Miran Zore   19. oktober 2016
Se Milan Mandarić pripravlja na odhod iz Olimpije?

Ohlajanje gejzira Mandarić?

Milanu Mandariću golo prvo mesto na lestvici ni več dovolj. Prvič je javno govoril o "zapuščanju entuziazma" in le še prilil olje na ogenj govoric, da se pripravlja na izstop iz Olimpije. Odgovore bo dal že januar.
SORODNE NOVICE
Bravo na gostovanju v Lendavi
25.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor v Celje po plus šest
25.11.2017 | Slovenski nogomet
Stefan Savić: Proti Krškemu pr...
24.11.2017 | Slovenski nogomet
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
"Ne, nisem dobro. Entuziazem me zapušča in že dolgo nisem bil tako slabe volje. Poraz na derbiju me je res potrl. To je bil naš derbi, to je bila tekma, ki bi jo preprosto morali dobiti in se proslaviti ter demonstrirati to, kar bi morali postati. Kar sem videl, pa me je razočaralo kot že dolgo nič."

To je le del še sveže izjave Milana Mandarića za EkipoSN po izgubljenem sobotnem večnem derbiju z Mariborom, v kateri je prvi človek in glavni financer državnih prvakov prvič javno obelodanil, da ga entuziazem za delo v Ljubljani počasi zapušča. Ideja, s katero je Mandarić prišel v klub (da bi Olimpija postala močan regionalni akter), se zdi v tem trenutku prej iluzija kot realnost. To dokazujejo predvsem rezultati na t.i. velikih tekmah (Trenčnin, Maribor) in tudi igre, saj Olimpija na igrišču že dolgo ne navdušuje več. 

Olimpija v letošnji sezoni tako še ni odigrala tekme, kakršnih smo bili vajeni v enakem obdobju lansko leto, ko so nadigravanja, individualne bravure in zadetki ostali še dolgo v spominu. Goli rezultat v domačem prvenstvu (minus Evropa in minus derbi) pa Milana Mandarića več kot očitno ne zadovoljuje več. Njegova izjava je le še podkrepila govorice, ki po Ljubljani in nogometni sceni krožijo že vse od evropskega izpada, in sicer, da naj bi Mandarić razmišljal o izstopu iz Olimpije. 

"Moj cilj je bil jasen, v Ljubljano sem prišel, da bi z Olimpijo postal najboljši v Sloveniji. Toda v tem sem videl šele začetek. Želel sem postati tudi najboljši v celotni regiji. Pa vidimo, kje smo … Da, prvi na lestvici. Drži. Toda ko smo šli v Evropo, smo jih nemudoma dobili po grbi. Ko smo se zdaj pomerili z Mariborom, smo bili premagani. Smo torej najboljši v celotni regiji? Mislim, da si lahko odgovorite sami."

Menjave trenerjev, direktorjev in novačenje izkušenih igralcev med zadnjima dvema prestopnima rokoma niso dali pravih rezultatov. Če bi pod ero Milana Mandarića črto potegnili že danes, bi, z izjemo v Ljubljani resda težko pričakovanega in zato zgodovinskega naslova prvaka, zares velikih in tudi zunaj naših meja odmevnih dosežkov našli le za vzorec. Olimpija je namreč še vedno "brezdomec", njen mladinski pogon še vedno caplja za najboljšimi, o regionalni nepomembnosti Olimpije pa marsikaj pove že dejstvo, da je Miroslav Radović kljub pogodbi ekspresno hitro odšel iz Ljubljane in se preselil v Beograd.

Tega se Mandarić, ki je s svojimi odločitvami nakopičil za naše razmere izjemno drag in hkrati tržno ne najbolj perspektiven kader (malo je igralcev, ki bi lahko vsaj približno ponovili prodaji Šporarja in Hentyja) vse bolj zaveda tudi sam. Njegov projekt je tako že v drugi sezoni, ko je - zanimivo - še vedno prvi na lestvici, znova trčil ob očitke, ki trdijo, da gre za instantno zgodbo

Kako resno (če sploh) Mandarić razmišlja o izstopu iz Olimpije in kako je klub pripravljen na ta scenarij, bo pokazal že mesec januar, ko se odpre zimski prestopni rok. Olimpija ima v svojem kadru v tem trenutku vsaj dva nogometaša, ki bi na trgu lahko dosegla milijonski vrednosti (Vodišek in Zajc) in kar nekaj takšnih, ki bi lahko našli zanimive klube v tujini (Kronaveter, Velikonja, Eleke...). Če ambicije Olimpije ostajajo visoke, potem več kot ena "velika" prodaja verjetno ne pride v poštev. Če pa bomo slučajno priča eksodusu najboljših igralcev, s katerim bo Mandarić skušal pokriti svoj finančni vložek v klub, potem je jasno, da se bo morala Olimpija začeti intenzivno pripravljati na novo realnost. Brez Milana Mandarića. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 63
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
TB91 21.10.2016, 21:29 Prijavi komentar
Nova rubrika na nogomanii: pejotove pravljice.
pazza-inter-amala 21.10.2016, 14:45 Prijavi komentar
Evo ga se že oglaša še en prepotenten štajerc. Drugače pa če je to res glede Elekeja naj gre če so take pare u igri treba to vzet.
reddevils 21.10.2016, 14:18 Prijavi komentar
Hahahahaha ja valda pejo.
pejo2310 21.10.2016, 13:44 Prijavi komentar
sem slisu da Eleke gre ...ekipa prav Turčija ....moj vir pa anglija...cena:3-5M€
pazza-inter-amala 21.10.2016, 11:49 Prijavi komentar
Vocster se strinjam! Je res da Elsnerju treba dat čas ker je zelo dober trener ampak žal problem je v igralcih. Sj rezultati so edini kiks je bil proti mb, ampak igra še vedno šepa. Upam da se pripelje Iliča pa še 2 bočna igralca in je to to.
Vocster 21.10.2016, 10:50 Prijavi komentar
P.S.: Elsnerju je treba dat čas ne more čez noč vse to pošlihtat kr je Vanolli zavozil
Vocster 21.10.2016, 10:48 Prijavi komentar
Ja sem bral da obstaja velika možnost , pokazalo se je da je brez Mitroviča obramba naivna in luknjasta lani so se branilci praktično švercal na njega z ilčem bi pridobili ogromno predvsem pa enim KVALITETNIM zadnjim veznim ker ga nimamo Matič ne more za moj blok igrat na določenih špozicijah zijajo luknje. Predvsem pa morjo fantje začet not prnašat kar so pr Vanolliju zgubli Žar borbe kondicijo fiziko...razen velikonje in kronavetra ter kirma nihče ne teče z željo po zmagi
pazza-inter-amala 21.10.2016, 10:16 Prijavi komentar
Đabe jim prpelat pozim 2,3 igralce ki bodo spet neki odpadki. Bomo osvojil spet naslov pa se kurčili kok smo jaki, pol bo pa prišla evropska tekma pa bomo spet na realnih tleh. Pa neki se omenja Iliča kot zimska okrepitev...
pazza-inter-amala 21.10.2016, 10:13 Prijavi komentar
Hodm tud jaz na večina tekem ampak zakaj bi hodu na vse tekme pa daju 10€ za karto pa gledu to žalost? Tekmo z Aluminijem sm pogledu na tvju pa mi ni blo nč žal da me ni blo na stadionu. In ja ne bomo jokal itak da ne pride obdobje ko ti gre in ko ti ne gre tko pač je v športu. V dobrem in slabem za Olimpijo. Ampak če ni folka na tekmo valda kdo bo gledu to da se igralci vlečejo po terenu? Če že plačamo karto naj igrajo tko o se za gre...tud dregonsi so s to tišino pokazal kaj si mislejo.
pejo2310 20.10.2016, 21:15 Prijavi komentar
samo razočarane besede...od Pušnika dalje ekipa stegnira...ekipo so pojačali dodali igralce na tapravih mestih ....ekipo za evropo jo sestavljas 2-3 sezone odvisno od denarja in kakšen je žreb ampak mislim da g.Milan je hotu sam celem štabu dal jasn signal ,da mora ekipa zacet igrat kot prvak in mora bit ogrodje prve 11 erica sestavljeno ...pozim se 2 3 igralce(oba boka) kupit in ekipo pol bildat do evrope...
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE