Uredništvo    4. februar 2019
Triglav je pripeljal Mertlja

Mertelj strmoglavil v Triglav

Karierna krivulja nekdanjega slovenskega reprezentanta Aleša Mertlja je vrhunec dosegla v zlatih časih Maribora, zadnja leta pa je gorenjski vezist stagniral. Pot ga je pripeljala nazaj domov.
SORODNE NOVICE
Domžalski podmladek odpihnil C...
21.2.2019 | Slovenski nogomet
Za Gorico zaigral 15-letnik
21.2.2019 | Slovenski nogomet
Zahović: Hotić je dobil, kar s...
20.2.2019 | Slovenski nogomet
Maribor podaljšal pogodbo s kl...
20.2.2019 | Slovenski nogomet
Pevnik: Pokazali da smo zelo d...
20.2.2019 | Slovenski nogomet
Črnigojev soigralec pristal v ...
20.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: uradna spletna stran kluba)
Kranjski Triglav je izkoristil situacijo na trgu in se dobro opremil za bitko za obstanek v prvoligaški druščini. Po nekdanjem reprezentantu BiH Muamerju Svraki se je v Kranj preselil še nekdanji članski reprezentant Slovenije Aleš Mertelj, ki je tako pri 31 letih in po zgolj pol leta igranja v tujini vrnil v domače, gorenjsko okolje.

"Ob vrnitvi domov me prevevajo zgolj in samo pozitivni občutki. Verjamem v pozitivno zgodbo z ekipo, s trenerjem, športnim direktorjem, predsednikom in ostalimi. Kar najbolje se bomo pripravili na nadaljevanje sezone, da bi izpolnili cilj in si zagotovili obstanek ter tako tlakovali pot k uspehom v prihodnosti. Vračam se v klub, kjer sem igral praktično za vse mladinske selekcije, ob tem sem bil tudi kapetan teh ekip, nastopal sem v članski konkurenci in poznam položaj kluba," je ob podpisu pogodbe s Triglavo povedal Mertelj, ki je sicer glavnino nogometne kariere preživel v Mariboru, s katerim je kar šestkrat osvojil naslov slovenskega državnega prvaka.

Mertelj je po odhodu iz Maribora, kjer je svojo zadnjo sezono skoraj v celoti preživel na tribuni, zaigral za češko Karvino, ki pa jo je zapustil že po polovici sezone.

Mertelj je v majici članske izbrane vrste odigral 16 tekem, v svojem bogatem življenjepisu pa ima tudi šest nastopov v skupinskem delu lige prvakov. Vsekakor "profil", ki je zelo atipičen za skromnega gorenjskega prvoligaša.
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 8
Starejši naprej | Novejši naprej
šikimiki 5.2.2019, 10:35 Prijavi komentar
kakorkoli gledaš je okrepitev...
trmast 5.2.2019, 08:43 Prijavi komentar
Strmoglavil? Pa saj je šel od najboljšega športnega direktorja pod okrilje zBrko genija: ta je v svojem mandatu odtrmoglavil Šturma, Klemenčiča (2x), Sorčana = so blizu državnega dresa!? Mladi Petric, Ahačič, Sredojević, Grvala, Cvjetičanin etc brcajo v drugi ligi, Jelar, Šušteršič, Pelko se podijo za žogo malo čez mejo....mi pa Svrake in podobne gledamo!? Za povrh: Triglav je najbolj ranljiv v obrambi, ampak še ni pripeljal ne vratarja, ne osrednjega branilca ipd. Staviti na Krško je varljiva zgodba, ampak: pustimo se presenetiti - toda zBrko je spodil tudi Burgarja in Dolžana in....v najboljših letih. Ker je Triglav spet avtobusna postaja kjer se vrstijo prihodi in odhodi - vmes pa se tresemo za vsako točko. Torej: dobrodošel nazaj Mertelj ampak....
johney 4.2.2019, 22:29 Prijavi komentar
Men zgleda kar zadovoln no
MB_Bojan 4.2.2019, 21:35 Prijavi komentar
Čisto tako drastično pa spet ni. Če se kakšno leto prej ni pobrigal zase, pa je sedaj pri 31. letu kar logična poteza vrnitev v domače okolje in klub. Najverjetneje bo kar udobno živel z dosedaj zasluženim, pa še v dobrodošlo igralsko pomoč bo, nato pa še morda v kakšne druge klubske zadolžitve. Seveda bi bil glede na nekoč kapetansko vlogo v Mariboru in reprezentančnega igralca lahko drug scenarij, a vedno se vsem ne izide optimalno. Želim ti iz Maribora dobro počutje Aleš.
jankoslav 4.2.2019, 21:12 Prijavi komentar
OK100 ti lahko jaz povem. Ni bil več na pravem nivoju za ribiča in direktorja to je vedel ampak je raje odsedel pa vlekel lepo plačo. Mogoče kdo v tem vidi kaj herojskega ampak posledica je da je igralsko mrtev in lahko statira samo še v rekreacijski ekipi ala Triglav.
OK100 4.2.2019, 21:05 Prijavi komentar
Ne razumem kako lahko po takšnem vrhuncu v karieri kot je LP človek neha delati in tako pade. Res me zanima kaj se je zgodilo z njim.
filerane1978 4.2.2019, 20:06 Prijavi komentar
ojoj kakšen sestop
retep 4.2.2019, 20:00 Prijavi komentar
Mertelj ! Hvala ti za vse in vse dobro še narej..!
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE