zasledil, da je kandidatov še vsaj 100. Zdaj so se znova spomnili name..."
Darko Milanič
(foto: SPS)
Najprej naslov prvaka
Strateg Maribora na skriva, da mu povezovanje z uglednimi klubi iz tujine prija, vendar na svoj položaj vseeno gleda strogo realno: "Maribora je igral dobro in trije naših nogometaši so odšli v Palermo. Verjamem, da se moj priimek prav zaradi tega pojavlja v italijanskih medijih. Super, da me omenjajo, vendar v tem trenutku ne morem razmišljati o ničemer drugem, kot le o izzivu z Mariborom, s katerim želim osvojiti naslov prvaka. Želim zadržati takšno raven osredotočenosti, kot jo zahtevam od igralcev."

Ostal bo zaradi Lige prvakov
Tudi ob koncu sezone pa Darko Milanič ne bo prost. Pogodbeno namreč ostaja vezan na Maribor: "Z Mariboromo imam pogodbo še za eno leto. Če bomo prvaki, v tem trenutku imamo sedem točk prednosti, bo Liga prvakov znova aktualna. Uvrstitev vanjo je velika želja vseh nas, čeprav je potrebno povedati, da bi bil uspeh že igranje v ligi Europa. Je pa res, da je Maribor v podobnem položaju, kot srbski klubi. Prodaja, da bi preživel. To mi otežuje delo. Postali smo stabilni, to je res, vendar moramo za korak naprej v Evropi zadržati igralski kader."

Trenirati je težje kot igrati

V Beogradu se Darka Milaniča še vedno spominjajo. Bil je izvrsten branilec, zgleden profesionalec. Toda igralske karakteristike, pravi Milanič, velike vloge v njegovi trenerski karieri niso odigrale: "Popolnoma drugače je, ko ekipo gledaš s klopi. Igralci mislijo, da je najtežje igrati, vendar to ni res. Kot trener se moraš ukvarjati tudi s stvarmi izven treninga in tekme, pripraviti moraš igralce na psihološki ravni, prepričati jih moraš, da ti sledijo in te podpirajo. Ko skupina razume trenerja, potem ni težko opravljati to delo. Imam srečo, da moji igralci razumejo moje ideje in da imamo vsi skupaj veliko podporo Zlatka Zahoviča."
Darko Milanič
(foto: SPS)

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
maribor93 20.4.2011, 16:12 Prijavi komentar
Gremo po naslov in potem v boj za ligo prvakov! V soboto pa vsi v ljudski vrt! Gremo Maribor! <3
carpus 20.4.2011, 14:10 Prijavi komentar
škoda da ne gre
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE