Miran Zore   4. december 2018
Izkušena nogometaša Olimpije nimata prihodnosti pri državnih prvakih

Kronaveter in Ilić lahko zapustita Olimpijo

Izkušena nogometaša Olimpije Rok Kronaveter in Branko Ilić sta danes še uradno izvedela, da predsednik Milan Mandarić nanju v bodoče ne računa več. Za službo še naprej trepeta trener Barišić.
SORODNE NOVICE
1. SNL: Mura prihaja v Ljudski...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Navijači so podprli nogometaše...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Vombergar mukoma čez zdravnišk...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Domžale pripeljale Partizanove...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Šele zdaj je uradno: Vombergar...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija se podaja na zelo neg...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: Nogomania)
Milan Mandarić je začel uresničevati svojo napoved prestrukturiranja Olimpije. Kot smo v preteklih dneh že poročali, je Mandarić v zadnjih tednih spoznal, da je igralski kader državnih prvakov, ki ga je sestavil in odobril sam, postal predrag. Njegovo odločenost znižati proračun kluba ter pomladiti moštvo je še podkrepila sramotna sobotna predstava Olimpije v Kidričevem, po kateri je Mandarić na nenavaden način javno obračunal z igralci, med drugim jih je označil za rekreativce. 

Rezi bodo sledili. Danes je Mandarić že sestankoval z dvema nogometašema, ki imata podpisani zajetni pogodbi in ki ju Mandarić ne želi podaljšati. Rok Kronaveter in Branko Ilić, oba imata pogodbo le še do konca sezone, sta izvedela, da Olimpija nanju v bodoče ne bo računala

Kaj točno to pomeni, še ni znano, a zna se zgoditi, da sta Mariborčan in Ljubljančan svoje v Olimpiji že odigrala. Olimpijo do konca prvega dela sezone čaka le še ena tekma, in sicer vse prej kot preprosto gostovanje v Novi Gorici. Če je svoje na klopi Olimpije že oddelal tudi trener Zoran Barišić, ki je doslej izgubil eno samo tekmo, prav tako še ni znano. Dunajčan, ki ima podpisano triletno pogodbo, nedvomno visi in bo po prihajajočem vikendu verjetno le stežka ostal na svoji poziciji. Menjav trenerjev v Olimpiji, celo takšnih, ki so bili prvi oziroma so osvajali lovorike, smo namreč že vajeni. 

Ob tem dodajmo, da bo predvidena racionalizacija Olimpije zagotovo draga. Številni igralci (tudi trenerji) imajo v Ljubljani podpisane tako močne pogodbe, da bodo boljše drugje težko dobili. To pomeni, da bodo morali Ljubljančani na kratek rok odšteti veliko denarja, da bi ga na daljši rok (če odmislimo morebitne negativne rezultatske in tržne posledice, ki bodo sledile) nekaj lahko prihranili. Kako točno si Milan Mandarić, brez da bi še dodatno poglobil svoj finančni minus, predstavlja remont, očitno ve le sam. A saj je tudi sam, kar ni nepomembno, odobril oziroma "požegnal" sleherno pogodbo. 
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 39
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Ibrakadabra 5.12.2018, 13:44 Prijavi komentar
Kdo pa bo zdaj streljal podarjene penale pri rivalih cirkusantih? Tezka bo milane, tezka, imas ze koga v mislih? :)
retep 5.12.2018, 12:36 Prijavi komentar
Pubeci, pišemo to ali ono, ampak največji krivec za večletno zeleno burlesko je sam stari senilec. Poleg sramote, ki jo je nam navlekla reprezentanca je višek sramote naše lige poslovnež, ki se iz vseh poštenih slovenskih ljubiteljev fuzbala dela norca, da je komaj moč verjeti. Stari bluzi s tako retolriko, da res ne veš ali je v resnici tak fukjen kot noč ali pa tako pretkan in zvit, da nas, pardon VAS valja po pesku ko male froce. Stari bo naredil še večjo štalo in ko bo do konca v ku...cu, bo zapustil klub, ki bo zaradi finančnega kolapsa adijo in papa. %. liga je neizbežna, he, he, he, prvaki, jaki....
garfild 4.12.2018, 21:45 Prijavi komentar
ZZ je včeraj v Goolu pri Bavcu vse povedal. Ilić se je zameril že na začetku v UEFA kvalifikacijah, Kronaveter se je pa zapečatil v Mariboru ko je Olimpija brez njega premagala Maribor. Ne pozabiti dejstva da je MM poslovnež in mu je na prvem mestu njegov dobiček in zakaj bi plačeval nekoga brez kogar lahko najresnejšega tekmeca v ligi premaga na njegovem terenu. Generalno gledano je pa letos cela obrambna linija v podnu, to je opazoil tudi MM in že predčasno začel prestopni rok ( odhodi Zarifovića, Ilića,....Maksimenko in Bagnack tudi an izhodnih vratih skupaj z Ivačičem.)
Snatch 4.12.2018, 20:40 Prijavi komentar
Krona hvala, pogrešal ga ne bom, Iličića mi je pa žal, a žal je letos res bil bonus nasprotnika.
Snatch 4.12.2018, 20:40 Prijavi komentar
Krona hvala, pogrešal ga ne bom, Iličića mi je pa žal, a žal je letos res bil bonus nasprotnika.
pejo2310 4.12.2018, 19:04 Prijavi komentar
Hvala Ilke pa Krona za vse in srečno na nadaljni poti...spet bo Cirkus...se Barasica vrže pa me RES ni več...kr neeki
Peppino Prisco fan 4.12.2018, 17:40 Prijavi komentar
izy 4.12.2018, 13:35 Prijavi komentar Zakaj Kronaveter in v reprezentanci? ............. zato ker je preslab, preslab celo za drugo nemško in mađarsko ligo. Njegov max domet je slo liga. Ofenzivni vezni v repki so za nekaj klas boljši od penalvetra...
samo z glavico naprej! 4.12.2018, 17:29 Prijavi komentar
..da bo vsem jasno. kronaveter je najprej prišel na mladinsko in ponudil svoje usluge. to, da je bil prost igralec, mu je moralo izpogajat višjo plačo. zaho mu je ponudil minimalac in odšel je k olimpiji. nvm zakaj bi en ilić sprejel manj, kot mu pripada po pogodbi, do junija? prej kronaveter, ki bi sprejel pol in preostanek odigral za kak drug klub v snl. tako torej končajo “zaslužni” pri olimpiji.
mesar1 4.12.2018, 17:04 Prijavi komentar
kapun brez tezav zamenja krono, ilic je pa letos vec napak naredu kot suler, to vse pove. pa se ivacica na klop
jankoslav 4.12.2018, 17:00 Prijavi komentar
ferenc okej samo vedeti moraš da je Kronaveter za SNL raven izjemen igralec. Ne vem točno kaj je v ozadju v Olimpiji ampak Mandarića je treba jemat z rezervo. Če ima Kronaveter tako visoko plačo si jo sigurno ni sam sebi naštimal. Dober pa je pa pika. Boljšega ni v Olimpiji.
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE