Uredništvo    10. marec 2017
Pred tekmo Maribor – Aluminij

Nismo pričakovali takšne prednosti

Nogometaši Aluminija se ta konec tedna vračajo v Ljudski vrt, kjer so na začetku sezone uspeli presenetiti favoriziranega tekmeca. Damjan Bohar vneto pričakuje revanš.
SORODNE NOVICE
Mešanović: Občutek je fenomena...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor: Junaki bitke v Moskvi
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Milanič: Imeli smo več priložn...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
Mešanovićev gol za pol milijon...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor tudi v Moskvi remizira...
21.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Maribor bi težko bolje začel spomladanski del sezone, saj je po dveh tekmah njegova prednost na vrhu lestvice pred branilko naslova Olimpijo narasla že na šest točk. Med vidnimi posamezniki zmag nad Ljubljančani (1:0) in nazadnje nad Novogoričani (4:2) je bil tudi vezist Damjan Bohar.

"Obe zmagi sta prišli v pravem trenutku, v derbiju in na vedno zahtevnem gostovanju v Novi Gorici," je besede Boharja pred četrtkovim treningom prenesla uradna spletna stran kluba. "Nismo pričakovali, da bomo imeli že po dveh krogih šest točk prednosti. To je nagrada za trud in dodatna spodbuda za naprej, a naloga še ni opravljena. Miselnost kluba nikdar ne dovoljuje, da bi se uspavali. Tako razmišljamo tudi igralci. Nimamo še roke na pokalu. Veliko bo še treba trenirati, pretrpeti na igrišču in dobrega odigrati, da bi dosegli namen."

Bohar postaja vedno trdnejši član prve postave, saj je po poškodbi v zaključku jesenskega dela začel obe ligaški tekmi v drugem delu sezone. Podaljšal je tudi pogodbo in nekdanji član Mure pravi, da je bil pogovor z Zlatkom Zahovićem zelo kratek.

"Seveda sem zelo vesel, da sem podaljšal pogodbo. S športnim direktorjem sva se hitro dogovorila o nadaljevanju sodelovanja in upam, da ti dve leti ne bosta zadnji. Tukaj mi nič ne manjka. Moramo se zavedati, da je klub, kot je Maribor, težko najti v tujini. Skupaj pa imamo še veliko za opraviti. Vemo, kaj nas čaka. Najprej želimo vrniti naslov prvaka v Ljudski vrt in se potem usmeriti naprej k novim ciljem," pravi Bohar.

S soigralci nestrpno pričakuje revanšo z lokalnim nasprotnikom Aluminijem, ki je bil v tej sezoni že dvakrat "usoden" za vijoličaste in ga po zmagi v Ljudskem vrtu zadržal še pri remiju na domačem stadionu.

"Aluminij nam je vzel pet pomembnih točk. Takrat so nas neprijetno presenetili, a smo negativne zadeve pustili za seboj. Moramo se dobro pripraviti, saj vemo, da nam lahko povzročijo težave. Ni dvoma, da bomo dobro pripravljeni šli na igrišče po tako želene tri točke. Da se oddolžimo tekmecem za lanski poraz," dodaja Bohar.

"Takrat se več nismo pobrali ob šoku po prejetem golu in tekma je šla v nepravo smer. V Novi Gorici smo pokazali, da lahko nadoknadimo zaostanek, bomo pa storili vse, da zdaj prvi zatresemo mrežo. To so tekme, ki odločajo. Na takšnih tekmah igralci potrebujemo še več podpore kot v derbiju. V imenu ekipe bi povabil gledalce, da pridejo v čim večjem številu in nas spodbujajo vseh 90 minut. Kajti skupaj zmoremo vse. In skupaj bomo lažje prišli do uresničitve cilja.”
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
OGLAŠEVANJE