Miran Zore   16. maj 2017
Je Agim Ibraimi primeren "profil" za Olimpijo?

Ibraimi bi bil močna provokacija

Kaj pomeni smukanje Agima Ibraimija okrog Olimpije? Milan Mandarić z Makedoncem, ki je brez tekem že več kot pol leta, tvega eskalacijo primera Kronaveter. Ibraimi je v karieri zares uspel le v Sloveniji.
SORODNE NOVICE
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Balkovec Domžale vrnil na tret...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
To, da je Agim Ibraimi na zadnji prvenstveni tekmi Olimpije sedel v družbi Milana Mandarića, ni in ne more biti naključje. Makedonec se namreč v zadnjem obdobju zadržuje v Ljubljani, kjer ima sicer sorodnike, toda očitno tudi nogometne interese. V družbi Sebastjana Cimerotića, ki je takrat še izjemno mladega Ibraimija vzel pod okrilje še v tedanji vzpenjajoči se Olimpiji, Ibraimi čaka na naslednji korak v svoji karieri. Da se je javnosti pokazal v družbi predsednika Olimpije, pa kaže na njegovo željo po povratku v slovenski nogomet oziroma vsaj med "žive". 

Odkar je Ibraimi neslavno, po odmevni SMS aferi z Zlatkom Zahovićem, zapustil Maribor in Slovenijo, je njegova kariera nazadovala. V Kazahstanu, pri Astani, se mu je pravzaprav zgodilo to, kar je doživel povsod, kamor se je odpravil. V Avstriji, Turčiji, Italiji in zdaj še v Kazahstanu je namreč bolj ali manj pogorel. Izpadel je iz kadra, se s klubom zapletel v spor in izginil z nogometnega zemljevida.

Indici, da se želi nanj vrniti tja, kjer je odigral najboljše partije, so vse močnejši. Ker je Maribor zanj bolj ali manj zaprt (verjetno tudi s finančnega vidika, saj Maribor Ibraimiju ne more plačati toliko kot mu je plačeval v preteklosti), je edina konkretna opcija zanj v 1. SNL ljubljanska Olimpija, v kateri ima omenjeni Cimerotić kar nekaj vpliva.

Olimpijo po koncu sezone čakajo burni tedni. Ker se okrog Milana Mandarića v zadnjem obdobju vrtita predvsem Boško Balaban in Boško Županović, gre pričakovati, da bosta imela omenjena določeno vlogo pri snovanju ekipe za prihodnjo sezono. V prvi vrsti naj bi ju sicer zanimal predvsem Danijel Miškić, toda pri trenutni Olimpiji ne gre izključiti ničesar, kajti klub še vedno nima športnega direktorja. To je po sili razmer sicer postal Mladen Rudonja. Po naših informacijah Mandarić ne načrtuje podaljšanja pogodb z igralci, niti z Rokom Vodiškom, še manj z Nemanjo Mitrovićem. Oba bosta tako poleti precej lahki tarči za zainteresirane klube v tujini. Andraž Kirm bo poleti brez pogodbe, kako bo z Rokom Kronaveterom (pogodba do 2019) pa bomo še videli. Poleg tega naj bi Olimpijo zapustil tudi kdo iz nabora igralcev, ki jih je pripeljal Ranko Stojić (slednji naj bi imel za prodaje "svojih" igralcev z Mandarićem sklenjen dogovor), v prvi vrsti Isah Abass in Alexandru Cretu. Vprašanje je tudi, kaj bo z Nathanom Oduwo in Kingsleyjem Boatengom

V kontekstu pričakovanega odhoda Andraža Kirma, ki v Ljubljani resnično ni prepričal, je moč razumeti aktualno povezovanje z Agimom Ibraimijem. Olimpija bo namreč iskala dodatne moči za krilni položaj, ki bi ga, če bi ostal v klubu, na desni strani zasedel eden najbolje plačanih igralcev Olimpije Boateng. Če bi v Olimpijo zares prišel Ibraimi, bi si Zmaji tako nakopali problem, saj bi za isti igralni položaj (če že ne bi prišlo do selitve na levo krilo) konkurirala dva izjemno dobro plačana igralca. Drug problem je Ibraimijeva forma, Makedonec je namreč z nastopi za Astano končal že avgusta lani, zato je povsem iz tekmovalnega ritma! Tretji problem, ki nikakor ni zanemarljiv, pa je Ibraimijev "renome". Iz Olimpije je pred leti odšel na silo, skozi stranska vrata. Podpisal je za rivala, poljubljal njegov dres, provociral ljubljanske navijače, v smer Olimpije pa skozi leta izstrelil tudi kar precej krepkih besed. 

Kako je s potezami, ki niso po godu navijačev, pa smo tako na primeru Olimpije kot tudi Maribora že večkrat videli. Še najbolj svež je primer Roka Kronavetra, ki je svojo usodo pri Olimpiji zapečatil s svojim prstom in jezikom, s seboj pa na dno povlekel tudi Marijana Pušnika, ki je sicer imel idejo, da bi v lanski sezoni prvega igralca lige spet zbližal z navijači. Ker Olimpija trenerja za prihodnjo sezono še nima, tako ni jasno, kdo bi sploh bil "junak", ki bi Ibraimija v zeleno-belem dresu pripeljal pred nervozno severno tribuno stožiškega stadiona...
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 22
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
zaba23 17.5.2017, 16:57 Prijavi komentar
ECking kam pa je dal vaš gazda denar od Šporarja Hentya in Zajca.....
retep 17.5.2017, 08:43 Prijavi komentar
He, he, he.....
amigo7 16.5.2017, 23:38 Prijavi komentar
saj mandarič ni nor da bo ibraimija vzel,vsepovsod je sranje naredo,vidim da ga nobeden noče imet.
ŠššmarnaGora 16.5.2017, 23:14 Prijavi komentar
Najprej se gospodje novinarji prepričajte, kje je sedel Ibraimi na tekmi!? Ni sedel v loži poleg Mandariča, ampak v sosednji loži. Tekmo si je ogledal v družbi svojega zastopnika in Gorana Cvijanoviča, ter Gorana Obreza. Bil je na tekmi tudi večer prej v Celju, pa nihče ne piše da bo podpisal za Celje. Človek je v Sloveniji in hodi na tekme, obiskuje prjatle. Pejo ti pa ne stresaj bedarij, ker če ne veš je Ibraimi iz bogate družine, tako da tistih 600€, ki jih je dobival pri Olimpiji je imel za bencin.
zmaj05 16.5.2017, 20:44 Prijavi komentar
skor takšna provokacija, ko je Vršič prišo?!
EuroKrem 16.5.2017, 20:01 Prijavi komentar
haha, nebi me presenetilo če res pride, zahotu kontra, mandarič je pa tko že pol leta/leto nazaj reku da je top igralc ki ga želi met v klubu... issah bi moral ostat, tud boateng bi moral ostat, pa mitrovič podaljšat. glede na to da mamo top golmana v vidmarju pa vodiška ne rabimo zadrževat, naj gre, sigurno nebo šel za drobiž...
pejo2310 16.5.2017, 18:43 Prijavi komentar
Glede Ibraimia jaz osebno rečem veeeeelik NE ...zakaj...zato ,ker ko je prišel v Olimpijo je bil velik nič in takrat je bila tudi Olimpija velik nič ampak plače je pa zelo redno dobival in tud veliko večino plače je pošiljal v Makedonijo ,kar je bil takooo hvalezen zato ,ker mu klub omogočal da je prezivljal famijo in tega nikoli nebo pozabil....še kosil sem mu plaču v zmajčku .....po slabih 2 letih odide v MB in takoj prvo tekmo doma pri Olimpije gre poljubljat grb od Mariborja pred nami (C.tribuna) ne pred GD....par mesecev kasnej je še ponovil poljubljanje in takrat je bil pa pred GDjim.......njega nikoli več nočem vidt v Olimpiji .....če pa pride bo pa zanimivo gledat GDje in njihovo reakcijo...in če bojo delal galamo tud jaz se bom pridruz spodnjem dvema pri neobiskovanju tekem ....dost jih mam...skoz štala
PROM€T€Y 16.5.2017, 18:17 Prijavi komentar
jankoslav...vidim da te še zeeeloo peče ritka od nenehnega guzenja olimpije s strani Maribora da ga tako imenuješ....mater se mi smiliš...PS, baje obstaja poseben lubrikant za to.
ZMAJ 16.5.2017, 16:18 Prijavi komentar
Kaj zdaj rit ližete temu Ibraimiju. Pojma nimate kako se je v medijih posmehoval Olimpiji in poljubljal Mb grb pred tribuno z Dragonsi. Naj gre nazaj v MB ali Tetovo. Kamor hoče, njega ne rabimo...se obnaša kakor vetr piha...vi kvazi kavč navijači pa pejte z njim, če se vam tak igralec ne zdi sporen. V tujini bi ga predsednik gladko odjebal. Pa nisem Dragons in ne zagovarjam vseh njihovih stališč. Sam za Ibraimija se mi pa gladko jebe...naj gre v Koper, če se že full hoče vrnit v Slo.
johny6636 16.5.2017, 14:16 Prijavi komentar
Hahahaha glih pravi za žabce :)
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE