Uredništvo    16. maj 2018
Nekdanji trener Maribora pred derbijem

Šušak: Simpatije Olimpiji, a navijam za Maribor

Pred osemnajstimi leti je postal prvi tujec s slovenskih državnim naslovom, v sobotnem derbiju pa bo Ivo Šušak, ki ceni delo Igorja Bišćana pri Olimpiji, pesti razumljivo stiskal za Maribor.
SORODNE NOVICE
Z obnovo Ljudskega vrta se spe...
18.12.2018 | Slovenski nogomet
Milanič: Tekmece smo pustili d...
8.12.2018 | Slovenski nogomet
Maribor brez napak opravil še ...
7.12.2018 | Slovenski nogomet
Maribor oslabljen v Velenju
7.12.2018 | Slovenski nogomet
Mlakar: Zadovoljen sem, ampak....
6.12.2018 | Slovenski nogomet
Problemi krepijo Maribor, v Ol...
3.12.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
V pogovoru za časnik Večer je svoje razmišljanje pred sobotnim derbijem med Mariborom in Olimpijo podal tudi Ivo Šušak, hrvaški trener, ki je leta 2003 z vijoličastimi osvojil naslov državnega prvaka. Za Maribor je bil tisti naslov zadnji v seriji sedmih zapored, za strokovnjaka iz naše južne sosede pa je pomenil naziv dotlej edinega tujca z naslovom državnega prvaka v samostojni Sloveniji.

Mariborčani so naslov pod vodstvom Iva Šuška osvojili pred polnim Bežigradom, po remiju 1:1: "Kako ne bi vedel, da je bil rezultat 1:1? Vodili smo do 75. minute, če se ne motim, potem pa je Olimpija izenačila, mi pa smo zdržali do konca," je povedal hrvaški trener, ki je leta 1998 kot pomočnik Ćira Blaževića prišel tudi do brona na svetovnem prvenstvu.

"Bivanje v Mariboru, delo in življenje v klubu je med najljubšimi obdobji v moji karieri. Na seminarjih, kjer sem gost, so mi večkrat polaskali, ko sem bil še edini tuji trener, ki je s slovenskim klubom osvojil šampionski naslov," je dodal Šušak, čigar dosežek je pozneje izenačil Rodolfo Vanoli.

Glede na njegovo preteklost tako ni presenečenje, da bo pesti v soboto stiskal za Maribor: "Mislim, da atmosfere, kot jo lahko naredijo viole, v Sloveniji ne more nihče drug. Poleg tega je Maribor že imel velik zaostanek, zdaj pa se mi zdi, da je bližje naslovu. Čeprav moram priznati, da imam simpatijetudi do Olimpije. Zaradi Igroja Bišćana, ki je bil moj igralec v mladi reprezentanci. Navijal bom za Maribor. Veliko sledi je pustil v moji trenerski karieri."
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
Werder Lunik 16.5.2018, 16:15 Prijavi komentar
Lahko da se motim, ampak a ni Vanoli vodil tudi Kopra takrat ko so bili prvaki? (Okoli 2010)
Tito81 16.5.2018, 11:08 Prijavi komentar
Vanoli je osvojil prvenstvo zgolj slučajno... Pobral je smetano s torte, ki so jo spekli drugi pred njim.... Jaz osebno tega nebi enačil, saj je vodil samo tistih zadnjih nekaj tekem (5 ali 6). Za olimpijino osvojitev prvenstva je zaslužen nekdo drug, oziroma tretji.... Torej ta lastitev naziva je zgolj na papirju.... Šušak pač ni vodil zgolj 5 tekem..
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE