Uredništvo    27. maj 2017
Kakšna bo usoda velenjskega prvoligaša?

Rudar nas noče več zraven

Po bridkem koncu celjsko-ukrajinskega partnerstva bi podoben scenarij lahko sledil tudi v Velenju. Direktor podjetja Novi Rudar, ki upravlja s klubom, Boris Vargas, trdi, da želijo v klubu z njimi prekiniti pogodbo.
SORODNE NOVICE
Rudonja: Pogovarjamo se z Vodi...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Kassim Doumbia: Najprej naslov...
14.12.2017 | Slovenski nogomet
Uradno: Maribor pripeljal igra...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Marko Janković preko 3. SNL dr...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Športnik leta: Jan Oblak na če...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
V Celju podaljšali pogodbe kar...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
Velenju se problemi hitro kopičijo eden za drugim. Moštvo še ni rešilo vprašanja obstanka v prvoligaški eliti, kar pa je precej manj zaskrbljujoče kot obtožbe, češ da je klub vpleten v prirejanje izidov tekem. Boris Vargas, direktor družbe Novi Rudar d.o.o., ki je lani prevzelo upravljenja kluba po finančnih težavah velenjskega premagovnika, trdi, da je prispevek v oddaji Planet TV v velenjskem klubu povzročil pravi pretres.

"Po omenjeni oddaji so trije mladeniči izgubili identiteto, jaz pa sem kot generalni sponzor utrpel veliko moralno in materialno škodo. Nekaj dni po oddaji je uprava kluba zamenjala trenerja, kljub temu da se jaz kot generalni sponzor s tem nisem strinjal." nam je sporočil Vargas, direktor lani ustanovljenega podjetja, ki ga je ustanovil skupaj z Agustinom Vighom in Žigo Žlebnikom.

Vargas trdi, da je klub s tem kršil ključni del pogodbe, v kateri naj bi bilo striktno določeno, da ima podjetje Novi Rudar d.o.o. "popolno samostojnost v vodenju športnega dela kluba", kar se tiče vseh odločitev povezanih s kadrovsko sestavo moštva, prihodi in odhodi igralcev ter izborom strokovnega štaba.

Odnosi med klubom in srbskimi investitorji - Vargas je vrsto let vodil družbo Atlantik Company, ki se ukvarja z organizacijo športnih stav - se očitno krhajo, saj Vargas trdi, da želijo v klubu prekiniti pogodbo.

"Rudar nas zdaj ne potrebuje več in želi na mojo škodo prekiniti pogodbo z nami. Pri tem pozablja, da je pogodba podpisana do leta 2026," pravi Vargas, ki trdi, da je klub zdaj v mirnih vodah, da je skupaj z ostalimi sponzorji v klub vložil 800 tisoč evrov in med drugim v Velenje pripeljal tudi najboljša strelca državnega prvenstva Dominika Glavino in Johna Maryja, za katera na trgu vlada veliko  zanimanja.

Vargas kamen spotike vidi v omenjenem televizijskem prispevku in napoveduje, da bo s poslovnimi partnerji pravico iskal na sodišču in dokazal nedolžnost. "Škoda je ogromna, ogrožen je dolgoročni projekt Rudarja, jaz pa imam za vse obtožbe trdne dokaze." zaključuje Vargas.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
pejo2310 27.5.2017, 12:29 Prijavi komentar
piksi nebo nič pametn ....pri teb doma hahahaha
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE