Klemen Kos   25. junij 2018
Sanjski prestop Jake Bijola

Pušnik: Bijol je lahko vzor ostalim

Trener Rudarja Marijan Pušnik meni, da je primer Jake Bijola, ki je po zgolj eni sezoni igranja v1. SNL prestopil v CSKA, lahko vzor številnim. Olimpija in Maribor sta ga opazila, a zanj nista bila pripravljena seči v žep.
SORODNE NOVICE
Navijači so podprli nogometaše...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Vombergar mukoma čez zdravnišk...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Domžale pripeljale Partizanove...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Šele zdaj je uradno: Vombergar...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija se podaja na zelo neg...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Maribor ni napredoval, ni se k...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Prestop Jake Bijola iz Rudarja v CSKA iz Moskve je ena bolj zanimivih novic, ki so popestrile zgodnjepoletno nogometno dogajanje v Sloveniji. Komaj 19-letni Korošec ima za seboj komaj eno sezono v slovenski eliti, ta pa je bila tako impresivna, da bo preskočil kar celo nadstropje in slovensko prvoligaško okolje zamenjal za močno rusko prvenstvo, klub, ki se bori za naslov ruskega prvaka in ki bo v prihodnji sezoni igral v skupinskem delu lige prvakov.

"CSKA ga je spremljal celo sezono, čeprav to seveda ne pomeni, da je imel kakršna koli zagotovila. Opazili so ga že v reprezentanci do 19 let, imel pa je že prej možnost, da bi odšel v njihovo rezervno ekipo, a sem mu to odsvetoval. Trdo je treniral, se trudil postati še boljši, imel je glavo na pravem mestu in željo, kar je predpogoj za vse. Imel je tudi potrebno mero avtorefleksije, kar je pri mladih nogometaših sploh pomembno. Rezultati so vidni," je za Nogomanio povedal trener Rudarja Marijan Pušnik, ki je svojega koroškega "rojaka" navkljub neizkušenosti porinil v ogenj in mu omogočil hiter razvoj.

Trener CSKA Viktor Gončarenko pri Bijolu ceni njegovo uspešnost v dvobojih, Pušnik pa hvali predvsem njegov karakter.

"Jaka je igralec, ki je zelo dober v dvobojih in to kažejo tudi vsi indeksi. Njegov uspeh je priznanje tudi za vse trenerje na njegovi poti, do tistih v Dravogradu ter tistih pri Bravu. Pri njem veseli, da zna poslušati napotke in mislim, da je s to sezono lahko postal vzor tudi ostalim. Veliko je vlagal v svojo kariero, pa to še ni vse. Lani je imel določene težave v šoli, letos pa je uspešno zaključil šolanje v gimnaziji v Šiški," je povedal Pušnik.

Samo po sebi se ponuja tudi vprašanje, kako sta Bijola lahko prezrla paradna slovenska kluba, Maribor in Olimpija. Pušnik trdi, da sta ga opazila, a sta bila zanj pripravljena plačati le drobiž.

"Opazila sta ga oba, vendar pa sta mislila, da ga bosta lahko iz Velenja odpeljala za majhen denar. Definitivno so v njem prepoznali potencial, niso pa ga bili pripravljeni vzeti," je povedal Pušnik, ki se je obregnil tudi ob očitke, ki so Bijolu v razvojnih letih očitali, češ da je prepočasen igralec.

"Hitro je zrasel, v zelo kratkem času celo od 15 do 17 centimetrov. Zanj so govorili, da je prepočasen in da ima počasno nogo, jaz pa pravim, da je pri roki vedno štoparico in lahko vse preverimo v praksi. Jaz v slovenskem prvenstvu nisem videl, da bi ga kdaj kdo prešprintal. Vsekakor ste lahko prepričani v to, da ga Rusi niso vzeli kar tako,
" je še dodal Pušnik.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 11
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
filerane1978 26.6.2018, 08:00 Prijavi komentar
Prjatu pa smešiš se, osnovni budžet Olimpije je kar 8 milijonov evrov, pa ti misliš da ekonomi pa trenerji mlajših selekcij nabijejo te stroške? Ti bom js povedu kaj so stroški, stoški so tujci, igrači za 10 in več jurjev na mesec ki so izpadl proti Vassi. To so stroški. Pa vse provizije za Kobiljarje, pa denar za te Karaselimoviće in podobne prevarante. Za 8 milijonov letno bi moral mi gledat klub ki funkcionira ne pa to podrtijo
garfild 25.6.2018, 23:22 Prijavi komentar
filerane1978, seštej vse stroške cca 10 selekcij, ki delujejo v okviru NK Olimpija, v tej številki ni samo članska ekipa temveč vse selekcije od pionirčkov naprej. Samo s pranjem tekmovalnih oblačil na nivoju kluba je na mesec stroškov za par jurjov ( plače za vsaj dva človeka plus vsi materialni stroški za pranje in likanje). Trenerjev je v naraščajniških selekcijah tudi kar nekaj, pa če tudi niso zaposleni in delajo samo za honorar tudi to nanese kar nekaj pa če imajo palčane samo dnevnice za vsak dan prisotnosti v klubu in povrnene potne stroške. Pa stroški prevozov na gostovanja pa če je cena avtobusa samo 1 euro na kilometer to samo za kadete, mladince in člane, ki igrajo v državni ligi, ponovno nanese nekaj tisoč evrov,......itd. Posamezni stroški se zdijo sorazmerno majhni ampak ko vse skupaj te majhne stroške sešteješ pa dobiš na koncu to številko, ki jo je povedal MM v intrevjuju, 700.000 eurov na mesec.
filerane1978 25.6.2018, 22:05 Prijavi komentar
garfild pa ti nabijaš kot si dolg in širok, 700 jurjev na mesec stane olimpija, daj malo seštej no.
piksi 25.6.2018, 21:40 Prijavi komentar
Dobro,velik uspeh,da je prestopil v CSKA,samo vprašanje koliko bo igral.
garfild 25.6.2018, 20:34 Prijavi komentar
filerane1978, in eden in drugi bi verjetno to vsoto dobila če bi igrala celo sezono tako sta pa zaradi bolniške dobila veliko veliko manj. Ne pozabi da MM za razliko od nekaterih drugih predsednikov klubov ni nor in igralcem usili visoko variabilne pogodbe, ki so zelo donosne če igralci skozi igrajo, če so pa pavze iz kakršnih koli razlogov ( poškodbe, padec forme, disciplinski prekrški,....) so pa denarji veliko nižji od teh ki si jih navedel v svojem komentarju.
b1 25.6.2018, 20:33 Prijavi komentar
Malo še počakajte in bomo videli kaj bo ta igralec sploh pokazal v CSKA-ju. Mogoče bo celo igral za 2. ekipo in takšen igralec ne bi bil nič posebnega za OL ali MB. Vsaj MB ima na tem mestu ravno največ igralcev.
miha12 25.6.2018, 20:28 Prijavi komentar
Torej, ti Vanek bi vlagal v igralca pol milijona, pa niti ni tolko vreden, oba kluba pa sta boga, ker ga ne preplačata?
vanek 25.6.2018, 19:58 Prijavi komentar
jaz bi rekel takole,če niti mb niti olimpija nista zmožna kupiti takega igralca sta si res boga oba kluba skupaj,fant se ni prodal čez 500 jurjev,precej manj od tega,ker realno ni vreden več...seveda oba kluba bi rada mela vse zastonj,zastonj pa ni nič kvalitetno oz.dodana vrednost,kar je pri obema ekipama vidno na igrišču...če nekaj ne vložiš,ne moreš nekaj pričakovati,žal je pač tako...kar pa po mojem ni pravilno vodilo klubov,raje mej enega vrhunskega igralca,kot pa 5 povrečenežev,ki ravno tako odžirajo denar skupaj še več,kot en vrhunski igralec...
filerane1978 25.6.2018, 18:55 Prijavi komentar
za oduwo 200 jurjev na leto ni problem, za boateng tudi ne, za talentiranega mulca iz Slovenije je problem. Garfild a ti mogoče delaš za MM da si njegov dežurni odvetnik na internetu?
garfild 25.6.2018, 18:44 Prijavi komentar
filerane1978, že iz odgovora si izvedel zakaj je Bijol končal v CSKA in ne v Ol ali pa MB-ju. Cena. Rudar si je s to prodajo in igranjem v ligi europa kvalifikacijah zagotovil če ne cel pa vsaj večino letnega proračuna, ki ga potrebuje za preživetje v naslednji sezoni.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE