Uredništvo    19. marec 2017
Darko Milanič po remiju v Celju

Prehitro smo se zadovoljili

Trener Maribora Darko Milanič meni, da so njegovi varovanci po hitrem zadetku v Celju zaigrali bolj ležerno in za to plačali ceno. Pomlad v celoti še vedno ocenjuje kot zelo dobro.
SORODNE NOVICE
Potrjeno: Pirić gre v Maribor
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Dvojec iz Zrinjskega zanimiv M...
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Darko Milanič: Leto 2017 izjem...
10.12.2017 | Slovenski nogomet
Sneg je odnesel 19. krog 1. SN...
9.12.2017 | Slovenski nogomet
Gregor Bajde v Mariboru do 202...
7.12.2017 | Slovenski nogomet
Marcos Tavares, prava legenda
7.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Maribor je po treh zmagah v Celju prvič naletel na nasprotnika, ki mu je uspel pokvariti načrte. Borbeni grofje so se zelo dobro zoperstavili favoriziranim Mariborčanom, trener vijoličastih Darko Milanič pa meni, da je Maribor po hitro doseženem zadetku zaigral preveč ležerno in za to plačal visoko ceno.

"Res je, da smo začeli tekmo odlično. Fanje so že na ogrevanju bili zelo razpoloženi in so dali pravi signal, vendar smo potem po hitrem vodstvu očitno menili, da bo šlo podobno naprej brez ustreznega gibanja, posesti žoge. Brez da bi se morali potruditi. Izgubili smo pobudo, kljub temu bili še nekajkrat nevarni, a nas je nasprotnik nekajkrat ujel v protinapadih, ko smo bili preveč odprti. Kar smo delali narobe v drugem delu prvega polčasa, se je pokazalo v zadnji minuti. Naredili smo dve napaki v organizaciji igri pa kljub temu silili k sodelovanju na boku pri naši prekinitvi in iz tega dobili gol. Tu se je videlo, da mentalno nismo bili na pravem nivoju," je po tekmi povedal Milanič, ki je v nadaljevanju tudi na račun igre Celjanov izrekel kar nekaj pohval.

"Spet smo prišli v drugem polčasu v pravi podobi na igrišče, imeli smo dobro akcijo, ko je Kotnik ubranil udarec Boharja. Po izključitvi pa se je nasprotnik zaprl in nam zaprl sredino. Po boku smo uspevali samo preko leve strani nekaj narediti in biti nevarni s predložki. Z desne ni šlo, zato tudi ideja, da bi nam Bajde v končnici dal prodornost, vendar nismo uspeli narediti dovolj. Imeli smo pobudo, fantje so se trudili, a ko izgubiš tisto pravo kontrolo, je potem težko priti do želene igre. Toda zadeve niso negativne, osvojili smo točko in če gledamo našo pomlad v celoti, smo zelo dobri. Ob tem so gostovanja v Celju zmeraj zanimiva, zahtevna, nasprotnik nam je povzročil nekaj težav. Žal smo izgubili dve, a je to tudi točka, na kateri lahko kaj gradimo."

Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE