Uredništvo    5. februar 2017
Branko Ilić je podpisal pogodbo z Olimpijo

Kariero želim skleniti v Olimpiji

Zadnji od še aktivnih otrok "stare" Olimpije se je vrnil. Z današnjim dnem je novi član Olimpije postal izkušeni branilec Branko Ilić, ki ima za seboj leto neigranja na Japonskem. Ilić se v Ljubljano vrača po debelem desetletju.
SORODNE NOVICE
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Balkovec Domžale vrnil na tret...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: nkolimpija.si)
Olimpija je pred odhodom na priprave v Turčijo danes potrdila prihod izkušenega branilca Branka Ilića. Nekdanji reprezentant je bil z Zmaji že nekaj dni, že v decembru pa je v intervjuju za Nogomanio javno izrazil željo po povratku v Olimpijo. Zapustil jo je sicer že leta 2005, zdaj pa se po dobrem desetletju, potem ko je bil zadnje leto član japonske Urawe (zanjo zaradi težav s poškodbo ni igral) igranja v tujini vrača domov. 

"Zelo sem vesel, da je prišel. Za nas je velik dobitek. Ne samo športno, tudi življenjsko. To je človek Olimpije in Ljubljane," je prihod branilca, ki ga je želel pripeljati že poleti leta 2015, pozdravil športni direktor Olimpije Ranko Stojić. 

Dolgoletni slovenski reprezentant je z zmaji podpisal dve in pol letno pogodbo.

"Večkrat sem že dejal, da želim nogometno pot končati v Olimpiji in vse kaže, da bo res tako. Razlika med Olimpijo, ki sem jo zapustil, in Olimpijo, v katero prihajam, je ogromna. Vesel sem, ker sem tukaj in verjamem, da me čakajo lepi trenutki. Potreboval bom nekaj časa, da se privadim na novo okolje. Zdaj me čaka predvsem veliko dela, naredil pa bom vse, da bom trenerju vseskozi na razpolago,"  je povedala ena najodmevnejših okrepitev zmajev v eri Milana Mandarića.

"Pripravljen sem dobro, razne v zadnjih nekaj dneh, ko sem moral na Japonskem urejati veliko stvari. S seboj sem v Slovenijo pripeljal 400 kilogramov prtljage. Že jutri pa odhajamo na priprave in prepričan sem, da ne bo težav."
je povedal Ilić, ki je pred podpisom pogodbe - to je sklenil kar na očeh novinarjev pred pričetkom novinarske konference - prekinil pogodbo z Urawa Red Diamonds.

Stojić: V tretje je šlo
Olimpija je že dvakrat Ilića skušala prepričati v povratek, a se v preteklosti zaradi različnih dejavnikov te želje niso uresničile. V tretje so bili zmaji dovolj prepričljivi, športni direktor kluba Ranko Stojić pa je ob predstavitvi novega branilca poudaril njegove ljubljanske oziroma zeleno-bele korenine.

"V tretje se je vendar izšlo in zelo sem vesel, da je tako. Vemo, da je Ilić človek Olimpije in Ljubljane. Da je prišel k nam, se je odrekel kar nekaj denarja, vendar verjamem, da bomo na koncu srečni vsi. On, ljudje v klubu in navijači,"
je povedal Stojić.

Olimpija je v Iliću predstavila že šesto okrepitev v zimskem prestopnem roku, kadrovskih aktivnosti pa še ni konec. Zelo blizu prihoda je nizozemski bočni branilec Thijs Bouma, ki bo okrepil položaj na desnem boku obrambe, Stojić pa je skrivnostno naznanil še okrepitev, ki bo "šokirala".

"Smo blizu dogovora z zelo kakovostnim napadalcem, ki se najbolje počuti na levi strani. Presenečeni boste, za kako kakovostnega nogometaša gre, a dokler dogovor ne bo dosežen, njegovega imena raje ne bi razkrival."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 22
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Zeleni 7.2.2017, 11:33 Prijavi komentar
Spoštovani ,,retep,,... Bil sem na skoraj na vsaki tekmi Olimpije v prvi YU ligi ... To je bil edini slovenski klub, ki je nekaj pomenil tedaj v bivši jugi... če pa ni tako, pa mi dokaži, da je bilo drugače.. Sploh se ne mislim prepirati , ker se točno ve, da je Olimpija dala največ vrhunskih nogometašev.... Najboljši slovenski nogometaš vseh časov.... Oblak ... je tudi igral v Olimpiji.... pa da ne naštevam drugih... Olimija je tudi edini klub, ki je bila kaznovana in bila v 5 ligi ... kaznovana je bila še Mura.... Če pa nisi pristaš Olimpije, pa vseeno ne moreš spremeniti zgodovine.... Olimpija je bila pojem !!!! IN ŠE VEDNO JE....
Prosinecki 7.2.2017, 11:29 Prijavi komentar
bogi zafrustrirani štajerci... še vedno se več ukvarjate z Olimpijo kot z lastnim klubom :) jaz priznam, da naprimer zgodovine Maribora ne poznam niti malo, in me niti ne zanima... ste ustanovljeni leta 1990? 1950? 1800? ste bili kdaj v jugoligi? ste bili v evropski ligi? nimam pojma in iskreno... who gives a fuck. karkoli dosežete ostajate mali in nepomembni. in to vas boli. in namesto, da sprejmete svojo majhnost in ste na to ponosni, se non-stop spuščate v neke boje z mlini na veter. pa brez zamere, dragi prektrojanci... želim vam samo mir v duši, res, da boste nekega dne lahko uživali v svojem klubu brez da se obremenjujete z drugimi. peace out!
retep 7.2.2017, 11:07 Prijavi komentar
Veš zeleni, nemara res poznaš malček zg slo nogometa, toda YU nogpometa pa očitno ne. Mnogi vedo (vemo ), da se je Olimpija obdržala in ostajala v takratni prvi ligi tudi - umetno. To je bil del takratne geopolitične strategije v športu, kjer je Slo po takratni socialistični doktrini bratske enotnosti in morala imeti nekoga v prvi ligi...se je za to tudi nekaj plačevalo. Dragi športni prijatelje, slednje našteto je verjetno zate in tvojo generacijo nekaj povsem novega, ne slišanega a o tem se ne govori.... tisti, ki o tem nekaj vedo, pa itak vedo....Govoriš o povratku Ol na pota stare slave. Za božjo voljo, kakšne le ? Kolikor me spomin ne vara ( ker se za zelene pač nsem nikoli zanimal ) je bila Olimoija menda v polfinalu pokala YU..in to je vse. Sicer pa podpovprečna ekipa yu lige. Res, da je gostila menda Liverpool, pa Benfiko in Milan ale -gostila; o nekem odmevnem izidu za domače pa ne duha ne sluha. In če dane spotuješ po Nemčiji, Škotskem, Belgiji, Nizozemski, Albaniji, Italiji, Madžrskem, Bolgariji, Estoniji, Avstriji, Češki, vsepovsod pozanjo ali so slišali za (neki ) Nk Mb iz Slo, za neko Olimpijo pa nikad čuli...in ti o neki stari slavi ! Kateri, kakšni.....
miha12 6.2.2017, 18:17 Prijavi komentar
Slovenskega? Te pa ni bil takrat jugoslovanski? ;) In dovolj poznam zgodovino slovenskega nogometa da vem da olimpija ne seže niti do gležnjev Mariboru. Pa če si vas 15 to prizna al pa ne :)
pejo2310 6.2.2017, 13:09 Prijavi komentar
BM FAN jaz igram "tekmo" vsak teden ;))
Zeleni 6.2.2017, 12:39 Prijavi komentar
Spoštovani ,,miha12,,... Očitno nisi bil nikoli na starem Bežigradu, ko je igrala Olimpija.... Olimpija bo vedno pojem slovenskega nogometa... pa čeprav ji veliko ljudi želi samo slabo.... Oprosti... premalo poznaš zgodovino slovenskega nogometa....
OK100 6.2.2017, 11:51 Prijavi komentar
Zeleni jaz srčno upam, da imaš prav, a zadnja leta in zadnje dogajanje v klubu tega ne potrjuje najbolj. Mislim, da so bolj stabilne Domžale.
miha12 6.2.2017, 11:29 Prijavi komentar
hahahahahahahahahhaha pa ne me jebat. olimpija je bila smešen klub in vedno bo smešen klub. tistih par let ko ste morali z kufri dnara kupovat obstanek v yu ligi tega ne spremeni.
Zeleni 6.2.2017, 11:25 Prijavi komentar
Olimpija je bila , je in bo pojem v slovenskem nogometu..... Edina je bila od slovenskih klubov, ki je lahko igrala v ,,YU,, ligi... Končno je zopet na poti ,,stare slave,, !!!
retep 6.2.2017, 11:10 Prijavi komentar
Končal kariero in doživel dokončen izrop kluba ob odhodu opapaja......!
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE