Uredništvo    12. junij 2018
Olimpija je predstavila novega trenerja

Stolica: Vem, da je to klub z velikimi ambicijami

Pri Olimpiji so danes predstavili novega trenerja Ilijo Stolico, ki je po podpisu pogodbe premierno spregovoril kot novi trener zmajev. Obljubil je napadalen nogomet, vse cilje pa je že usmeril v evropske tekme.
SORODNE NOVICE
Maribor nerazpoložen in brez g...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Nova okrepitev Olimpije s Koml...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Še en odhod iz Olimpije
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Osijek razbil še enega slovens...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Kadrovski vihar zajel tudi Oli...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
Oražem: Odškodnina za Melnjaka...
23.1.2019 | Slovenski nogomet
(foto: nkolimpija.si)
Težko bi rekli, da so pri Olimpiji novega trenerja, 39-letnega Srba Ilijo Stolico, naznanili in napovedali z velikim pompom. Ravno obratno – v klubu niso niti naznanili ure predstavitvene tiskovne konference, šušljalo pa se je celo, da je ta zaprtega tipa oziroma da nekateri novinarji na tiskovni konferenci niso bili zaželeni.. Kakorkoli že, Olimpija je Stolico danes predstavila in sicer kar v pisarni predsednika kluba Milana Mandarića. V preteklosti – in teh primerov je bilo kar nekaj – so pri Olimpiji nove trenerje predstavljali v sosednjem hotelu na drugi strani Dunajske ceste, tokrat pa so to opravili kar v svojih delovnih prostorih.

Na spletni strani Olimpije so zapisali, da je Stolica podpisal dveletno pogodbo, a bi zlobni jeziki hitro pripomnili, da to v primeru Mandarićeve Olimpije ni ravno relevanten podatek. Stolice bo prvič v svoji trenerski karieri deloval na tujem, Olimpijo pa dojema kot ambiciozen klub z velikimi pričakovanji.

"Jasno mi je, da prihajam v klub z velikimi ambicijami in pričakovanji, kar je bilo pravzaprav odločilnega pomena pri odločitvi, da gremo skupaj v novo avanturo in zmage,"
je za klubsko spletno stran povedal Stolica, ki se je po klicu Milana Mandarića hitro lotil spoznavanja svojega novega kluba.

"Od trenutka, ko sem bil kontaktiran s strani Olimpije, sem pogledal precej tekem in recimo, da sem seznanjen s kakovostjo moštva. Ob tej priložnosti bi rad čestital za osvojeno dvojno krono, kar je fenomenalen uspeh. Mi moramo nadaljevati, kjer se je začelo, Olimpiji pa drugo leto zapored prinesti takšne uspehe in veselje kot v zadnji sezoni."

Po odhodu Igorja Bišćana je bilo veliko govora o slogu nogometa, ki je bil v eri Hrvata po mnenju Milana Mandarića preveč preračunljiv. Stolica se ni izneveril predsedniku in takoj napovedal – napad in dominacijo.

"Olimpija je klub z ogromno navijači, s tradicijo. To je klub, ki si zasluži najboljše rezultate. Rezultati so vedno merilo uspeha, obstajajo pa različni načini, kako priti do rezultata. Lahko rečem, da bomo igrali napadalen nogomet. Na vsaki tekmi bomo poskušali dominirati in poskrbeti za zadovoljstvo ob naših tekmah," je povedal Stolica, ki bo že čez manj kot mesec dni svojo ekipo vodil na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov.

"Čas za spoznavanje in za pripravo bo kratek. Imamo štiri tedne časa. Vem, da bomo dali vse od sebe, da se maksimalno pripravimo in da imamo hitro sestavljeno ogrodje moštva. Kdo ostaja, kdo bo tukaj, kdo bo šel. Moramo se kakovostno pripraviti na tekmovanje, ki je največje v Evropi. Komaj čakam jutrišnji začetek, vsi skupaj pa komaj čakamo prvo tekmo v ligi prvakov."
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 32
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
garfild 13.6.2018, 17:38 Prijavi komentar
miha12, točno tako, vsaj tako pravi ekonomska logika. Prodaja se tedaj ko je stvar največ vredna kupuje pa tedaj ko je stvar najmanj vredna. Vaša blagajna bo zelo hitro prazna če ne boste odprodali tistih igralcev, ki so najbolj požrešni na denar in pripeljali novih, uspehov željnih mladeničev, od koder kod že. To je tudi poslanstvo klubov nabornih lig med katere sodi tudi slovenska; iskanje novih mladih potencialnih igralcev in dajanje ponovne možnosti igralcem, ki se jim je nekoč nekje nekaj v karieri zalomilo pa iščejo drugo možnost.
miha12 13.6.2018, 14:43 Prijavi komentar
@garfild kaj misliš, da se bo vodstvo ob polni blagajni šlo razprodajo? hehehehe, sine, ne provociraj, premlad si še.
PROM€T€Y 13.6.2018, 14:03 Prijavi komentar
KAKŠNI LEPI DRESI, PREDVSEM BARVA: https://www.liverpoolfc.com/news/first-team/304570-watch-video-liverpool-fc-away-kit-players
garfild 13.6.2018, 12:22 Prijavi komentar
miha12, ZZ je v zadnjih intervjujih povedal samo tisto kar vam jaz že ves čas govorim v medsebojnih debatah da imate nekompetentno vodstvo kluba za nivo upravljanja kluba, ki se s športom ukvarja profesionalno. Prestopni rok se je šele začel de jure, de facto se bo razcvetel po koncu svetovnega prvenstva. Boš tedaj govoril kdo vse in koliko se je prevetril od vodilne trojke v slo ligi.
MB_Bojan 13.6.2018, 10:26 Prijavi komentar
Od besed k dejanjem, pa da vidimo. Samo malo se naj še poduči, kdo je največji klub v Sloveniji, pa kdo ima koliko gledalcev in še kaj. Seveda mi je najpomembnejše kako se bo izšla nič manj kočljiva zadeva v Mariboru, a zdravo rivalsko upam v dober izid tako v Mariboru kot Ljubljani.
GrandMirsad 13.6.2018, 09:15 Prijavi komentar
"Olimpija je klub z ogromno navijači, s tradicijo... vsi skupaj pa komaj čakamo prvo tekmo v ligi prvakov." Kaj tip kadi?
kema 13.6.2018, 07:48 Prijavi komentar
sam nekaj, kaj te je ded gledal posnetke tekem in videl klub z ogromno navijači. prvi strel v koleno. sedim in čakam v tretji vrsti kaj se bo zgodilo. v prvi pa kaj bo pri nas :(
miha12 13.6.2018, 07:32 Prijavi komentar
O čem ti spet bluziš garfild? Če bo kdo temeljito prevetren, bo to samo olimpija...
garfild 13.6.2018, 00:29 Prijavi komentar
Zanimivo bo videti že na pripravljalnih tekmah kaj in kako se bo poznal nov pristop, od prejeti gol manj od nasprotnika k dati gol več od nasprotnika. Še bolj bo pa pestro v kvalifikacijah, pri vseh slovenskih ekipah ker bodo vse temeljito prevetrene.
navi 13.6.2018, 00:05 Prijavi komentar
Vombi je klasični 9... Radovič je bil pravi 10... Ibričič bi bil tudi dobra rešitev...
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE