Uredništvo    16. maj 2018
Igor Bišćan pred večnim derbijem z Mariborom

Bišćan: V Maribor gremo po zmago

V mislih Olimpije je pred večnim derbijem v Ljudskem vrtu samo zmaga. Igor Bišćan pričakuje, da bo Olimpija popravila realizacijo, ki šepa že več tednov. Kapetan Branko Ilić se veseli obiska navijačev na treningu.
SORODNE NOVICE
Z obnovo Ljudskega vrta se spe...
18.12.2018 | Slovenski nogomet
Presenečenje v izboru za igral...
17.12.2018 | Slovenski nogomet
V Krškem odslovili kar pet tuj...
15.12.2018 | Slovenski nogomet
Odhod Barišića je signal Manda...
13.12.2018 | Slovenski nogomet
URADNO: Barišić ni več trener ...
12.12.2018 | Slovenski nogomet
Barišić: Pri tem ne bom sodelo...
11.12.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Pred večnim derbijem v Mariboru, kjer bo Olimpija napadla kot prvi zasledovalec vodilne ekipe lige, v taboru ljubljanskega kluba ne delujejo zaskrbljeni. Zaostanek za tekmecem je minimalen, derbi pa prinaša priložnost za povratek na vrh lestvice ter naskok na naslov prvaka. Trener Olimpije Igor Bišćan, ki priznava, da je pred največjo tekmo v trenerski karieri, pretiranih težav s sestavo moštvo za sobotno tekmo nima, načeta sta le Nathan Oduwa in Andres Vombergar, precej več skrbi pa mu povzroča slaba realizacija moštva v zadnjih tednih. 

"Pomembna tekma bo, tega ni treba poudarjati. Najbolj pomembna do zdaj. Vse poznamo, jasno je, kako in kaj. Skušali bomo biti najboljši, da bi prišli do rezultata. Čaka nas težka naloga, a verjamemo vase in v to, da lahko obrnemo trend rezultata. Brez gola ne bo rezultata, ki ga želimo. Težko je zabijati gole in probleme imamo z realizacijo, celo v stoodstotnih situacijah. Vztrajati moramo na pozitivi, bolje se moramo pripraviti. Potem bo žoga že končala v mreži."

Kakšnih pretiranih sprememb v načinu igre, formaciji Olimpije v soboto ne gre pričakovati.

"Razmišljamo. nimamo veliko možnosti v napadu, omejeni smo. Ne bom konkreten, skušali pa bomo storiti najbolje glede na stanje igralcev, da bomo tekmo začeli z najboljšimi enajstimi igralci."

Šok po zadnjem razočaranju proti Ankaranu je izginil. 

"Iz igralskih časov vem, kako dolgo se to mota po glavi. Morda 48 ur. Prvi dan je težko, drugi dan ni več časa, treba je iti naprej. Zdaj imamo pred seboj preveč pomembno tekmo, da bi predolgo razmišljali o izgubljenih dveh točkah. Razočaranje je bilo veliko, želeli smo zmagati."

Glede na vložek v Ljudskem vrtu ne gre pričakovati preveč odprte predstave. Bišćan sicer obljublja, da Olimpija v Mariboru ne bo pasivna. 

"Oboji iimamo dolgočen slog igre, ki ga je težko spremeniti. Tu so malenkosti, nekaj se da prilagoditi, sicer pa se ve. Vemo, v kakšni situaciji smo, z zmago se borimo naprej za naslov. Težko je predvideti tekmo. Ne bomo pasivni, iskati moramo zmago in v njo vložiti vse. Jurišali brez glave ne bomo, to nima smisla, to bi Mariboru verjetno odgovarjalo. Vlekli bomo poteze, da bi zmagali."

Kapetan Branko Ilić je navijačem že po tekmi z Ankaranom obljubil, da bo ekipa dala vse za zmago na Štajerskem.

"Po tekmi smo bili igralci in trenerji zelo razočarani. Vanjo smo šli maksimalno, rezultat pa je bil slab. Navijače razumem, da so bili jezni, ker pričakujejo dobro igro in gole. Ponovil sem že večkrat, da če igraš za Olimpijo, se pričakuje najbolje. Stopiti moramo skupaj in biti mirni ter narediti vse, da se derbija lotimo čimbolje pripravljeni. To je najbolj pomembna tekma, časa za popravke ne bo več.

Vsi se zavedamo, kaj nas čaka. Imeli smo prednost, zdaj napadamo iz ozadja. Pripravili se bomo, da odigramo dobro in da ne bomo ponavljali napak. Vse bomo naredili za zmago.
"

O Mariboru Ilić, ki je tako kot Bišćan vesel jutrišnjega napovedanega obiska navijačev na treningu, ni želel govoriti. 

"Ne obremenjujemo se z Mariborom, ampak z našimi težavami, z učinkovitostjo. Zadnje tekme smo 80 procentov časa napadali, žoga pa ni šla v gol. Igramo dobro, ne prejemamo veliko zadetkov, zdaj pa moramo pokazati, da znamo zadevati
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 13
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Couch coach 18.5.2018, 18:19 Prijavi komentar
Naslov pa tak, da sem ze pomislil, da bodo zmago prodajali na trznici in da jo gredo samo iskat...:)
retep 18.5.2018, 15:53 Prijavi komentar
In toliko stokanja okrog remija z autsajderji....ja kje pa je bil suport publike, ki bi na tej taki odločilni tekmi, morali biti dvanajsti igralec. Če je Lj res tako nog. mesto, bi morali priti pomagati najmanj 4 al 5 ali šesttisoča množica. Tako pa so navijali sami sebei igralci sami.
retep 18.5.2018, 11:09 Prijavi komentar
Ja, kaj pa naj reče za božjo voljo. Naj reče, da gredo po remi...bi bil že danes - bivši, tako pa se bo prolongiral do nedelje....
ferenc 16.5.2018, 19:49 Prijavi komentar
tota bo težka,da se neboš vgriznil za jezik
Ravnica 16.5.2018, 19:20 Prijavi komentar
Biščan jaz sem za zmago !! Ampak ??
šikimiki 16.5.2018, 17:56 Prijavi komentar
dobro je tudi to, da načeloma OL mora zmagati, če hoče bit prvak, nam ni nujno. Po moje to pomeni, odprto gledljivo tekmo z tendenco in željo po golu. Lepa tekma bo, če seveda ne bo spet kaki od sodnikov imel svoje manevre, za obe strani bi bilo to zelo slabo, upam da bo vse korektno, ker v končni fazi si želimo gledat dobro tekmo...Srečno Maribor
miha12 16.5.2018, 16:56 Prijavi komentar
"Oboji iimamo dolgočen slog igre, ki ga je težko spremeniti." tukaj je povedal vse.
MB_Bojan 16.5.2018, 16:54 Prijavi komentar
Kaj pa mu preostane drugega da izjavi ? Dobrodošli za lep derbi, ampak iz te moke ne bo kruha.
ZMAJ 16.5.2018, 16:21 Prijavi komentar
Ajde fantje glave gor. Tri tekme zmagamo in smo tam kjer hočemo biti.
šikimiki 16.5.2018, 16:13 Prijavi komentar
od naslova štima samo to, da grejo v Maribor...
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE