Uredništvo    12. julij 2017
Mladen Rudonja o kadrovanju pri Olimpiji

Olimpija gradi domače moštvo

Mladen Rudonja, ki opravlja naloge športnega direktorja v Olimpiji, kljub kar 15 tujim nogometašem obljublja pretežno domačo ekipo v naslednjih treh sezonah. Tujci so tukaj za dosego takojšnjih rezultatov.
SORODNE NOVICE
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: nkolimpija.si)
V pogovoru za uradno spletno stran Olimpije (v celoti TUKAJ) je športni direktor kluba Mladen Rudonja spregovoril o kadrovanju in ciljih. Olimpija je namreč slabo začela sezono, takoj je izpadla iz Evrope, pred začetkom sezone v domačem prvenstvu pa je Rudonja v klub pripeljal pet novih nogometašev, prav vseh pet je tujcev. Skupna številka tujcev v Olimpije je trenutno kar 15! Tako se dogaja, da Olimpija tekme začenja z vsega tremi, štirimi slovenskimi igralci v začetni enajsterici. 

Rudonja poudarja, da mora Olimpija potrpežljivo naprej. Potrebuje čas, spustiti se mora z višav in iti od začetka. Ponižno, še pravi Rudonja. Kljub temu pa so dejstva vendarle malce drugačna. Ponižnosti v kadrovanju 15 tujih igralcev, ki imajo prav vsi po vrsti podpisane za slovenske prvoligaške razmere naravnost fantastične pogodbe, namreč ni. Rudonja trdi, da bo Olimpija v bodoče pretežno domača oziroma slovenska.

"Olimpija je klub, ki mora biti vselej v boju za naslov. Zato smo tudi pripeljali tuje igralce, ki nam bodo pomagali pri tem kratkoročnem cilju. Izbiramo take, ki so kakovostni in obenem ne slabšajo naše finančne slike. V ozadju pa počasi gradimo bazo slovenskih fantov, ki bodo v letu, dveh ali treh, nosilci Olimpije. Olimpija mora sloneti na domačih nogometaših in naš cilj je, da bi v prvi ekipi igralo 70 do 80% domačih fantov. Smo torej na nek način v dolgoročni fazi gradnje domače zasedbe, obenem pa moramo biti takoj, tukaj in zdaj, konkurenčni za naslov," pravi Rudonja, ki ponavlja že tolikokrat slišane trdive svojih predhodnikov in tudi predsednika kluba Milana Mandarića. 

Slovenski nogometaši so za Olimpijo, ki sicer plačuje najvišje plače v 1. SNL, predragi. Tako trdi Rudonja.

"Apetiti klubov so v zadnjih letih zrasli kar se odškodnin tiče. Olimpija je naredila kar nekaj napak v preteklosti, plačevala visoke zneske za odškodnine in provizije. Gotovo se strinjate, da se je to moralo nehati. Zmanjšali smo stroške za več kot 70%."

Mladinski pogon je doživel nekaj sprememb. Rudonja je priznal tudi, da je Olimpija nekaj igralcev izgubila zaradi lastnih napak.

"Zgodilo se nam je nekaj prestopov, kjer smo bili žrtev lastnih napak iz preteklosti in tudi iger agentov. Kot obljubljeno pa pogon krepimo z izjemno talentiranimi fanti. Naši cilji so smeli. Nenazadnje smo na mesti mladinskega in kadetskega trenerja postavili Andreja Razdrha in Aleksandra Radosavljevića, ki sta renomirana, nekdanja prvoligaška strokovnjaka. To najbrž pove kar veliko. Naslednji teden bomo javno predstavili mlade nogometaše, ki bodo prvič oblekli zeleno-beli dres pa tudi tiste s prvimi profesionalnimi pogodbami in štipendijami. Tu se delajo pravi temelji za prihodnost."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 21
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
retep 15.7.2017, 12:36 Prijavi komentar
..finančna slika pa se vam bo sesula, ko bo ata odšel in bo treba vrniti posojeno-z obrestmi vred!
retep 15.7.2017, 12:34 Prijavi komentar
... in Bog ne daj, da bi spet kdaj zaigrali v Evropi in bi razveseljevali razne no name iz San Marina, Liechensteina, Gibraltarja, Andorre in Finske....
retep 15.7.2017, 12:32 Prijavi komentar
...gradi domače moštvo? Stari foter je spet pripelo kup mladih Slovencev...??? Sicer pa : mnogo sreće u borbi za 4.,mesto, kamo spadate !!
samo z glavico naprej! 15.7.2017, 11:39 Prijavi komentar
gradi domaće! srbo- bosansko. samo še rudonjo menjajo..
norabassayou 13.7.2017, 11:10 Prijavi komentar
In nato novica: Renato Simić (2001) in Jošt Urbančič (2001) nista več pri Olimpiji. Pred časom smo že poročali, da Olimpiji grozi, da ju bo izgubila, zdaj pa sta oba odšla v Domžale.
miha12 13.7.2017, 10:25 Prijavi komentar
se strinjam z njim. olimpija bo v roku 2-3 let popolnoma slovenska in bo slonela na domačih fantih iz ljubljane. drugim namreč ne bo v interesu igrat v peti ligi najverjetneje.
Ibrakadabra 13.7.2017, 00:16 Prijavi komentar
Metanje peska v oči ;)
Vocster 12.7.2017, 23:58 Prijavi komentar
Prva vzpodbudna misel v letošnjem letu in pravilno razmišljanje kako bo pa v praksi bomo pa videli
kamikaze 12.7.2017, 22:16 Prijavi komentar
@stromboli,2 porciji čevapov v lepinji,malo kajmačka in feferončkov ter 4 pivičke!!!!
stromboli 12.7.2017, 22:02 Prijavi komentar
Mladen ni ništa protiv Milenka, nema on vezi i ni bio ni dobar fudbaler, pa ne izgleda kao da bi imao nekvi pojam. Loše se nam piše. :(
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE