Miran Zore   27. junij 2017
Goran Brkić se predstavi

Od Biščana se lahko veliko naučimo

Goran Brkić prihod v Slovenijo vidi kot priložnost, da po izgubljenih sezonah v manj znanih klubih svojo kariero znova usmeri na pravo pot. V Olimpijo prihaja kot zrel igralec, pripravljen na največji izziv v karieri.
SORODNE NOVICE
Stefan Savić: Proti Krškemu pr...
24.11.2017 | Slovenski nogomet
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Olimpijina zvezna vrsta, ki je imela v lanski sezoni precej težav, je pred začetkom nove sezone močnejša za dva nogometaša. Oba je Mladen Rudonja, ki opravlja naloge športnega direktorja kluba, našel v Bosni in Hercegovini. Tomislav Tomić je bil prvak z Zrinjskim, Goran Brkić pa je izstopal v sicer nekoliko manj znani ekipi Mladosti Doboj Kakanj. Šestindvajsetletni Brkić ima za seboj izjemno pisano nogometno zgodovino, ki se je pri njegovih devetih letih začela pisati pri beograjskem klubu OFK, ki je nekoč slovel po dobri nogometni šoli. 

Brkić je bil, ko je igral za OFK, standarden v mlajših selekcijah srbske reprezentance. Igral je v generaciji nogometašev kot so Luka Milivojević, Adem Ljajić, Aleksandar Ignjovski, Milan Rodić... OFK je takrat vodil sedanji direktor crvene zvezde Zvezdan Terzić, Brkić pa je imel obilo težav, ki v srbskem nogometu, ko gre za mlade nogometaše, niso redkost. Z menedžerji oziroma ljudmi, ki so bili in niso bili njegovi agenti. Tako se je začela njegova stagnacija. Namesto navzgor se je Brkić premikal navzdol oziroma horizontalno ter igral za manj znane klube. V lanski sezoni pa s prestopom v omenjeno Mladost zadel v polno, kajti v Bosni in Hercegovini je znova, kot pravi, našel samega sebe. Sezono je končal z 12 doseženimi zadetki in uvrstitvijo v idealno enajsterico lige. 

"Za menoj je zagotovo najboljša sezona v karieri. V preteklosti mi je sicer šlo dobro. OFK je bil dober klub, bil sem standarden reprezentant... Potem pa težave z agenti... Iskal sem se in se našel. Mislim, da sem dozorel in prihajam v najboljša nogometna leta," pravi leta 1991 rojeni nogometaš, ki Slovenijo že pozna, posebej Pohorje, saj je tam že oddelal priprave z OFK.

Klic Olimpije je zanj potrditev, da je na pravi poti. Slovenija in Ljubljana pa sta bili dovolj močan magnet, da je v hipu odmislil druge scenarije, ki so se mu ponujali po uspešni sezoni v Premijer ligi BiH. V Olimpijo ga je pripeljal Mladen Rudonja. 

"Zaenkrat se premikam po bivši Jugoslaviji (smeh), recimo da sem zdaj krenil proti zahodu. Prilagoditev je uspela, tega ne govorim kar tako, fantje so me lepo sprejeli. Poznal sem nekatere igralce, tako iz lige kot tudi Olimpije. Vsi poznamo Olimpijo, to je brez dvoma največji slovenski klub. Velika čast je biti del takšnega kluba. To je največji izziv v karieri. Ko se je pojavila ta opcija, nisem razmišljal. Imel sem ponudbe, dobro sezono za seboj, vseeno sem takoj sprejel ponudbo Olimpije. Zavedam se odgovornosti. Pripravljen sem, verjamem vase, obljubljam maksimum."

Brkić je za slovensko nogometno javnost velika neznanka. 

"Verjamem, da me pri vas še ne poznate. Sem centralni vezist, rad imam hitro igro z malo dotiki. Znam umiriti igro in jo tudi pospešiti. Vsako še najmanjšo priložnost pa rad izkoristim za strel na gol."

Pritisk, ki ga prinaša igranje za Olimpijo, Brkića ne skrbi. Kot neizkoriščen potencial izpostavlja boljše pogoje za treninge in igro.

"Od koder prihajam... Mislim, da mi bo v Sloveniji lažje igrati, tukaj je organizacija boljša, infrastruktura je boljša. Igralec lahko razmišlja le o delu. Pritisk me ne skrbi, to je nujno za vsakega igralca, da se zna nositi z njim. Nujen je za napredek."

Čeprav se je z Olimpijo dogovoril še pred prihodom trenerja Igorja Biščana, Brkić pred začetkom sezone izpostavlja privilegij, ki ga imajo nogometaši Olimpije, da se lahko učijo od takšnega asa. 

"Zame je to, da je trener Olimpije Igor Biščan, velika stvar. Mislim, da je za vse nas. Igral je na najvišji ravni, spominjam se, ko je bil v Liverpoolu... Na nas je, da se od njega čim več naučimo."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 11
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
miha12 27.6.2017, 18:59 Prijavi komentar
kaki trener če ded sploh licence nima? on je v tem trenutku lahko samo najboljši pomočnik v sloveniji.
johny6636 27.6.2017, 18:30 Prijavi komentar
Hahahahaha kake pa tu prebereš največji slovenski klub,najboljši trener hahahahaha. Klub z enim naslovom državnega prvaka in brez zvestih navijačev če odštejemo Green Dragonse bi naj bil boljši od institucije, ki je osvojila več kot polovico vseh možnih naslovov prvaka, ima zvesto podporo in se na splošno ne obnaša tako primitivno, ko žabari. Pol pa še prebereš najboljši trener hahaha če komaj eno leto trenira, potem je tudi AVB bil najboljši trener na svetu ko je s Portom prvo sezono tak raztural,mislim kake tu prebereš...
zaba23 27.6.2017, 16:28 Prijavi komentar
Mandarić šokiral s priznanjem: Največja napaka je, da sem prišel v Olimpijo.Emoj gazda si mislo kako boš lahko krado pa goljufal....
zaba23 27.6.2017, 16:26 Prijavi komentar
pet kol pa ga bo gazda nagnal, tega vašega najboljšega trenerja v slo ligi....
zaba23 27.6.2017, 16:25 Prijavi komentar
največji slovenski klub z gazdo na čelu hahahaha....
rokeec 27.6.2017, 16:13 Prijavi komentar
Sportni direktor Maribora: ZZ , sportni direktor Olimpije: Rudonja... ze tu se vidi razlika med vlkim pa malim klubom :D
mesar1 27.6.2017, 15:35 Prijavi komentar
sime tko pač vidijo olimpijo tujci, pač niso vsi iz zgornjega dupleka
jackie89 27.6.2017, 14:32 Prijavi komentar
Mandžukič če ti nisi pritisnjen..... "Trenutno najboljši trener v slovenski ligi." ahahahahahah človek še ni vodil minute tekme, nima licence itd. itd. ti pa s takimi... hrček pritisnjen
mariomandzukic 27.6.2017, 13:48 Prijavi komentar
Trenutno najboljši trener v slovenski ligi. Hrvaški trenerji so najboljši trenerji. Je pa res da če bi Olimpija želela kot naslov bi potrebovala boljšo ekipo.
juveboy14 27.6.2017, 11:56 Prijavi komentar
Ajde Brko, razturaj!
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE