Klemen Kos   8. november 2017
V Ljubljani že potekajo polne priprave na sobotni večni derbi

Premalo smo konkretni

Trener Olimpije Igor Biščan meni, da sta Olimpija in Maribor povsem izenačena, od svojih varovancev pa pričakuje, da bodo v prihodnje v kazenskem prostoru pokazali več konkretnosti.
SORODNE NOVICE
Mešanović: Občutek je fenomena...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor: Junaki bitke v Moskvi
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Milanič: Imeli smo več priložn...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
Mešanovićev gol za pol milijon...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor tudi v Moskvi remizira...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Vodstvo Olimpije je tiskovno konferenco pred sobotnim pokalnim derbijem z Mariborom organiziralo na atipičnem prizorišču in sicer v Kinu Bežigrad, s katerim bo ljubljanski klub v prihodnje sodeloval pri različnih marketinških projektih. Eden takšnih je tudi t.i. "Olimpija burger", ki je postal del kulinarične ponudbe v kinu in čigar posebnost je ta, da je postrežen z – jajcem.

Ljubljanski klub se tako trudi krepiti svojo blagovno znamko v prestolnici, čeprav zadnje informacije o obisku sobotne tekme niso najbolj spodbudne, saj je v prosti prodaji še vedno moč kupiti vstopnice na večjem delu glavne tribune. V Ljubljano bo predvidoma prispelo tudi približno 700 mariborskih navijačev, sicer pa nas čaka drugi večni derbi sezone in prvi v nizu trilogije derbijev, po katerem sledita še obračuna v prvenstvu ter pokalu.

Olimpija bo večni derbi odigrala brez trenutno poškodovanega Andresa Vombergarja, pod vprašajem pa visi tudi nastop Nathana Oduwe, ki je zaradi težav s srcem obračun proti Ankaranu končal že po prvem polčasu. V pogon se vrača Abass Issah, a trener zmajev priznava, da Ganec po dolgi odsotnosti trenutno najbrž še ni nared za vseh devetdeset minut.

Hrvaški strateg meni, da se bo morala Olimpija obračuna lotiti čim bolj pametno, a z zavedanjem, da igra pred svojimi gledalci, kar ji daje prednost pred tekmecem.

"V pokalu ni popravnega izpita, medtem ko je prvenstvo še dolgo in se lahko še marsikaj spremeni. Morali bomo biti pametni in pripravljeni. Igramo pred svojimi gledalci in zato moramo narediti dober rezultat. Zavedamo se, da bi moralo biti doma lažje, zato pričakujem, da bo v obračun krenili s pozitivno agresivnostjo in da bomo igrali na zmago," je povedal Biščan, ki meni, da Maribor v Ljubljano prihaja v zelo dobri formi.

"Proti Krškemu je Maribor odigral zelo kakovostno. Najboljšo formo so ujeli v najboljšem trenutku za derbi. To je za nas še dodaten izziv. Sicer pa ne pričakujem presenečenj, saj se obe ekipi med seboj zelo dobro poznata," meni Biščan, ki tudi zanika domneve, da bi imel lahko Maribor zaradi nastopanja v Evropi več težav na domačih prizoriščih.

"Mislim, da to ne bo igralo nobene vloge. S formo Maribora je vse v redu," meni Biščan, ki sicer meni, da sta oba večna tekmeca trenutno povsem enakovredna in izenačena.

"Mislim, da smo izenačeni v vseh kompozicijah. Ne bi primerjal linij med seboj, vendar pa menim, da tudi rezultat in pogled na lestvici kažeta na izjemno izenačenost obeh ekip. Mi smo našli stabilnost v defenzivnem delu igre, bi pa kaj lahko naredili tudi bolje,"  je povedal Biščan, in razkril, kaj ga trenutno v njegovem moštvu najbolj moti.

"Želel bi si, da smo bolj konkretni v šestnajstmetrskem prostoru. Glede na število ustvarjenih priložnosti dajemo premalo zadetkov. S temi  nisem zadovoljen, morali bomo biti bolj konkretni."

Utrip slačilnice sta povzela tudi Nik Kapun in Stefan Savić.

"Za takšne tekme živimo vsi. Maribor je že nekaj let precej konstanten. Nevarni so v t.i. pol protinapadih. Dobro se moramo pripraviti na tekmo, predvidevam pa, da ne bo preveč odprta," je povedal Kapun, Savić pa je poudaril pomen tega, da Olimpija na prvi tekmi ne prejme zadetka.

"Zelo se že veselimo tekme. Škoda, da ni vsaka takšna. Upam, da na prvi tekmi ne bomo prejeli zadetka in da se bomo uvrstili naprej,"
je povedal Avstrijec srbskih korenin.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 2
Starejši naprej | Novejši naprej
retep 9.11.2017, 09:22 Prijavi komentar
Vi kar pojdite. Mi praznujemo Martinovo. Bomo počakali da potem 2x pridete v slovensko nogometno metropolo, kjer vam bomo zbili tisto o - šampion v -šampon; to, kar vam pripada, he, he.. Ps.: Aha, derbi ??? Ha, ha, ha...
MadridESP 8.11.2017, 19:54 Prijavi komentar
Vsi na derbi 11.11. OLIMPIJA ŠAMPIJON !!!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE