Uredništvo    13. julij 2017
Darko Milanič po zmagi Maribora v Mostarju

Naloga še ni končana

Maribor je v sredo spoznal, da je Zrinjski lahko nevaren, pravi Darko Milanič. Trenerja Maribora veseli spoznanje, da je prva tekma z Zrinjskim v Mostarju prinesla uresničitev želja.
SORODNE NOVICE
Požeruhi, imate dovolj?
23.11.2017 | Evropski pokali
Neymar: Za božjo voljo...
23.11.2017 | Evropski pokali
Ferdinand igralcem Uniteda oči...
23.11.2017 | Evropski pokali
Bas Dost: Zabil 37 golov, a ga...
23.11.2017 | Evropski pokali
Torino se je z ovacijami poklo...
23.11.2017 | Evropski pokali
Valverde: Lionel Messi na klop...
23.11.2017 | Evropski pokali
(foto: pigac.si)
Mariborski trener Darko Milanič je bil zadovoljen z doseženim v Mostarju, kjer je njegov Maribor Zrinjski premagal z 2:1. Ni bilo lahko, Zrinjski je bil v nekaterih situacijah nevaren, tudi pritisnil je. 

"Domov peljemo to, po kar smo prišli. Za nami je zahtevna tekma, ki je prinesla uresničitev želja. Želeli smo zmagati in po prvem polčasu dvoboja imamo prednost. Pričakovali smo njihov začetni pritisk, eden odločilnih trenutkov tekme je zagotovo bil v tem, da niso premagali Jasmina z bele točke. To je njih umirilo, nam pa dalo dodatno moč.

Dobro smo oddelali tekmo. Vmes smo nekoliko spremenili naš način branjenja, ko so tekmeci uspevali naš visok presing odpraviti z dolgimi podajami. Nismo hoteli dovoliti, da nam na gostujočem igrišču izpeljejo protinapade. Postavili smo se drugače in niso nam več uspeli s kombinatoriko povzročati večjih težav vse do končnice, ko nam je pustilo posledice igranje z igralcem manj zaradi izključitve Vrhovca
."

Izključitev Blaža Vrhovca v 68. minuti je Maribor spravila v težave.

"Imel sem pripravljeno menjavo Pihler-Vrhovec. Aleks je bil že oblečen, da vstopi v igro, ker je Blaž naredil prekršek za rumeni karton, njihov nov zvezni igralec Perišić pa nam je povzročal težave. Zato sem želel poslati na igrišče svežega igralca, a je izključitev potem spremenila načrte."

Zrinjski je potrdil svojo kvaliteto, je še opazil Milanič, ki se zaveda, da Maribor še ni uvrščen naprej.

"Po vseh analizah smo nasprotnika dobro spoznali v neposrednem dvoboju. Potrdili so, da imajo kvaliteto, tako da delo še ni končano. Čaka nas še ena zahtevna preizkušnja. Dobro se moramo pripraviti, a najprej je najpomembnejša otvoritev prvenstva proti Aluminiju. Misli preusmerjamo k soboti. Potem pa znova o Zrinjskem. Imamo dovolj znanja in izkušenj, da se zavedamo, da naloga še ni zaključena."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
mariomandzukic 13.7.2017, 12:58 Prijavi komentar
hrvaski klub Zrinjski bo zmlel Nk mariobor na povratni tekmi.ne nazadnje gre za 2. najstarejsi hrvaski klub v zgodovini,ki so ga ustanovili hrvaski studenti pred skoraj 100 leti sej ce pogledas dres Zrinjskega in hrvaski grb ki ga krasi.tud na stadionu pise hrvaski klub zrinjski,tko kot v banja luki srpski klub borac
Tito81 13.7.2017, 11:45 Prijavi komentar
Dobro da ni direktno rekel, da jih je taktično ubil, povozil :-)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE