Uredništvo    10. avgust 2018
Oglasil se je predsednik Olimpije

Mandarić navijačem: Ne skrivajte se za parolami!

Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je znova oglasil z izjavo za javnost. Tokrat je izrazil navdušenje nad Olimpijino igro proti Helsinkom ter vse navijače pozval na sedež kluba na pogovor.
SORODNE NOVICE
Odhod Barišića je signal Manda...
13.12.2018 | Slovenski nogomet
URADNO: Barišić ni več trener ...
12.12.2018 | Slovenski nogomet
Barišić: Pri tem ne bom sodelo...
11.12.2018 | Slovenski nogomet
1. SNL: Jesen je končana, na v...
9.12.2018 | Slovenski nogomet
Šumarji na krilih Tahiraja jes...
9.12.2018 | Slovenski nogomet
Mura nima recepta za Triglav
9.12.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Milanu Mandariću kritike javnosti in navijačev kot kaže ne dajo miru. Na začetku svojega obdobja v Ljubljani je redno organiziral novinarske konference, zdaj pa zelo rad z javnostjo komunicira prek klubske spletne strani.

Ovenčan s slavo zmage Olimpije proti Helsinkom sinoči je začutil potrebo, da obračuna s kritiki in nezadovoljnimi navijači skupine Green Dragons, ki se je sinoči s transparentom rogala njegovemu vodenju kluba in ga pozivala k odhodu. Ob tem je v navalu evforije igro proti šibkemu finskemu prvaku označil kar za primerljivo z nogometnom najboljših evropskih moštev.

Izjavo za javnost objavljamo v celoti:

Bravo Olimpija, hvala navijačem za podporo

Včeraj je bil fantastičen dan za ljubitelje nogometa v Ljubljani. Pravi praznik za vse, ki jim je Olimpija v srcu. Zmaji so igrali pogumno in brezkompromisno, pokazali so, da imajo srce, željo, moč in znanje. Uživali smo v pravem šampionskem nogometu. Prišli smo do visoke zmage in naredili še en korak proti Evropi. Zato globok priklon in velika hvala fantom, ki so včeraj dokazali, da se Olimpijin nogomet lahko primerja z nogometom najboljših evropskih moštev.
 
Slišal sem tudi za sporočilo, ki mi ga je namenil del navijačev, ki pa jih moram razočarati. Tovrstna sporočila so zadnji razlog, zaradi katerega bi odšel iz Olimpije. Naj ponovim: Res ne vidim potrebe, da se skrivate za transparenti in parolami, ker jaz na takšen način ne bom komuniciral z navijači. Vsak, ki ima klub res rad in je z njim pripravljen deliti lepe in manj lepe trenutke, nima razloga, da se sramuje svojega stališča. Jaz za svojimi stališči in odločitvami vedno stojim in jih lahko argumentiram pred navijači in celotno javnostjo. O mojih odločitvah pa najbolje govorijo rezultati, ki smo jih dosegli v zadnjih treh sezonah. Zato želim še enkrat čestitati ekipi, ki ni le premagala finskega prvaka, ampak tudi malodušnost in je ponižala vse, ki se tako zelo močno trudijo dokazati, da v Olimpiji vlada kaos. Videli ste rezultat tega "kaosa" sinoči v Stožicah. Verjamem, da je bila včerajšnja zmaga za nekatere veliko razočaranje, toda bolj pomembno je, da je bila ta zmaga poklon vsem tistim, ki imajo Olimpijo radi in verjamejo v njo.
 
Še enkrat pozivam vse dobronamerne navijače Olimpije, ki želijo govoriti o pomembnih stvareh, da pridejo na sedež kluba, kjer so moja vrata vedno odprta za tiste s pomembnimi vprašanji. O vlogi trenerja, igralcev, predsednika, Green Dragonsov, o tem, koliko Olimpija "troši" in kdo to plačuje, o temu, kdo vlaga in kdo koliko dobiva od koga. Tudi o številnih bonitetah, ki jih klub daje organizirani navijaški skupini, pa čeprav ga financira privatni kapital. Res je veliko stvari, o katerih lahko in tudi moramo govoriti. Olimpija je resen klub in z njim se ne da upravljati z ulice. Dokler sem jaz predsednik, temu ne bo tako. Zaradi takšnih, ki so mislili, da lahko z Olimpijo upravljajo z ulice, je tudi klub vrsto let bil tam, kjer je bil. Daleč od najboljših. Danes je slovenski državni in pokalni prvak in na pragu zgodovinskega uspeha v Evropi. Jaz pa sem ponosen na delo, ki smo ga opravili. Gremo naprej.
 
Z ljubeznijo,
Milan Mandarić
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 40
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
garfild 12.8.2018, 22:21 Prijavi komentar
johny6636, primerjal si jabolka in hruške, klube, ki imajo lastnike, ki hočejo imeti odbiček za svoje denarnice ( angleški klubi, Juve) in klube, ki so v tako imenovani javni lasti ali pa imajo lastnike zaradi političnih razlogov ( Real, Barca, PSG). Emocije seveda so prisotne vedno samo mora biti njihova količina tako velika kot je količina začimb v jedi, torej minimalna, prevladovati mora pa racio, racio pa ne pomeni nič drugega kot to da je treba dati prednost tistim tekmovanjem, ki so finačno donosnejša ker vsi klubi, v zasebni ali javno politični lasti za svoj obstoj in delovanje potrebujeo denar. Mislim da sem bil dovolj jasen zakaj morajo biti ljubiteljem športa vzor za urejenost športa takšni modeli, ki zagovarjajo finačno stabilnost ne pa tisti modeli organizacije športa kjer je vse podrejeno trenutnemu športnemu rezultatu pa tudi če vse skupaj propade en dan po dosegi tega rezultata.
johny6636 12.8.2018, 00:34 Prijavi komentar
Zakaj misliš recimo da majo ljudje radi Liverpool in Borrusio Dortmund zaradi njihovih emocionalnih in zvestih navijačev ki lahko s svojim emocionalnim navijanjem ponesejo igralce da premagajo bistveno boljša moštva :)
johny6636 12.8.2018, 00:33 Prijavi komentar
Vsi ljudje skoraj navijajo za klube, ki so uspešni v Ligi prvakov in tako je liga prvakov pomembna tudi iz marketinškega vidika. Kar se pa tiče tvojega profesionalizma in emocij. Ja nogometaši so profesionalci in se nedvomno pričakuje neko dostojno vedenje vendar je nogomet tudi poln emocij ljudje so navezani na svoje klube, ti klubi predstavljajo nek domači kraj. Mislim pa da je za tebe glede na tvoje dojemanje nogometa bolj primeren kaki biljard,ker nogomet temelji na emocijah. Ljudje si radi pogledajo nogomet zaradi zanimivosti moštev pa tudi zaradi emocij ki so prisotne zato je tudi nogomet šport ki združuje ljudi iz celega sveta. Če pa ne maraš emocij pri nogometu pa kot sem že reko raje glej biljard ali pa kitajsko ligo :)
johny6636 12.8.2018, 00:28 Prijavi komentar
garfild Liga Prvakov je cilj vseh velikih klubov zakaj pa potem sedaj govorimo o eri Reala kljub temu da je Barca dominantna v Španskem prvenstvu. Liga prvakov je največji cilj vseh velikih klubov. Zakaj je potem PSG odpustil trenerja če so pa zmagali francosko prvenstvo, zato ker želijo Ligo prvakov ki je lovorika vseh lovorik. Pa finančni učinki lige prvakov na klub niso samo neposredni ampak tudi posredni klub ki je uspešen v Ligi prvakov privabi boljše sponzorje, ima več navijačev in tudi pridobi na samem prestižu ki je tudi zelo pomemben. O postrankosti Lige prvakov za slovenske klube pa raje ne bi. Maribor je lani zaslužil 3 letne proračune zaradi lige prvakov torej je poleg izjemnega prestiža, ki ga predstavlja uvrstitev v ligo prvakov tudi finančni vidik izjemen. Pa verjami, da če bi lani Liverpool zmagal ligo prvakov bi se ocenjevalo njihovo sezono kot uspešnejši od Cityeve.
garfild 11.8.2018, 23:40 Prijavi komentar
johny6636, dejva razjasniti nekaj pojmov. Profesionalizem. Čim si za neki posel plačan si na to dejavnost profesionalno vezan. In tu je največji miselni problem v glavah večine ker ne ločijo tistih, ki od nekega dela živijo in tistih, ki jim je opravljanje tega dela prostočasna dejavnost. Racio-emocije. Omenjal si da derbiji dvigajo emocije. Pri komu? Samo pri tistih, ki imajo na svojih očeh nameščen barvni fiter v barvah kluba čigar kibici, iz takšnih ali drugačnih razlogov, so. Za vse ostale je to samo zanimiva tekma brez nekega emotivnega naboje, ki je zanimiva zaradi pomena obeh nasprotnikov v tekmovanju v katerem se dvoboj dogaja. Vse te emotivne cmerarije in opraivčevanja, i jih lahko obadva bereva okoli po medijih kadar ni dosežen željen rezultat je navadno hinavstvo in reševanje lastne riti tistih, ki te izjave dajejo. In to velja za vse enako. Če ne verjameš da je LP ali LE postranska stran za velike klube poglej njihove proračune in boš sam ugotovil zelo hitro da vsi prihodki iz tega naslova predstavljajo mogoče 25% vseh prihodkov pri tistem klubu ki je zmagovalec ali pa finalist, pri vseh ostalih je pa ta procent še veliko nižji. V angliji tisti klubi ki ispadejo dobijo več "odpravnine" kot pa zmagovalec LP, koliko kasira prvak ne bi izgubljal besed. In katero tekmovanje je važnejše, nacionalno prvenstvo ali LP?
johny6636 11.8.2018, 20:07 Prijavi komentar
garfild seveda vsi jemljejo ligo prvakov kot postransko stvar hahaha najpomembneje je da si prvak svoje domače lige je tako? Plus tega slovenski nogomet je bolj kot ne na amaterski ravni kar se organizacije tiče. Meni še vedno vse precej vaško deluje, sicer nastaja nekaj resnih projektov ampak je še vedno vse bolj tak, še daleč smo od avstrijske ravni organizacije. Pa še nekaj emocije so na vseh ravneh pri tekmah Barcelone in Reala je ogromno emocij pa sta to verjetno najboljša kluba na svetu in najbolj znano rivalstvo, ravno te emocije delajo nogomet šport kot je. Meni se zdi, da mamo še v Sloveniji premalo emocij pri nogometu samo Maribor pa Olimpija sta razvila neko rivalstvo vse ostalo pa je bolj bogo. Pa ne mislit, da mi je to naše rivalstvo najpomembnejša stvar v življenju in da zdaj zaradi tega sovražim Ljubljano kot mesto ker to ni res haha. Če se bom kdaj s katerim navijačem Olimpije srečal v resničnem življenju ga z veseljem povabim na pivo, tudi tebe če se kdaj srečama ;)
garfild 11.8.2018, 19:59 Prijavi komentar
johny6636, človek daj se malo skuliraj, ko že omenjaš europo, ste vi edini ki delate cirkus s to europo, vsi ostali ta tekmovanja jemljejo kot postransko zadevo, tako v Sloveniji kot drugod. Čas bi že bil da počasi spoznate kaj je profesionalni nogomet ( posel) kaj pa amterski nogomet ( emocije), vi pa še vedno mešate ta dva pojma, praktično edini na slovenskem.
johny6636 11.8.2018, 18:39 Prijavi komentar
garfild enkrat vam je celo uspelo zmagat v Evropi, rešuje vas novi format tekmovanja da niste že ne vem kdaj ven leteli. Plus tega je še povratna tekma NK Maribor je za razliko od NK Cirkus Ljubljana klub,ki ima neko spoštovanje v Evropi.
garfild 11.8.2018, 14:04 Prijavi komentar
johny6636, ampak vi ste v Glasgowu v drugem polčasu izgledali veliko bolj amatersko od fincev.
johny6636 11.8.2018, 13:01 Prijavi komentar
Eno tekmo proti finskim amatarjem se jim vserje pa so najbolj glasni na celem svetu, resno wtf
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE