1. SNL

Mandarić navijačem: Ne skrivajte se za parolami!

Uredništvo 10. avgust 2018 40 Komentiraj
(foto: SPS)
Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je znova oglasil z izjavo za javnost. Tokrat je izrazil navdušenje nad Olimpijino igro proti Helsinkom ter vse navijače pozval na sedež kluba na pogovor.
Milanu Mandariću kritike javnosti in navijačev kot kaže ne dajo miru. Na začetku svojega obdobja v Ljubljani je redno organiziral novinarske konference, zdaj pa zelo rad z javnostjo komunicira prek klubske spletne strani.

Ovenčan s slavo zmage Olimpije proti Helsinkom sinoči je začutil potrebo, da obračuna s kritiki in nezadovoljnimi navijači skupine Green Dragons, ki se je sinoči s transparentom rogala njegovemu vodenju kluba in ga pozivala k odhodu. Ob tem je v navalu evforije igro proti šibkemu finskemu prvaku označil kar za primerljivo z nogometnom najboljših evropskih moštev.

Izjavo za javnost objavljamo v celoti:

Bravo Olimpija, hvala navijačem za podporo

Včeraj je bil fantastičen dan za ljubitelje nogometa v Ljubljani. Pravi praznik za vse, ki jim je Olimpija v srcu. Zmaji so igrali pogumno in brezkompromisno, pokazali so, da imajo srce, željo, moč in znanje. Uživali smo v pravem šampionskem nogometu. Prišli smo do visoke zmage in naredili še en korak proti Evropi. Zato globok priklon in velika hvala fantom, ki so včeraj dokazali, da se Olimpijin nogomet lahko primerja z nogometom najboljših evropskih moštev.
 
Slišal sem tudi za sporočilo, ki mi ga je namenil del navijačev, ki pa jih moram razočarati. Tovrstna sporočila so zadnji razlog, zaradi katerega bi odšel iz Olimpije. Naj ponovim: Res ne vidim potrebe, da se skrivate za transparenti in parolami, ker jaz na takšen način ne bom komuniciral z navijači. Vsak, ki ima klub res rad in je z njim pripravljen deliti lepe in manj lepe trenutke, nima razloga, da se sramuje svojega stališča. Jaz za svojimi stališči in odločitvami vedno stojim in jih lahko argumentiram pred navijači in celotno javnostjo. O mojih odločitvah pa najbolje govorijo rezultati, ki smo jih dosegli v zadnjih treh sezonah. Zato želim še enkrat čestitati ekipi, ki ni le premagala finskega prvaka, ampak tudi malodušnost in je ponižala vse, ki se tako zelo močno trudijo dokazati, da v Olimpiji vlada kaos. Videli ste rezultat tega "kaosa" sinoči v Stožicah. Verjamem, da je bila včerajšnja zmaga za nekatere veliko razočaranje, toda bolj pomembno je, da je bila ta zmaga poklon vsem tistim, ki imajo Olimpijo radi in verjamejo v njo.
 
Še enkrat pozivam vse dobronamerne navijače Olimpije, ki želijo govoriti o pomembnih stvareh, da pridejo na sedež kluba, kjer so moja vrata vedno odprta za tiste s pomembnimi vprašanji. O vlogi trenerja, igralcev, predsednika, Green Dragonsov, o tem, koliko Olimpija "troši" in kdo to plačuje, o temu, kdo vlaga in kdo koliko dobiva od koga. Tudi o številnih bonitetah, ki jih klub daje organizirani navijaški skupini, pa čeprav ga financira privatni kapital. Res je veliko stvari, o katerih lahko in tudi moramo govoriti. Olimpija je resen klub in z njim se ne da upravljati z ulice. Dokler sem jaz predsednik, temu ne bo tako. Zaradi takšnih, ki so mislili, da lahko z Olimpijo upravljajo z ulice, je tudi klub vrsto let bil tam, kjer je bil. Daleč od najboljših. Danes je slovenski državni in pokalni prvak in na pragu zgodovinskega uspeha v Evropi. Jaz pa sem ponosen na delo, ki smo ga opravili. Gremo naprej.
 
Z ljubeznijo,
Milan Mandarić

KOMENTARJI

40
johny6636
11.8.2018, 13:01
Eno tekmo proti finskim amatarjem se jim vserje pa so najbolj glasni na celem svetu, resno wtf
Odgovori Prijavi komentar
0
0
garfild
11.8.2018, 14:04
johny6636, ampak vi ste v Glasgowu v drugem polčasu izgledali veliko bolj amatersko od fincev.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
johny6636
11.8.2018, 18:39
garfild enkrat vam je celo uspelo zmagat v Evropi, rešuje vas novi format tekmovanja da niste že ne vem kdaj ven leteli. Plus tega je še povratna tekma NK Maribor je za razliko od NK Cirkus Ljubljana klub,ki ima neko spoštovanje v Evropi.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
garfild
11.8.2018, 19:59
johny6636, človek daj se malo skuliraj, ko že omenjaš europo, ste vi edini ki delate cirkus s to europo, vsi ostali ta tekmovanja jemljejo kot postransko zadevo, tako v Sloveniji kot drugod. Čas bi že bil da počasi spoznate kaj je profesionalni nogomet ( posel) kaj pa amterski nogomet ( emocije), vi pa še vedno mešate ta dva pojma, praktično edini na slovenskem.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
johny6636
11.8.2018, 20:07
garfild seveda vsi jemljejo ligo prvakov kot postransko stvar hahaha najpomembneje je da si prvak svoje domače lige je tako? Plus tega slovenski nogomet je bolj kot ne na amaterski ravni kar se organizacije tiče. Meni še vedno vse precej vaško deluje, sicer nastaja nekaj resnih projektov ampak je še vedno vse bolj tak, še daleč smo od avstrijske ravni organizacije. Pa še nekaj emocije so na vseh ravneh pri tekmah Barcelone in Reala je ogromno emocij pa sta to verjetno najboljša kluba na svetu in najbolj znano rivalstvo, ravno te emocije delajo nogomet šport kot je. Meni se zdi, da mamo še v Sloveniji premalo emocij pri nogometu samo Maribor pa Olimpija sta razvila neko rivalstvo vse ostalo pa je bolj bogo. Pa ne mislit, da mi je to naše rivalstvo najpomembnejša stvar v življenju in da zdaj zaradi tega sovražim Ljubljano kot mesto ker to ni res haha. Če se bom kdaj s katerim navijačem Olimpije srečal v resničnem življenju ga z veseljem povabim na pivo, tudi tebe če se kdaj srečama ;)
Odgovori Prijavi komentar
0
0
garfild
11.8.2018, 23:40
johny6636, dejva razjasniti nekaj pojmov. Profesionalizem. Čim si za neki posel plačan si na to dejavnost profesionalno vezan. In tu je največji miselni problem v glavah večine ker ne ločijo tistih, ki od nekega dela živijo in tistih, ki jim je opravljanje tega dela prostočasna dejavnost. Racio-emocije. Omenjal si da derbiji dvigajo emocije. Pri komu? Samo pri tistih, ki imajo na svojih očeh nameščen barvni fiter v barvah kluba čigar kibici, iz takšnih ali drugačnih razlogov, so. Za vse ostale je to samo zanimiva tekma brez nekega emotivnega naboje, ki je zanimiva zaradi pomena obeh nasprotnikov v tekmovanju v katerem se dvoboj dogaja. Vse te emotivne cmerarije in opraivčevanja, i jih lahko obadva bereva okoli po medijih kadar ni dosežen željen rezultat je navadno hinavstvo in reševanje lastne riti tistih, ki te izjave dajejo. In to velja za vse enako. Če ne verjameš da je LP ali LE postranska stran za velike klube poglej njihove proračune in boš sam ugotovil zelo hitro da vsi prihodki iz tega naslova predstavljajo mogoče 25% vseh prihodkov pri tistem klubu ki je zmagovalec ali pa finalist, pri vseh ostalih je pa ta procent še veliko nižji. V angliji tisti klubi ki ispadejo dobijo več "odpravnine" kot pa zmagovalec LP, koliko kasira prvak ne bi izgubljal besed. In katero tekmovanje je važnejše, nacionalno prvenstvo ali LP?
Odgovori Prijavi komentar
0
0
johny6636
12.8.2018, 00:28
garfild Liga Prvakov je cilj vseh velikih klubov zakaj pa potem sedaj govorimo o eri Reala kljub temu da je Barca dominantna v Španskem prvenstvu. Liga prvakov je največji cilj vseh velikih klubov. Zakaj je potem PSG odpustil trenerja če so pa zmagali francosko prvenstvo, zato ker želijo Ligo prvakov ki je lovorika vseh lovorik. Pa finančni učinki lige prvakov na klub niso samo neposredni ampak tudi posredni klub ki je uspešen v Ligi prvakov privabi boljše sponzorje, ima več navijačev in tudi pridobi na samem prestižu ki je tudi zelo pomemben. O postrankosti Lige prvakov za slovenske klube pa raje ne bi. Maribor je lani zaslužil 3 letne proračune zaradi lige prvakov torej je poleg izjemnega prestiža, ki ga predstavlja uvrstitev v ligo prvakov tudi finančni vidik izjemen. Pa verjami, da če bi lani Liverpool zmagal ligo prvakov bi se ocenjevalo njihovo sezono kot uspešnejši od Cityeve.
Odgovori Prijavi komentar
0
0
johny6636
12.8.2018, 00:33
Vsi ljudje skoraj navijajo za klube, ki so uspešni v Ligi prvakov in tako je liga prvakov pomembna tudi iz marketinškega vidika. Kar se pa tiče tvojega profesionalizma in emocij. Ja nogometaši so profesionalci in se nedvomno pričakuje neko dostojno vedenje vendar je nogomet tudi poln emocij ljudje so navezani na svoje klube, ti klubi predstavljajo nek domači kraj. Mislim pa da je za tebe glede na tvoje dojemanje nogometa bolj primeren kaki biljard,ker nogomet temelji na emocijah. Ljudje si radi pogledajo nogomet zaradi zanimivosti moštev pa tudi zaradi emocij ki so prisotne zato je tudi nogomet šport ki združuje ljudi iz celega sveta. Če pa ne maraš emocij pri nogometu pa kot sem že reko raje glej biljard ali pa kitajsko ligo :)
Odgovori Prijavi komentar
0
0
johny6636
12.8.2018, 00:34
Zakaj misliš recimo da majo ljudje radi Liverpool in Borrusio Dortmund zaradi njihovih emocionalnih in zvestih navijačev ki lahko s svojim emocionalnim navijanjem ponesejo igralce da premagajo bistveno boljša moštva :)
Odgovori Prijavi komentar
0
0
garfild
12.8.2018, 22:21
johny6636, primerjal si jabolka in hruške, klube, ki imajo lastnike, ki hočejo imeti odbiček za svoje denarnice ( angleški klubi, Juve) in klube, ki so v tako imenovani javni lasti ali pa imajo lastnike zaradi političnih razlogov ( Real, Barca, PSG). Emocije seveda so prisotne vedno samo mora biti njihova količina tako velika kot je količina začimb v jedi, torej minimalna, prevladovati mora pa racio, racio pa ne pomeni nič drugega kot to da je treba dati prednost tistim tekmovanjem, ki so finačno donosnejša ker vsi klubi, v zasebni ali javno politični lasti za svoj obstoj in delovanje potrebujeo denar. Mislim da sem bil dovolj jasen zakaj morajo biti ljubiteljem športa vzor za urejenost športa takšni modeli, ki zagovarjajo finačno stabilnost ne pa tisti modeli organizacije športa kjer je vse podrejeno trenutnemu športnemu rezultatu pa tudi če vse skupaj propade en dan po dosegi tega rezultata.
Odgovori Prijavi komentar
0
0

ODGOVORI NA KOMENTAR

PREKLIČI
OBJAVI

UREDI KOMENTAR

PREKLIČI
Shrani

Zadnji komentarji


7

Žalosten sem, ker sem v istem športu, kot Henderson

Qulandia
26.3.2019, 22:01
Po všečkih sodeč je na tem portalu kar nekaj črnogorcev, fuj nesnage

10

Matjaž Kek: Danes bi drugače reagiral!

MB_Bojan
27.3.2019, 1:03
pa nima Maribor s tem nobene veze, tripsi. Tudi ne primerjam ga z vlogo Kurtiča in Jokiča od katerih ni za pričakovat, da so igralci odločitve. Verbič to je in mora biti, zato ta ocena in še enkrat menim, da mora dati poteze, ki bodo pomenile konkretne zaključke ali strelca zadetka ali zaključnega asistenta. Dve pomembni tekmi s praznimi naboji nista to kar se od njega glede na nesporne kvalitete pričakuje in zahteva. Ne premalo, mnogo premalo.

4

Spogleduje se z zaporom in finančno kaznijo

Qulandia
27.3.2019, 1:42
Pussification

Poudarjeno

Paul Scholes me je kritiziral, ko sem bil trener enega največjih klubov na svetu. Sam je bil trener Oldhama točno 31 dni. Bolje, da se vrne tja, kjer je njegovo mesto, to je studio. ...več
Jose Mourinho je dregnil Paula Scholesa
"Včasih se v nogometu zgodi – in imate dober primer pri mojem bivšem klubu – da imajo spremembe takojšen učinek, dolgoročnega pa ne. ...več
Mourinho zbodel Solskjaerja
ličič? najbolj mi je všeč, ko je na igrišču. Pravi dokaz je, ko je v zadnjih minutah sprintal na svoji polovici. To je odnos, na katerem bomo gradili. Igrati za Slovenijo je nekaj posebnega ...več
Matjaž Kek je navdušen nad Josipom Iličićem

Anketa

Verjamete v uvrstitev Slovenije na Euro 2020?

Vseh glasov: 520
Nogomania.com
Vse ostalo je nepomembno.

Portal www.nogomania.com je eden najbolj obiskanih spletnih portalov s športno vsebino pri nas.

Podaja dnevno sveže vsebine s sveta nogometa in je na spletu prisoten že od leta 2000.