Klemen Kos   13. marec 2017
Maribor ima vse v svojih rokah

Avtocesta do naslova

KOMENTAR: Olimpija je v vsega šestnajstih dneh na treh tekmah nanizala tri poraze in še pred koledarskim pričetkom pomladi povsem izpadla iz bitke za naslov državnega prvaka.
SORODNE NOVICE
Mešanović: Občutek je fenomena...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor: Junaki bitke v Moskvi
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Milanič: Imeli smo več priložn...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
Mešanovićev gol za pol milijon...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor tudi v Moskvi remizira...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Tudi najbolj črnogledi navijači Olimpije, ki so dvomili v ustreznost, množičnost in tveganost zimskih kadrovskih rošad, najbrž ne bi verjeli, da bodo zeleno-beli v dobrih dveh tednih oziroma na vsega treh tekmah zakockali jesensko izhodišče in bolj ali manj ostali brez resnejših možnosti za ubranitev naslova državnega prvaka.

Olimpija je v preteklosti že plačevala davek vihanja nosu nad slabo igro, ki je pogosto terjala glave trenerjev in narekovala impulzivne kadrovske poteze, ki ji še nikoli doslej niso prinesle instantnega uspeha. V Domžalah je bila Olimpija poražena na celi črti. Poražena na igrišču, neprepričljiva v igri in razbita na tribunah, kjer je močno zadišalo po hektiki časov Izeta Rastoderja. Športni direktor Ranko Stojić, ki najbolj potrebuje "številke", je izgubil zaupanje, na nož je bil pričakan tudi trener Marijan Pušnik, ki je kot nekoč Dušan Kosić v Ljubljani zapustil mit, da je bila njegova Olimpija bolj potentna kot so bila moštva njegovih naslednikov.

V Domžalah se je zazdelo, da ni prav daleč trenutek, ko se bo na udaru znašel tudi nedolgo nazaj nedotakljivi predsednik Milan Mandarić, ki je na lastni koži  hitro spoznal, da 21-letno čakanje na vrnitev naslova njemu in njegovi ekipi ne bo kupilo prav veliko miru, še manj pa potrpežljivosti in zaupanja. V senci vseh domžalskih težav je marsikdo spregledal menjavo kapetana, ki v Ljubljani postaja tako prehoden kot trenerji. Funkcijo, ki izžareva kredibilnost, lojalnost in avtoriteto bo odslej namesto Nejca Vidmarja opravljal Branko Ilić. Pojasnil, čemu ta odločitev, Olimpija ni podala.

Naslednji tedni bodo za Olimpijo zagotovo zelo mučni. Sledi namreč obdobje prilagajanja na novo realnost, za nameček pa za stres okoli moštva dodatno skrbi afera Kronaveter, v kateri je nemogoče napovedati, kdo bo popustil prvi – navijači, klub ali pa celo Kronaveter sam.

Maribor je na drugi strani izkoristil ponujeno in dobro izkoristil "vzgornik", ki je zapihal iz Ljubljane. Mariborčanom gre na roko tudi razpored, saj se bodo na naslednjih treh tekmah pomerili proti dvema ekipa z začelja lestvice (Krško in Radomlje), medtem ko Olimpijo v istem obdobju čakata obračuna proti Gorici in Kopru, na katerih bo ob obstoječi formi v nevarnosti celo drugo mesto, katerega vse bolj odkrito oblegajo Domžale. Maribor ima na podlagi svojih izkušenj, zrelosti in sposobnosti zmagovanja v vseh možnih okoliščinah pred seboj avtocesto do naslova in bilo bi prvovrstno presenečenje, če na cilj ne bi švignil kot novi slovenski prvak. Upoštevajoč, kako napet je bil boj med Mariborom in Olimpijo v zadnjih treh polsezonah, bi skorajda rekli, da je (bo) bilo prelahko.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 23
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
miha12 14.3.2017, 10:24 Prijavi komentar
Letos bo spet dvomestna razlika. Drugo let pa +15 pred Domžalami.
kema 14.3.2017, 09:30 Prijavi komentar
najprej skok potem pa hop, tisti ki proslavljate naslov niste nič boljši kot Stojić in Mandarić. jaz bom verjel da imamo naslov ko bo tri kroge do konca +9!!
retep 14.3.2017, 09:16 Prijavi komentar
Počasi, počasi fantje....... na sceno stopa zmagovalna kombinacija treh!?
zmaj05 14.3.2017, 01:02 Prijavi komentar
+9 hvala lepa 14 zvezdica je tu...lp
samo z glavico naprej! 14.3.2017, 00:05 Prijavi komentar
na koncu telme z aluminijem pejo. hotic je bil nas modric. palcic ni preprical, da je boljsi od smeja. tud ofenzivno, da se ne menimo, da mimo smeja na boku negre. bohara na klop in santija iz tribune. tako bo pa itak odsel.
Ibrakadabra 13.3.2017, 23:46 Prijavi komentar
Kam gre Krona, v Ameriko, ja mogoče na počitnice, če bo mandarina dobro plačal?. :))
pejo2310 13.3.2017, 22:40 Prijavi komentar
glavca pozab Keka nebo njega se dolg v MB ampak on bil idealen trener za vse klube v sloveniji....pa od kdaj je Hotič zadnji vezni?
borči 13.3.2017, 21:11 Prijavi komentar
ma vi vsi ste zameglenega uma nad kvaliteto maribora in olimpije.ne eni in drugi niso dobri.ma nevem kaj vi gledate. ma naj strelec državnega prvenstva.in kam ga bodo prodali.in kje bo naredil kariero? že 20 let nihče.to je realnost slo lige.pa če hočem verjeti ali ne.
Kami 13.3.2017, 20:23 Prijavi komentar
In vedno bo.
Kami 13.3.2017, 20:23 Prijavi komentar
Ni Olimpija slaba. Maribor je toliko boljši.
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE