Klemen Kos   10. november 2017
Klepet s kapetanom zmajem pred vročimi dnevi

Vse bi dal za naslov z Olimpijo

Pred tedni večnih derbijev med Olimpijo in Mariborom smo se o utripu slačilnice in pomembnosti prihajajočih obračunov pogovarjali s kapetanom Ljubljančanov Brankom Ilićem.
SORODNE NOVICE
Ilić: Maribor je zadel iz edin...
30.11.2017 | Slovenski nogomet
Mizerna odškodnina za ključneg...
22.1.2019 | Slovenski nogomet
Po Gubercu v Kopru znova tudi ...
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Melnjak odhaja iz Domžal
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Olimpiji ponujen stari znanec,...
20.1.2019 | Slovenski nogomet
Domžale so se nepričakovano op...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
(foto: Nogomania)
V slabih dvajsetih dneh novembra bomo dobili odgovor na trenutno zelo aktualno vprašanje: katera je trenutno najboljša ekipa v državi? Olimpija in Maribor bosta mrtvi tek v prvenstvu končala na kar treh medsebojnih obračunih, ki bodo določile polfinalista slovenskega pokala in v primeru zmage katere od obeh ekip novega vodilnega na prvenstveni lestvici. Pred tedni, ki bodo povsem v znamenju merjenja moči med največjima slovenskima kluboma, smo se pogovarjali s kapetanom zmajev Brankom Ilićem, ki v Ljubljani zasleduje svoj velik osebni cilj – osvojiti naslov prvaka s svojim matičnim klubom.

O utripu slačilnice pred tekmami z Mariborom
Seveda bo imela tekma večji naboj kot ponavadi, saj sta Olimpija in Maribor trenutno več kot očitno najboljši ekipi v Sloveniji. Kar se samih priprav tiče, ni posebnosti. Pomembna bo psihološka priprava. Vemo, da bo priložnosti treba izkoristiti. Kar se pokala tiče, je pomembno, da na prvi tekmi ne prejmemo gola.

O teži prihajajočih treh tekem

Podzavestno ne razmišljamo o tem, koliko točk imata obe ekipi. Vsako tekmo moraš igrati na zmago. Mi smo Olimpija in tega se mora vsak igralec zavedati že ko pride podpisat pogodbo. Mora razumeti, kam prihaja in kaj se od njega pričakuje.

O svoji vlogi kapetana
Pomagam po najboljših močeh. Znam biti sproščen, znam biti pa tudi resen in jezen. Skušam se obnašati kot trenerjeva desna roka na igrišču, vendar sem le še en igralec in jasno je, da je glavna beseda trenerjeva. V ekipi so različni karakterji, kar je povsem normalno. Včasih kdo reče 'joj Ilke, preveč govoriš', a s tem ni nič narobe. Na treningih je ves čas govora le o nogometu, tudi zasebno pa se večinoma pogovarjamo le o tem. Ne glede na starost moramo vsi gledati v isto smer. Le takšna miselnost te lahko pripelje tja, kamor želiš.

O očitkih, da je v zadnjem času igre Olimpije neatrakivna
Začeli smo zelo dobro. Razlika je v tem, da smo gole dosegali iz 'malih' priložnost. Brkić je zabijal gole kot Ronaldinho, nato pa je staknil poškodbo. Imeli smo smole s poškodbami Abassa, zdaj Čanađije …Tukaj so igralci, ki lahko takoj vskočijo, res pa je, da vsak potrebuje čas. Res je, da smo ne nekaterih tekmah težje našli pot do gola. Nismo bili dovolj konkretni in to moramo popraviti. To je dejstvo.

Branko Ilić Olimpija
(foto: Nogomania)


O tem, kaj je bilo največ, kar je v dosedanjem poteku sezone uspelo ekipi
Ne glede na rezultat na vsakem treningu, in to brez izjeme, vsi garamo. V prejšnji sezoni smo po neuspehih precej padli in nismo še bolj garali, da bi na naslednji tekmi to popravili. Zdaj je drugače. Na treningu je intenzivnost ves čas zelo visoka. To te drži pri vrhu in zaradi tega se lahko ves čas nadejaš, da boš boljši.

O razlogih za čvrstost obrambe Olimpije

Zaslužni smo vsi, od vratarja, do obrambe in srednje vrste. Po vsaki izgubljeni žogi gremo takoj v presing in ni 'vlačenja' nazaj ter čakanja. Žogo želimo osvojiti že na nasprotnikovi polovici in mislim, da je to razlog, da prejmemo tako malo golov.

O filozofiji Igorja Biščana

Trener od nas zahteva, da smo zadaj močni in homogeni. Ne želi, da po nepotrebnem kompliciramo. Točno se vidi, da od vsakega igralca zahteva, da na vsakem treningu da vse od sebe. Tudi tistim, ki igrajo, ne dovoli, da bi se na igrišču obnašali kot kakšni šerifi. Zahteva disciplino in to je to, kar nas drži tako visoko.

O njegovi vlogi
Sem tip igralca, ki ne mara nabijati dolgih žog. Moje delo je, da počnem čim manj napak v obrambi. Izleti na nasprotno polovico? To nosi tveganje, ki je v našem prvenstvu še nekoliko večje, ker te večina nasprotnikov čaka in se lahko hitro zabiješ v zid.

O tem, da sta Olimpija in Maribor izenačena navkljub mariborski Evropi
Nisem pričakoval, da bo zaradi tekem v Evropi trpela njihova forma v prvenstvu. Ko igraš na treh frontah, nekoliko manj treniraš in več počivaš. Nisem presenečen, da ima Maribor toliko točk kot mi.

O tem, kakšen nogomet pričakovati na derbijih
Prva bo pokalna, na kateri bomo verjetno oboji igrali pazljivo. Pričakujem osredotočen in taktičen derbi.

O treh derbijih v 20 dneh
Tako je prišlo. Lahko rečem, da mi je to všeč ali ne, dejstvo pa je, da moraš biti pripravljen in da daš vse od sebe na vsaki tekmi. Sam se osebno zelo veselim teh tekem. Prihajamo v čas deževnega vremena in morda je zato še bolje, da bomo igrali derbije, saj bodo igrišča zagotovo boljša kot bi bila kje drugje.

O povezanosti igralcev izven igrišč
Je kar dobro in tega ne pravim samo zato, ker moram tako govoriti. Ko smo skupaj, skušamo biti klapa. Ko bomo šli skupaj na priprave, se bo to še izboljšalo. Seveda pa so rezultati tisti, ki držijo visoko raven.

O upokojitvi v majici Olimpije
Ne razmišljam še o tem, čeprav bi bilo zelo lepo, če bi kariero končal kot nogometaš Olimpije. Počutim se zelo dobro. Soigralci me hecajo, da sem že dedek, a jim odgovarjam, da bom nehal igrati, ko me bodo lahko prehiteli. Trenutno še nič ne kaže na to (smeh). Tudi psihično se počutim zelo dobro. Imam veliko energije, ki mi jo daje tudi moja družina. O čem sanjam? Rad bi bil prvak z Olimpijo. Vse bi dal za to.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 5
Starejši naprej | Novejši naprej
Loko 13.11.2017, 12:27 Prijavi komentar
Bravo Ilke.
pejo2310 10.11.2017, 17:22 Prijavi komentar
Bravo Branko tko se govori...mene bolj zanima kaj je delu Michael Glover v Ljubljani...pa kaj z Jocem...a kdo kej slišu?
LG99 10.11.2017, 16:20 Prijavi komentar
to kar boš ti dal mene ne zanima, vem, da bo Maribor prvak :)
Valencian 10.11.2017, 15:19 Prijavi komentar
Hehe nekdo prekršil zlato pravilo ultrasov in šel uničiti nov grafit GD-jev pri baru Krt:)
MadridESP 10.11.2017, 13:51 Prijavi komentar
VSI NA DERBI 11.11. 17:15 (STOŽICE) ! OLIMPIJA ŠAMPIJON ! ! !
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE