Klemen Kos   9. marec 2017
Marijan Pušnik je zaprisegel kot že tretji trener Olimpije v letošnji sezoni

Mi smo dobitna kombinacija!

Vodstvo ljubljanske Olimpije je danes uradno predstavilo novega (starega) trenerja Marijana Pušnika. Predsednik kluba Milan Mandarić Pušnikovo lanskoletno slovo označuje kot napako, ki jo danes popravlja.
SORODNE NOVICE
Aleksander Šeliga se seli k Dr...
18.12.2017 | Slovenski nogomet
Kenan Bajrić bi lahko igral za...
17.12.2017 | Slovenski nogomet
Oblak bo odprl Olimpijino trgo...
15.12.2017 | Slovenski nogomet
Rudonja: Pogovarjamo se z Vodi...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Kassim Doumbia: Najprej naslov...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Uradno: Maribor pripeljal igra...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: Nogomania)
V Ljubljani je vrtinec dogodkov privedel do hitro sklicane izredne tiskovne konference, na kateri sta predsednik Olimpije Milan Mandarić in športni direktor Ranko Stojić predstavila novega trenerja, sicer starega ljubljanskega znanca Marijana Pušnika. Korošec pravi, da je še "včeraj smučal" in da je tudi zanj odločitev prišla zelo hitro, Mandarić, ki je v letošnji sezoni odstavil že dva trenerja (Rodolfa Vanolija in Luko Elsnerja – op.a) pa menjavo na trenerskem stolčku označuje kot nekaj povsem normalnega.

"To je enostavna situacija. V klubu ni nikakršnega kaosa. To se dogaja v športu. Malo smo šli iz začrtane poti , a cilji ostajajo enaki. Želimo popraviti napake in vračamo se k trenerju, s katerim smo že zmagovali. Želimo boljšo igro in upamo, da je pred nami bolj svetla prihodnost," je uvodoma povedal Mandarić.

"Nogomet je čuden šport. Ni vedno dva plus dva štiri. Morda smo videli napačno sliko. Danes je lahko obsojati, ampak mislim, da bi morali obsoditi tistega, ki greši in ne priznava oziroma popravlja svojih napak. V ta klub smo vložili veliko entuziazma in denarja in trenutno ne vidimo prave igre. Hitro smo reagirali in ocenili, da potrebujemo Marijana Pušnika," je povedal Mandarić, ki stalne menjave na trenerskem stolčku ne vidi kot problem.

"Če bo treba, bom  zamenjal še pet ali deset trenerjev. Cilj je naslov prvaka in prepoznavnost v regiji. Na tej poti bo še veliko preprek, vendar pa se je očitno hitro pozabilo, da smo po 21 letih vrnili naslov. Takšen je pač nogomet. Zdaj bo Marijan v naslednjem letu dni in pol skušal uresničiti cilje in sicer prvo mesto v prvenstvu. Prav tako želimo pustiti dober vtis v Evropi, ne pa da od nekega Trenčina dobimo štiri gole …Nimam časa za izgubljanje. Če bo tako, lahko rečemo tudi 'goodbye.'"

"Proti Rudarju smo igrali sramotno!"
Mandarić je v nadaljevanju nekaj besed namenil tudi sobotni tekmi z velenjskim Rudarjem, na kateri je Luka Elsner dokončno izgubil njegovo zaupanje.

"To je bila sramotna tekma …Žal mi je, da so navijači to videli. Ne moremo igrati tako, da ne izgubimo. Težko je odpustiti enajst igralcev in še vse tiste na rezervni klopi. Ve se, čigava je odgovornost. Čas bo pokazal, ali so bile okrepitve, ki smo jih pripeljali, dobre ali slabe."

Stojić: Mi smo zmagovalci
Športni direktor Ranko Stojić je na tiskovni konferenci izbor Marijana Pušnika označil kot klubsko odločitev, novemu trenerju ponudil popolno podporo, trio Stojić-Mandarić-Pušnik pa je celo dvakrat hvalisavo označil kot "trio zmagovalcev" oziroma kot "dobitno kombinacijo".

"Potrebovali smo novo energijo in Marijan jo ima. V preteklosti sva z Marijanom imela nekaj težav, vendar se razumeva zelo dobro. Okrepitve? V strokovnem štabu so bili vsi  zelo zadovoljni z njimi. Po eni strani kritizirate okrepitve, po drugi pa dobivajo visoke ocene," je povedal Stojić, in se odzval tudi na zapis navijaški strani, na kateri so klub označili za cirkus.

"Navijači, Green Dragons, so pod vplivom vas, medijev. Jasno je, da so nezadovoljni, saj smo na prvih dveh tekmah osvojil ne šest ali štiri točk, temveč nobene. Zato pa smo danes tukaj. Ni sramota pasti, sramota je, če ne vstaneš."


Pušnik: Bolje kot da bi doma igral šah
Marijan Pušnik se po burni epizodi pri splitskem Hajduku torej vrača na kraj zločina. Korošec pravi, da je pred sprejemom ponudbe Olimpije dobil čvrsta zagotovila, da bo pri svojem delu povsem samostojen.

"Verjetno je veliko vprašanj,  zakaj je treba vsega tega. Bolje je voditi prvaka kot doma ležati na kavču ali igrati šah. Moja zgodba tukaj še ni zaključena. Dogovorili smo se, da bom pri svojem delu povsem samostojen in sicer tako glede izbire sodelavcev kot pri kadrovskih vprašanjih. Jasno, vse bo potekalo usklajeno s klubom. Zakaj se vračam? Držim se enega vodila in sicer tega, da v nogometu ni prostora za zamere. Če je Leicester lahko odpustil Claudia Ranierija, lahko tudi Ranko odpusti mene. Če ne bom samostojen pri svojem delu, ne bom več trener Olimpije,"
je povedal Pušnik, ki je nekaj besed namenil tudi o statusu Roka Kronavetra.

"Sam sem predlagal njegov prihod in izkazalo se je za super odločitev. Na tem mestu pozivam vse, tako Roka kot navijače, naj, če povem po domače, pridejo k pameti za interes kluba. Roka je treba vrniti na igrišče."

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 73
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
zaba23 10.7.2017, 11:53 Prijavi komentar
pušnik še igraš šah?
samo z glavico naprej! 11.3.2017, 10:25 Prijavi komentar
braća marx
retep 10.3.2017, 13:39 Prijavi komentar
Ampak vsaka jim čast- po vseh bleščečih domala nemogočih in neehigienskih izjavah, ki so kot izid dale en disaster par exellence, so zmožni znova bombastičnih napovedi, predno so sploh stopili skupaj v tej sestavi na eno od zelenic ( kar skorumpirane Stožice še zdaleč niso....bolj slabo pokošen travnik, domala njiva...pred golom je več blata za lončarje, kakor trave za skromno ovco..). pa pismo, naj najprej nekaj naredijo, pokažejo, nekaj več od puhlih praznih obljub in se potem ovekovečijo za dobitno kombinacijo. Pa kaj jim eni še vedno verjamete? No v tem primeru, ste si sami krivi!
satan 10.3.2017, 11:12 Prijavi komentar
hahahahaha..ta je pa dobra..ne vem, kaj bodo na to porekli tisti, ki igrajo stave..:-))
satan 10.3.2017, 11:12 Prijavi komentar
hahahahaha..ta je pa dobra..ne vem, kaj bodo na to porekli tisti, ki igrajo stave..:-))
retep 10.3.2017, 09:18 Prijavi komentar
..saj so tudi na divjem zahodu bili Daltoni zmagovita (najmanj) trojica...
retep 10.3.2017, 09:17 Prijavi komentar
Če se ne motim, nedeljsko tekmo v Domžalah er sodijo trije iz Lj. kotline ( čeprav poznam sistem delegiranja sodnikov iz zvez, ki naj bi bile najmanj sosednje .. v tem primeru so a tudi vse iz neposredne okolice kotline ). In ne mi spet obesiti zloveščnost...?
franjoz 10.3.2017, 06:59 Prijavi komentar
Mi smo dobitna kombinacija! ZDAJ SO NA VRSTI DELEGIRANI SODNIKI !!!!!!! Vse bote naredli da bote PRVI
Messiniesta 10.3.2017, 06:45 Prijavi komentar
al pa Luisa Enriqueja recimo.
BogNogometa#8 10.3.2017, 04:05 Prijavi komentar
Menjajo že. Ker verjamejo, da je to edina rešitev. Vendar pa vsaka sprememba ni nujno, da je sprememba na bolje. Ni to prestop Figa iz barce v Real :).
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE