Miran Zore   6. marec 2017
"Papir" je obljubljal veliko, realnost je dala malo

Teorija in praksa

KOMENTAR: Po prvih dveh tekmah drugega dela sezone je že jasno, da so se velike spremembe v ekipi Olimpiji vrnile kot bumerang. Novi igralci več kot očitno potrebujejo čas, ki pa ga Olimpija nima.
SORODNE NOVICE
Čavušević trenira z drugoligaš...
17.1.2018 | Slovenski nogomet
Aluminij zapustila še Mesec in...
17.1.2018 | Slovenski nogomet
Maruško nova okrepitev ambicio...
17.1.2018 | Slovenski nogomet
Muminović iz Kidričevega v ......
17.1.2018 | Slovenski nogomet
Krčani okrepili obrambo in nap...
16.1.2018 | Slovenski nogomet
John Mary zdaj pa res prestopi...
15.1.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Prva spomladanska kroga sta za Olimpijo in njeno filozofijo zimskega skorajda totalnega remonta ekipe prinesla veliko streznitev. Kadrovske poteze Ranka Stojića, ki je v nasprotju s prakso in logiko v vsega nekaj tednih povsem spremenil ekipo, so se v bitki za naslov prvaka z Mariborom zaenkrat izkazale kot tveganje, ki se ni obrestovalo. Okrepitve, ki jih je Stojić napovedal kot odlične, nekatere celo kot izjemne, so v teoriji svojih življenjepisov (Tottenham, AC Milan, Crvena zvezda...) morda zvenele mikavno, toda praksa je hitro potrdila skepse tistih, ki so bili prepričani, da v tako kratkem času in v občutljivem delu sezone ne gre menjati skorajda celotne ekipe. Kadrovsko eksperimentiranje je Olimpiji, s tekmo več od Maribora, tako v dobrem tednu prineslo tri točke zaostanka za Mariborom in seveda slabši izkupiček v medsebojnih dvobojih. Maribor za nameček v torek igra v Novi Gorici, zaradi dežja je nenadejano dobil nekaj dni dodatka za pripravo na to tekmo, svojo prednost pred Olimpijo pa lahko podvoji. 

Ocenjevanje igralcev po vsega dveh odigranih tekmah ne more biti realno. Do nogometašev, ki so se znašli v novi ekipi in novem okolju, bi bilo to krivično. Povsem jasno je, da novinci v sleherni nogometni ekipi vselej potrebujejo čas za prilagoditev in uigranost. Toda ne v Olimpiji, vsaj ne v tem trenutku. To so v vodstvu kluba dobro vedeli, potem ko so jesen končali točkovno poravnani z Mariborom, a v nasprotju s tekmecem po nepotrebnem ogromno tvegali in (zaenkrat) izgubili. Olimpija zdaj zaostaja, pritisk nanjo postaja vse bolj navzdržen, Maribor pa ima zdaj svojo in hkrati Olimpijino usodo v svojih rokah. 

Če je bil Mandarićev in Stojićev načrt pripeljati kup novincev, med njimi večino takšnih, ki imajo za seboj v zadnjem letu precej sedenja oziroma neigranja na podobni ravni, ter "poharati" ligo, potem je vodilni dvojec državnih prvakov močno podcenjeval slovensko ligo. Stojić je ob novačenju okrepitev sicer opeval "osnovo "Olimpije za naslednji dve, tri leta", Mandarić pa Mariboru celo vnaprej čestital za "končno drugo mesto". Morda je bila to t.i. nogometna folklora, morda pa sta bila oba zares prepričana, da sta storila vse prav in bo ekipa spomladi "trgala". Karkoli že, to je bila njuna teorija

Praksa pa je pokazala drugače. Olimpija se na igrišču krepko "išče". Ekipa ne deluje uigrana in homogena, uspeva sicer držati žogo, a je predvidljiva (napada pretežno po krilih) in neučinkovita. Izgubila je že šest točk, dva igralca in morda tudi trenerja. Trinajst krogov pred koncem se zdi optimistična napoved Ranka Stojića, da bo Olimpija naslov prvaka v svojo korist rešila prej kot tri kroge pred koncem (vir: Sportal) le še ena teorija več. In to takšna, ki s prakso najverjetneje nima kaj veliko skupnega. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 19
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
retep 7.3.2017, 09:41 Prijavi komentar
Čuj francjožef.....kdo mu je uniučil (frizuro), pardon kariero. Zakaj pa je silil v ta smešen instant klub. To ja ni klub za kariere! Kaj je misli, da bo nekoga zgrabila za prašnike! Seveda se bo pa sedaj prašilo, ko ga bodo odgnali po principu Kronavetra, toda tokrat s strani vodstva samega. Moj Borči, ti pa preveč gledaš hollywoodske filme..... znanstvenofantastiko...denimo prmerjava Lolimpije s Chealsejem in sploh otoškim fuzbalom in z možnostjo prvega mesta za te zelene pajace.... Sorry, no chanse at all!
franjoz 7.3.2017, 06:41 Prijavi komentar
Ubogi Elsner.Uničila mu bosta dosedanjo uspešno kariero!
zmaj05 6.3.2017, 22:21 Prijavi komentar
žabari še obstajajo?!
oholez 6.3.2017, 21:04 Prijavi komentar
Moj komentar o kadrovanju Stojića: https://www.youtube.com/watch?v=EWbu1PwhgTA&t=1s
borči 6.3.2017, 20:44 Prijavi komentar
ma dej ne nabijajte in bodite realni.ma kakšna srbska mafija.to je kr neki.seveda vsak poslovnež,takšen ali drugačen,hoče zaslužiti.sam ne gre mi iz glave pa sledeče.če bi bila olimpija sjučajno prvak,kar še vedno ni nemogoče,bi bil pa stojič in ostali veliki heroji. ma zakaj misliš da je pred leti abramovič kuoil chelsea.valda je vidu nek profit in verjetno še kaj.in klub živi.kaj je bilo pa prej z chelsea oz.olimpijo pa vsi vemo.
Gigiinjo 6.3.2017, 20:38 Prijavi komentar
pusti ti snatcha. on je direktor ko zviška gleda na nas ... srbine delija. če ti kaj ne paše v naši državi pa hopa cupa doŁ
miha12 6.3.2017, 20:11 Prijavi komentar
ne, vi veste :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Snatch 6.3.2017, 19:30 Prijavi komentar
Murkoti nabijajo o srbskih poslih haha pa vi ne veste kaj je posel
legenda 123 6.3.2017, 19:14 Prijavi komentar
Piksi ima popolnoma prav glede Rudarja
UNHOLY CULT 6.3.2017, 18:33 Prijavi komentar
prav dosadni ste že to kurčevo olimpijo..itak so stave zraven,samo o njej pišite,dobro to,da so tako popušili....sigurno so stave in strici zraven prste imeli
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE