Uredništvo    21. oktober 2018
1. SNL, 13. krog

Kondicija Olimpije pred Mariborom je dobra

Z nekaj simptomi že znanih težav z realizacijo je Olimpija kar nekaj časa lomila Triglav, ki v Ljubljani ni uspel pokazati kaj prida veliko. Ljubljančani so pred derbijem z Mariborom osvojili tri točke.
SORODNE NOVICE
Po Gubercu v Kopru znova tudi ...
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Melnjak odhaja iz Domžal
21.1.2019 | Slovenski nogomet
Olimpiji ponujen stari znanec,...
20.1.2019 | Slovenski nogomet
Domžale so se nepričakovano op...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Video: Mladi Žugelj zablestel ...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Osijek je "šolal" in povsem ra...
19.1.2019 | Slovenski nogomet
Štadion: Stožice, Gledalcev: , Sodnik: Roberto Ponis
Olimpija: Aljaž Ivačič, Dino Štiglec, Eric Boakye, Macky Bagnack, Aris Zarifovič, Rok Kronaveter, Vitja Valenčič, Marko Putinčanin, Stefan Savic (od 73. Jucie Lupeta), Andrés Vombergar (od 84. Ivan Lendrić), Asmir Suljić (od 44. Kingsley Boateng).
Trener: Robert Pevnik
Triglav: Luka Čadež, Veron Šalja, Ermin Alić, Marko Gajič (od 61. Egzon Kryeziu), Rok Elsner, David Tijanić, Tom Žurga (od 63. Afoakwa Dickson), Gašper Udovič, Tilen Mlakar, Luka Majcen, Žan Rogelj (od 76. Nejc Križaj).
Trener: Dejan Dončić
(foto: SPS)
Olimpija je praktično takoj stisnila Triglav in že v 33. sekundi je debitant Vtija Valenčič že sprožil proti golu, a meril previsoko. V peti in šesti minuti je dvakrat sprožil Kronaveter, vendar brez uspeha. Stefan Savić je v deveti minuti žogo verjetno že videl v golu, a je zadel le prečko, po odbiti žogi je do strela prišel Boayke, a meril mimo gola. Savić je v 13. minuti zapravil še eno lepo priložnost. V prvem polčasu je Olimpija grešila in grešila, znova v 34. minuti Savić iz zares lepega položaja. Triglavani so se prvič oglasili v 38. minuti, ko je Ivačiča preizkusil Majcen in v naslednji minuti, ko je Ivačič posredoval ob strelu Žurge. Ljubljančani so bili v priložnosti znova v 41. minuti, Valenčič pa ni bil dovolj natančen. V sodnikovem podaljšku pa enajstmetrovka - Rogelj je zrušil Savića. Izvajalec je bil Rok Kronaveter - uspešen. Ljubljančani so tik pred koncem prvega dela igre opravili še menjavo, poškodovani Suljić je svoje mesto prepustil Boatengu. 

Prvi poizkus v drugem polčasu smo videli v 54. minuti, Čadež je posredoval ob strelu Kronavetra. Napadi Olimpije so se nadaljevali, v 55. minuti je z glavo mimo streljal Vombergar. Po uri igre je moral iz igre Žurga, ki je dobil udarec v obraz, zamenjal ga je Dickson. Čeprav je imela pobudo, pa je vodstvo Olimpijo uspavalo. Vse do 69. minute, ko je Olimpija kar trikrat v eni akciji streljala na gol, Čadež se je trudil, toda Boateng je bil neoviran in zadel za 2:0. V 84. minuti je Kronaveter izvajal prosti strel, udaril je močno in natančno, Čadež pa je bil na mestu. Po podaji iz kota je z glavo streljal še Zarifović, vendar mimo gola. V 87. minuti je z glavo streljal še Lupeta, po podaji Putinčanina, a tudi ta žoga ni našla poti v mrežo. V sodnikovem podaljšku so Ljubljančani zapravili neverjeten protinapad, najprej Boateng, ki je nerodno podal Lupeti pred golom, nato pa še Kronaveter, ki je žogo po čistem strelu poslal mimo gola. Pred koncem tekme smo v Stožicah videli še prosti strel Tijanića, rezultat pa se ni spremenil. 
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 8
Starejši naprej | Novejši naprej
pejo2310 22.10.2018, 12:41 Prijavi komentar
Zakaj ne napišeš odkar sem jaz(Subic) odsel je šlo vse v kur...in zbrko je glavni krivec...res nerazumem trmast ,ker si ga TI postavil ozi.prpeljal v klub...a ne..men osebno odkar je Doncic trener igra Triglava napreduje....
trmast 22.10.2018, 08:51 Prijavi komentar
Draksler = se rad oglaša kadar gre za kranjski nogomet. Zlivanje gnojnice je žal pri meni zaznano pri "drekslerjih" vseh vrst in barv in imen in....Je pa res pohvalno, da je Petric "v boljši sredini" v Dobu (boljši od Triglava, mojega kluba). Triglav ni imel in nima perspekitve? Morda zato, ker "kranjski triler" s tribuno še traja in skušali kot pred leti nategniti tudi sedanje vodstvo z neustreznim objektom? Morda zato, ker je bila perspektiva nekoč vzgoja igralcev za Maribor (Potokar, Samardžić neposredno...), Milan (Benedičič, Palibrk neposredno) in Partizan (Marčeta neposredno)...? Pa pustimo preteklost, upajmo v prihodnost: Bukaro in Krcića in še koga je nase vezal karizmatični capo di tutti capi...a je pri njem vse v znaku: mi kimaš - si moj, ne kimaš - adijo! Pa to ni kaka izjema, tako delujejo klubi. Z drobno opazko: če je potem uspeh, razvoj, napredek. Pa je mojster že pravljičnih 7 (sedem) let v sedlu....Mimogrede: še Mourinha so siti, ki postane sam zase in za vse druge nenadomestljiv. Da pa je trma pri kom prisotna ni dvoma. Nekoč je Triglav imel svoje geslo TRIGLAV =TRMAST...
GrandMirsad 22.10.2018, 07:55 Prijavi komentar
Če je "forma Olimpije pred Mariborom dobra," ko so 8. uvrščenemu Trigalvu sredi Stožic dali komajda 2 komada (seveda ponovno ob pomoči 11 metrovke), kakšno formo ima potem Maribor pred Olimpijo, ko je na gostovanju 3. uvrščenemu klubu nasul 3 komade, vse "iz igre?"
Dr. Axler 22.10.2018, 07:42 Prijavi komentar
trmast=MŠUBIC Gorenjska trma je prisotna v klubu in pri tebi, noben ne odstopa od svojih načel, ti od zlivanja gnojnice na klub in oni od igralskega kadra in vodenja kluba. Petric in ostali nogometaši so odšli, edino pametno, da bodo igrali v boljših sredinah in kjer so klubi vsaj malce urejeni, ker se na daleč vidi, da klub Triglav ni imel in nima perspektive, Bukara ( Baloteli ) pa je fuzbaler za 3. ligo in nič več, tko k Udović in ostali orlčki
kbm 22.10.2018, 07:16 Prijavi komentar
Rogelj je zrušil Savića...popravek...Savić se je namerno spotaknil ob Rogljevo nogo.
trmast 21.10.2018, 21:47 Prijavi komentar
Pa ne zopet z bedastočami zelobelevijolične barve: primitivizmu stop! Triglav me skrbi: biti tako podrejen, na trenutke smešen, brez koncepta ipd., je tragično. Žal pa se to ponavlja in ponavlja, kje je gorenjska trma in brezkompromisnost? Bo vse tole dovolj, da enakovredno izborimo obstanek, ali sledi potop? Želim verjeti, da zmore(mo) več, a je današnja podoba bordo barve v Stožicah res zbledela po nekaj minutah. Iz letala se vidijo luknje in napake v selekciji zlasti v obrambi. Biseri kadrovske politike so ponazorjeni takole: Bukara je bil predviden za velike naloge, zBrko ga je spakiral v 3. ligo v Koper....Krcić in zBrko sta bila pojem klubske enotnosti in pripadnosti, zdaj brca za Bravo. Napadalci prihajajo in odhajajo - v drugi ligi pa trese Gaber Petric, na primer. Da ne ponavljam nujnosti okrepitev, ki bodo luknje zakrpale vsaj približno v redu.....ker žal do zdaj niso našli pravega igralca/igralcev. Škoda, bili smo kot na strelišču.....na glinaste golobe in ne na orle, ki imajo kremplje.
Snatch 21.10.2018, 21:18 Prijavi komentar
Po novi penal v prestolnico penalov, Ćmaribor! 😂🤣😅
pejo2310 21.10.2018, 19:45 Prijavi komentar
Piski mi penal😂🤣😂
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE