Uredništvo    21. september 2016
1. SNL, 10. krog

Domžalčani poteptali sosede

Domžalčani so kot gostje v svojem športnem parku povsem zasenčili najslabšo ekipo v ligi Radomlje ter se veselili najvišje prvenstvene zmage po kar osmih letih. Prvenec novinca Jureta Matjašiča.
SORODNE NOVICE
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Balkovec Domžale vrnil na tret...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park v Domžalah, Gledalcev: 400, Sodnik: Rade Obrenović
Radomlje: Aljaž Ivačič, Tadej Rems (od 37. Kristijan Šipek), Rok Jazbec, Tin Karamatić, Domen Jugovar, Robi Jakovljevič (od 61. Luka Gajić), Marko Kovjenič, Igor Barukčič (od 46. Josip Balić), Dušan Stoiljković, Luka Cerar, Liridon Osmanaj.
Trener: Adnan Zildžović
Domžale: Dejan Milić, Denis Halilović, Matija Širok, Miha Blažič, Jure Balkovec (od 73. Alvaro Brachi), Luka Žinko, Jure Matjašič, Marko Alvir, Jan Repas, Lucas Mario Horvat (od 62. Amedej Vetrih), Slobodan Vuk (od 66. Elvis Bratanovič).
Trener: Simon Rožman
(foto: nkdomzale.si)
Domžalčani so se hitro pobrali po porazu v Celju in z odlično predstavo povsem pometli s sosednjami Radomljami, ki so danes v domžalskem športnem krogu igrali kot gostitelji. "Gostje" so povedli že v 13. minuti, ko je po lepi kombinaciji Lucasa Horvata in debitanta Jureta Matjašiča slednji podal Hrvatu Marku Alvirju, ki je s sedmih metrov žogo poslal za hrbet Aljaža Ivačiča. Le šest minuti kasneje so bili vsi dvomi o zmagovalcu razrešeni. Horvat se je povsem sam znašel na polovici Radomelj, po natančni podaji pa se je na pravem mestu znašel Jure Matjašič, ki se je s strelom v levi spodnji kot veselil svojega prvenca v majici Domžal. Po manj kot ure igre je prvič zadišalo po pravem potopu Radomelj, ko je mladi up Jan Repas, ki v zadnjih tednih vse pogosteje razkazuje svoj talent, sijajno asistiral Alvirju, ki je dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi.

Drugi polčas je bil zaradi visoke prednosti Domžal precej odprt, svoje priložnost pa imeli tudi Radomljčani, ki doslej še niso uspeli dokazati, da si zares zaslužijo prvoligaško vstopnico. V 47. minuti je Dejan Milić, ki je tokrat med vratnicama zasledil v prejšnjih krogih ne najbolj zanesljivega Adnana Golubovića. ubranil nevaren strel Liridona Osmanaja, dve minuti kasneje pa je bil na nasprotni strani blizu uspehu Repas. V 58. minuti se je Milić izkazal po nevarnem strelu Robija Jakovljevića, Domžale pa so vnovič zadele dobrih deset minut kasneje, ko je Jure Balkovec zadel iz prostega strela. Bočni branilec, ki postaja pravi specialist  za prekinitve, je sprožil na prvo vratnico, stranski sodnik pa je odločil, da je žoga s polnim obsegom prečkala golovo črto.

V 71. minuti so Radomlje preko Kristijana Šipka zapravile še eno priložnost za  častni zadetek, končni izid tekme pa je šest minut kasneje postavil Matija Širok, ki je izkoristil podajo najboljšega igralca tekme Alvirja in se tako kot Matjašič veselil svojega prvenca v majici Domžal.

Domžalčani so proti Radomljam zabeležili najvišjo prvenstveno zmago po 31. maju leta 2008, ko so v gosteh s 6:0 premagali Dravo.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE