Uredništvo    17. junij 2017
Pri Olimpiji se branijo očitkov

Ne skrivamo in ne prirejamo!

V taboru Olimpije so se z dolgo izjavo za javnost odzvali na vse pogostejše očitke, da predsednik Milan Mandarič zadolžuje klub in skrbi zgolj za dobičke svojih podjetij. V klubu kritike jemljejo kot zlonamerne.
SORODNE NOVICE
Rudonja: Pogovarjamo se z Vodi...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Kassim Doumbia: Najprej naslov...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Uradno: Maribor pripeljal igra...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Športnik leta: Jan Oblak na če...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
V Celju podaljšali pogodbe kar...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
V vodstvu Olimpije kažejo vse večjo nervozo nad ponavljajočimi se medijskimi zapisi, ki napeljujejo na to, da predsednik kluba Milan Mandarić močno zadolžuje ljubljanski klub, na drugi strani pa s prodajami igralcev kot sta bila Ezekiel Henty in Andraž Šporar v krovnem podjetju FC Olimpija d.o.o. ustvarja velike dobičke. Ljubljančani so se odzvali z dolgim pismom za javnost, ki so ga začeli v ciničnem tonu.

"Z uspehi in prebujeno navijaško bazo je NK Olimpija Ljubljana očitno postala zelo zanimiva, ne le za medijsko in športno javnost, temveč tudi za številne zakulisne igralce, ki se zadnje čase predstavljajo kot veliki prijatelji Olimpije, izjemni poznavalci športa in športnih poslov, zapletenih računovodskih izkazov ter mednarodnih in domačih športnih pravil," so začeli pri Olimpiji, in se v nadaljevanju dotaknili poslovnega modela njenega predsednika.

"Milan Mandarić je poslovnež, ki je vstopil v slovenski šport s svojim denarjem in zato res pričakuje uspeh v poslu in tudi zaslužek. A ne le zase, temveč za vse, tako kot je navajen delati posle. Samo ozreti se je treba in pogledat, kje je Olimpija danes in se spomniti na to, kje je bila le nekaj let nazaj. Nogomet je posel, težak in zelo tvegan posel, ki zahteva kapital, poznanstva, potrpljenje, znanje in tudi veliko sreče. Pred prihodom Milana Mandarića Olimpija vrsto let ni bila konkurenčna in z eno izjemo prav tako ni bila znana kot dober poslovni partner evropskim nogometnim klubom, ki so iskali zanimive nogometaše. Da je šport  v Sloveniji lahko dober posel, se strinjamo.  A če bi bil preprost in obvezno donosen posel, potem KK Olimpija, HDD Olimpija, HDD Jesenice in mnogo nogometnih klubov ne bi bilo na robu preživetja.  Kaj odgovoriti na očitke, da je predsednik kupil klub za 1 evro, kljub temu, da naj bi bilo očitno, da bo kmalu Olimpija vredna veliko več? Ni potem vsaj malo čudno, da je nekdanji predsednik kluba, poslovnež g. Izet Rastoder, tako lahkotno in z veseljem prodal terjatve Olimpije Milanu Mandariću?"

V nadaljevanju zapisa so v klubu hvalili Mandarićev smisel za nakupe in prodaje igralcev in navedli primera Andraža Šporarja, ki je bil pred Mandarićevim prihodom na pragu "prestopa v Avstrijo za petkrat nižji znesek kot je bil iztržen kasneje", Mandariću pa so zasluge pripisali tudi za nakup Hentyja in sicer naj bi Mandarić preko Roberta Mancinija, nekdanjega trenerja Interja, "prišel do Milana in posledično do Hentyja". Za 1.65 milijona evrov, kolikor je dobička ustvarilo krovno podjetje, preko katerega Mandarić obvladuje klub, pri Olimpiji dodajajo "da je šel znesek, kljub temu, da tu ni bilo nepravilnost, tako ali tako nazaj v klub."

Simič je želel delati v Olimpiji
Pri Olimpiji so se dotaknili tudi nedavnega zapisa Ivana Simića, ki je za Portalplus seciral Olimpijine poslovne izkaze.

"Zanimivo je, da na primer g. Ivan Simič predstavlja svoja stališča, po njegovih besedah,  kot zunanji opazovalec, ki le ujame medijske zapise in televizijske prispevke na to temo. Gospod Simič ve mnogo več, saj je ob prihodu Milana Mandarića delal skrbni pregled poslovanja kluba in bil zato tudi plačan. Njegova želja po kasnejšem delu v klubu, ki se ni izšla, ni skrivnost,"
so zapisali pri Olimpiji, in zapis končali s sledečim odstavkom.

"Nič ne skrivamo in ne prirejamo. Predsednik je na zadnji novinarski konferenci večkrat pozval novinarje, naj vprašajo vse, kar jih zanima glede poslovanja NK Olimpija, pa ni bilo niti enega vprašanja.  Najbrž zato, ker so bili na konferenci prisotni korektni novinarji, ki šport in slovenske klube dobro poznajo. Vedno smo jim na razpolago. Kot rečeno, šport je posel, ki vključuje tudi odgovarjanje na vprašanja novinarjev, ki so v interesu javnosti in niso vedno prijetna, tega se dobro zavedamo. Težko pa je odgovoriti na vprašanja tistim, ki imajo že vnaprej pripravljene odgovore."

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 32
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
zaba23 20.6.2017, 09:33 Prijavi komentar
gazda govori resnico on je pošten čovjek.....
zaba23 20.6.2017, 09:33 Prijavi komentar
Kako je Henty postal član Olimpije: Resnično ozadje zamolčane zgodbe in novega zavajanja vodstva zmajev
MaliBebcki 20.6.2017, 07:42 Prijavi komentar
NIKOLI VEČ? Izjava tega tisočletja...haha.
retep 19.6.2017, 08:13 Prijavi komentar
Mostšedl.....imaš polnoma prav. Toda z razliko,, da je balkanski Zahovič popeljal Maribor tja, koder ne ptide nikoli več noben slo klub, kakor tudi nikoli kdor drug niti približno ni prišel....To danes ve še tak neuk nogometni šedl.... Vi pa kar verjemite stricu, ki tak lepo elegano in perfidno Olipijii koplje - grob!
mostschedl 18.6.2017, 16:04 Prijavi komentar
Simić, Mandarić, Stojić, Mijatović, Janković = srpska posla. Dodaš še Zahovića pa dobiš balkanska posla.
MaliBebcki 18.6.2017, 15:05 Prijavi komentar
@zaba23...vec kot polovica komentarjev je od te viola babnce. A te daje PMS? @G. Simic; veliko se je pisalo o vas..predvsem slabega. Kaj je resnica in kaj ne pa ne zelim komentirati. Dejstvo je sledece...tako kot vi pravite, da je vse slabo o vas cista laz...pravtako lahko potem trdimo enako za g. Mandarica? Ocenjevati delo nekoga, ki je se zmeraj aktualno in ni zakljuceno res nima smisla. Se pa strinjam, da je najlazje ocenjevati nekoga iz ozadja kot pa da bi sami kaj konkretnega naredili. Ce je bila Olimpija na prodaj..bi jo pa vi odkupili in investirali v njo kot to pocnete v drugih sportnih klubih. Kje je problem? Pranje umazanega perila prek portala kot je nogomania pa je na ravni 5-letnega otroka in ne odraslega cloveka ali izobrazenega gospoda/poslovneza kot ste to vi. Da ste s lotili g. Mandarica celo tukaj mi pove samo eno stvar in to je - da ste zelo nizko padli. Lep pozdrav, MaliBebcki (MB)!
pejo2310 18.6.2017, 11:45 Prijavi komentar
tko kot sem pričakoval od gospoda ,ki pomaga bogatim ljudjem da kradejo ozi. plačujejo manj davka kakor bi ga moral.....kjer kol da ste bili ste delali štalo in kjer kol se pojavite delate štalo....nič dobrega od vas...sam en velik BLA BLA BLA BLA
zaba23 17.6.2017, 22:38 Prijavi komentar
Ne skrivamo in prirejamo samo krademo so rekli zelenci.....
zaba23 17.6.2017, 22:34 Prijavi komentar
Lepo vas je sprasla Gorica danes.
zaba23 17.6.2017, 22:33 Prijavi komentar
kvak kvak vi ste bedaki ko verjamete vasemu dragemu gazdi.....
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE