Uredništvo    15. maj 2017
Darko Milanič po porazu z Aluminijem

Pobuda, vendar tudi nerazpoloženje

Maribor je po oceni Darka Milaniča proti Aluminiju, ki se bori za goli obstanek v 1. SNL, preveč tvegal in zato izgubil. Videl je celo pobudo svoje ekipe. Že v prvem polčasu je bilo 3:0.
SORODNE NOVICE
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Milanič: Spartak zdaj dobro ig...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Trener Spartaka: Maribor igra ...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Jurčić je dobil delo v Savdski...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Darko Milanič je po za Maribor kar malce sramotnem porazu v Kidričevem vse skupaj pokomentiral v svojem slogu. Tudi tokrat ni bil kaj prida oster do svoje ekipe, še manj do sebe. Poraz je pripisal nekaterim spremembah, ki jih je uvedel, videl pa je tudi prevlado Maribora v prvem polčasu, v katerem so državni prvaki sicer prejeli kar tri zadetke!

Pričakoval sem tekmo, v kateri ne bomo optimalni, kar je razumljivo, potem ko smo že prvaki in imamo nekaj kadrovskih težav. Ekipa je bila relativno nova, z veliko igralci, ki so doslej manj igrali. Pričakoval sem, da ne bo lahko, nisem pa tega, da se bomo tako odzvali pri njihovih protinapadih. Tekma je bila odločena že v prvem polčasu, čeprav smo z menjavami skušali nekaj narediti, dosegli ta zadetek, vendar prave prevlade nismo uspeli imeti. V prvem polčasu pa smo imeli pobudo, a premalo razpoloženih igralcev. Nasprotnik pa je bil zelo, zelo učinkovit iz protinapadov.

Milanič trdi, da je bila ekipa na tekmo dobro pripravljena. 

Zadetke, ki smo jih dobili, bi morali preprečiti. Te situacije je treba reševati bolje. Bili smo pripravljeni na to, vemo, kako se je treba odzvati, toda nismo bili dovolj dobri. Pogovarjali smo se, da ne bo preprosto. Pomeni pa ta končnica dobro priložnost, da dobijo fantje, ki so manj igrali, tako pomembne tekmovalne minute. Zavestno sem šel v tveganje. V Kidričevem sta bila na igrišču Karničnik in Uskoković, ki doslej sploh še nista igrala. Bajde je dobil priložnost po daljšem času, Ahmedi drugič zapored. Hotića sem želel preizkusiti na bočnem položaju, saj bomo tudi v novi sezoni morali iskati rešitve, če se bo kje zapletlo.

Vem, da po takšnem porazu ni prijetno, vendar je edina prava odločitev, da tudi igralci, ki so jih prej manj, dobijo dovolj minut, mi pa odgovore. Brez te igralne prakse bodo težko pokazali, kaj zmorejo in v kolikšni meri lahko računamo na njih. Drži, da so mladi odvisni od ostalega dela moštva, v kakšnem dnevnem stanju je. Kljub temu pa sem v Kidričevem pričakoval več
.”
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 8
Starejši naprej | Novejši naprej
bar123 16.5.2017, 20:05 Prijavi komentar
Milanič, idiot zaojeni idi nekam, lahko si bil vrhunski z vrhunsko ekipo, ki je danes le še starina naredi sedaj z mladimi nekaj, ne moreš, ker nimaš pojma. Pravi lol si, nikjer nisi uspel pokazat znanja.
pejo2310 15.5.2017, 23:20 Prijavi komentar
prosim ne JUrčiča...al lahko kej boljsga...ta nebi zdrzu 4 mesece ;))
Gigiinjo 15.5.2017, 21:48 Prijavi komentar
ultra takrat praktično nismo imeli konkurence in je imel zaho pri taktiki glavno besedo. to je sedaj prepustil milaniču pa glej kaj je. ne moreš pa bit v neskončnost v višave kovat nekoga ki trenutno dela zelo slabo zaradi dobre preteklosti. na dolgi rok boš sam sebi focn stisno.
MBFC1960 15.5.2017, 16:39 Prijavi komentar
Ronnie_10 v eni sezoni ste menjali toliko trenerjev in sportnih direktorjev kot je igralcev na igriscu. Niti Jurcic vam nebi pomagal ker ste enostavno rupe, klub brez duse in vsak igralec ki pride za vas igrat, igra so zato ker gav Mariboru nocejo. Vprasaj Bilokaterega igralca v tujini za koga bi raje igral odgovor ti bo jasen po hitrem postopku. V naslednji sezoni se boste borili z gorico za 4 mesto.
ultrastyle 15.5.2017, 11:10 Prijavi komentar
Aja Ronnie zabar si my bad...
ultrastyle 15.5.2017, 11:05 Prijavi komentar
Gigiinjo? nikjer ni uspel? za razliko od tebe ima 9 naslovov od tega 5 v prventsvu trotl ...bogi Giiginjo mora trpet ob vseh uspehih Milanica in Zahovica....Ronnie kva bi dal, da dobimo Jurcica? Stajerc ko pise kva...zanimivo
Ronnie_10 15.5.2017, 10:15 Prijavi komentar
Haha ta je pa res slab trener. Neverjetno taktično omejen, o fazi napada sploh nima pojma, druga k zanašat se na individualno kvaliteto spredi sploh ne zna. Kva bi dal,da dobimo Jurčica drugo leto in razbijemo ta bunkeraški Maribor! Sam kaj k bodo pr nas tut spet neke mučke...
Gigiinjo 15.5.2017, 10:00 Prijavi komentar
ni čudno da ni nikjer uspel...
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE